Microsoftilta vahva koronavuosi

Microsoft raportoi tiistaina vuoden viimeisen neljänneksen tuloksestaan, joka ylitti sijoittajien odotukset metritolkulla. Yhtiön myynti ylitti ensimmäistä kertaa yhtiön historiassa 40 miljardin rajapyykin tuloksen ja nousi samalla ensimmäistä kertaa yli 15 miljardiin dollariin.

Vaikka sijoittajat ovat jo osittain siirtäneet katseensa koronaviruspandemiasta toisaalle, sen vaikutusta yhtiön vahvaan vuoteen ei voi sivuuttaa. Pandemian takia erityisesti yhtiön pilvipalveluiden, kuten Teams-viestintäpalvelun, kysyntä on kasvanut voimakkaasti. Erityistä huomiota sijoittajien keskuudessa on herättänyt myös yhtiön pilvipohjainen alustapalvelu Azure, jonka liikevaihto kasvoi kvartaalilla yhtiön julkaisemien tietojen mukaan yli 50 prosenttia.

Yhtiön osakekurssi on noussut yli 40 prosenttia viimeisimmän 12 kuukauden aikana ja sulki keskiviikkona kaikkien aikojen korkeimmille tasoille.

29.1.2021
Microsoftilta-vahva-koronavuosi

Finlandia Laatuyhtiöt -rahasto: TUNNETUT MENESTYJÄT

Omien alojensa johtavilla yrityksillä on tunnetut brändit, halutut tuotteet ja uskollinen asiakaskunta. Uskomme, että monilla näistä yrityksistä on paitsi vahvat näytöt takanaan, myös merkittävät kasvunäkymät edessään. Globaalit megatrendit ennustavat, että maailman kulutuskykyinen ja laatutietoinen väestö kasvaa lähivuosikymmeninä miljardeilla ihmisillä.

Rahastosivuille >>