Applied Materials hyötyy puolijohdannaisteollisuuden vahvasta kysynnästä

Puolijohdannaisteollisuuden laitteita valmistava Applied Materials raportoi torstaina vuoden 2020 viimeisen kvartaalin tuloksestaan, joka ylitti sekä analyytikoiden että yhtiön omat ennusteet liikevaihdon kasvettua neljänneksellä 24 prosentin vuositasolla.

Raportoimme tammikussa kuvalitografialaiteita valmistavan ASML Holdingin hyötyvän alan vahvoista trendeistä vakuuttavan teknologiansa ansiosta, mutta yhtiö ei suinkaan ole ainoa tilanteesta hyötyjä. Koronaviruspandemian aiheuttama digitalisaatioharppaus on aiheuttanut maailmalla valtavan vajeen puolijohdekomponenteista, kuten mikropiireistä, joita myös jokaiselta meistä löytyy esimerkiksi mobiililaitteista. Komponenttien valmistajat investoivat nyt voimakkaasti tuotantokapasiteettinsa kasvattamiseen kuroakseen tarjontavajeen umpeen.

Melkein kaikilla puolijohdekomponenttien valmistusprosessin osa-alueilla, paitsi kuvalitografialaitteissa, kilpaileva Applied Materials on luonut laajan tuoteportfolionsa ansiosta vakiintuneet suhteet alan johtaviin toimijoihin mahdollistaen yhtiön hyötymisen alan kasvua kiihdyttävistä makro- ja toimialakohtaisista trendeistä.

Yhtiön osakekurssi on noussut viimeisimmän 12 kuukauden aikana 70 prosenttia.
Lue lisää >>

19.2.2021
Applied-Materials-hyötyy-puolijohdannaisteollisuuden-vahvasta-kysynnästä

Finlandia Laatuyhtiöt -rahasto: TUNNETUT MENESTYJÄT

Omien alojensa johtavilla yrityksillä on tunnetut brändit, halutut tuotteet ja uskollinen asiakaskunta. Uskomme, että monilla näistä yrityksistä on paitsi vahvat näytöt takanaan, myös merkittävät kasvunäkymät edessään. Globaalit megatrendit ennustavat, että maailman kulutuskykyinen ja laatutietoinen väestö kasvaa lähivuosikymmeninä miljardeilla ihmisillä.

Rahastosivuille >>