Nike raportoi vahvasta tuloksesta ja tarkistaa vastuullisuus- ja kestävyystavoitteitaan

Urheiluvaatemerkki Nike raportoi torstain ja perjantain välisenä yönä tilikautensa kolmannen kvartaalin tuloksestaan. Yhtiön tulos ylitti reilusti analyytikoiden odotukset. Heikko liikevaihdon kehitys erityisesti Pohjois-Amerikassa sekä Euroopassa sai yhtiön osakekurssin kuitenkin parhaimmillaan 3 prosentin laskuun normaalien kaupankäyntituntien ulkopuolella.

Yhtiö kärsi takaiskusta viime kvartaalilla, kun toimitusketjun ongelmat Pohjois-Amerkissa hidastivat yhtiön tuotteiden toimituksia sen isoimmille markkinoille. Euroopan osalta odotuksia matalampi liikevaihto johtui pääasiallisesti odotuksia pitempään kestäneistä liikkumisrajoituksista, jotka ovat sitkeästi pitäneet osan yhtiön myymälöistä suljettuna.

Kiinassa elpyminen on ollut vahvaa maan nopean koronaviruspandemian selättämisen ansiosta. Ajoittaisista ongelmista huolimatta yhtiön elpyminen pandemiasta on ollut yleisesti ottaen vahvaa ja rajoitusten asteittainen poistaminen sekä toimitusketjuongelmien selvittäminen yhdessä vahvan johdon ja asiakaskeskeisen strategian kanssa povaavat yhtiölle kirkkaita tulevaisuudennäkymiä pandemian jälkeisessä maailmassa.

Lisäksi yhtiö on ottanut entistä vahvemmin kantaa erilaisiin vastuullisuus- ja kestävyysongelmiin. Viime viikkoina yhtiö on ollut otsikoissa kenkäskandaalin tiimoilta, kun erään ylimmän johtoportaan johtajan lapsen raportoitiin pyörittäneen arvokasta kenkäbisnestä ”pöydän alta” tyylillä käyttäen vanhempansa luottokorttia apunaan. Yhtiö on sen koomin tarkistanut vastuullisuuteen, tasa-arvoon sekä kestävyyteen liittyviä tavoitteitaan vuodelle 2025 esimerkiksi lisäämällä naisia ja vähemmistöryhmien jäseniä korkean tason työtehtävissään.

19.3.2021
Nike-raportoi-vahvasta-tuloksesta-ja-tarkistaa-vastuullisuus--ja-kestävyystavoitteitaan

Finlandia Laatuyhtiöt -rahasto: TUNNETUT MENESTYJÄT

Omien alojensa johtavilla yrityksillä on tunnetut brändit, halutut tuotteet ja uskollinen asiakaskunta. Uskomme, että monilla näistä yrityksistä on paitsi vahvat näytöt takanaan, myös merkittävät kasvunäkymät edessään. Globaalit megatrendit ennustavat, että maailman kulutuskykyinen ja laatutietoinen väestö kasvaa lähivuosikymmeninä miljardeilla ihmisillä.

Rahastosivuille >>