Koronavuosi ajoi ihmiset takapihoille

Maailman suurin uima-altaiden ja muiden ”takapihatuotteiden” tukkukauppias Pool Corporation raportoi torstaina viime vuoden viimeisen vuosineljänneksen tuloksestaan. Se ylitti analyytikoiden konsensusennusteet ja siivitti yhtiön historiansa parhaaseen kokovuoden tulokseen. Yhtiön liikevaihto kasvoi 23 prosenttia ja osakekohtainen tulos 40 prosenttia vuodesta 2019.

Edelleen sitkeänä jatkuva koronapandemia ajoi jo alkuvuodesta 2020 ihmiset pysyttelemään enemmän kodeissaan, minkä seurauksena uudenlainen luovuuden vuosi sai alkunsa. Kotien sisä- ja ulkotiloja sekä piha-alueita on alettu ehostamaan viihtyvyyden parantamiseksi, mikä on luonut ennennäkemättömän kasvun Pool Corporationin tuotteiden kysynnässä. Suotuisat kelit ovat kasvattaneet erityisesti uima-altaiden myyntiä, mutta yhtiö raportoi dokumentoineensa kasvua tasaisesti myös kaikissa muissa tuotekategorioissaan.

Pandemian jatkuessa sitkeänä ilmiölle ei näy vielä loppua. Yhtiö kommentoikin katsovansa tulevaisuuteen luottavaisin mielin ja näkee toimialan pitkän aikavälin kysynnän kasvun vahvana. Lisäksi sitkeänä jatkunut pandemia on näkynyt jo vuoden 2021 alun myynnin kehityksessä.

Yhtiön osakekurssi on noussut 44,6 prosenttia viimeisimmän 12 kuukauden aikana.
Lue lisää >>


12.2.2021

Koronavuosi-ajoi-ihmiset-takapihoille

Finlandia 2030 -rahasto

Digitalisoituvat palvelut, tuoteinnovaatiot, uusi teknologia ja maailman väestön varallisuuteen ennakoidut muutokset mullistavat monia toimialoja. Se tarkoittaa huikeita mahdollisuuksia kasvavilla liiketoiminta-alueilla toimiville yrityksille. Monet tulevaisuuden voittajista tekevät jo tänään vahvaa liiketoimintaa.

Rahastosivuille >>