Blackstonelta historiallisen kova tulos

Yhdysvaltalainen pääomasijoitusyhtiö Blackstone raportoi torstaina vuoden ensimmäisen neljänneksen tuloksestaan, joka ylitti reilusti analyytikoiden odotukset siivittäen yhtiön osakekurssin parhaimmillaan 5 prosentin nousuun ja kaikkien aikojen korkeimmille tasoilleen. Vain neljänsadantuhannen dollarin alkurahoituksella vuonna 1985 perustetun Blackstonen ensimmäisen kvartaalin 1,75 miljardin dollarin operatiivinen tulos oli sen historian korkein. Tulos juonsi juurensa pääasiallisesti yhtiön vuonna 2019 tekemästä investoinnista deittailusovellus Bumbleen, joka listautui helmikuussa pörssiin 8 miljardin valuaatiolla. Vuositasolla muutos oli myös merkittävä. Yhtiön raportoi edellisvuonna 1,07 miljardin negatiivisen tuloksen ensimmäisellä kvartaalilla koronapandemian tehdessä tuhojaan yhtiön sijoituksissa.

Nyt yhtiön katse on talouden ja matkustuksen elpymisessä, mihin Blackstone on investoinut vuoden ensimmäisen kvartaalin aikana 17,7 miljardia dollaria. Yhtiö on ostanut muun muassa hotellioperaattori Extended Stay American sekä yksityislentokoneoperaattori Signature Aviationin. Vaikka useat toimialat, kuten verkkokauppa ja puhelinterveydenhuolto, ovat ottaneet suuren sekä mahdollisesti pysyvän harppauksen eteenpäin pandemian johdosta, yhtiön toimitusjohtaja Jonathan Grey näkee potentiaalia myös pandemian koettelemissa toimialoissa ihmisten poistuessa kotoaan tunnustelemaan ulkomaailman tuulia.
Lue lisää >>

23.4.2021
Blackstonelta-historiallisen-kova-tulos

Finlandia Laatuyhtiöt -rahasto: TUNNETUT MENESTYJÄT

Omien alojensa johtavilla yrityksillä on tunnetut brändit, halutut tuotteet ja uskollinen asiakaskunta. Uskomme, että monilla näistä yrityksistä on paitsi vahvat näytöt takanaan, myös merkittävät kasvunäkymät edessään. Globaalit megatrendit ennustavat, että maailman kulutuskykyinen ja laatutietoinen väestö kasvaa lähivuosikymmeninä miljardeilla ihmisillä.

Rahastosivuille >>