Teknologiajättiläiset jyräsivät Wall Streetin odotukset

Vuoden ensimmäinen tuloskausi on edennyt positiivisissa merkeissä piirtäen vahvaa kuvaa talouden elpymisestä. S&P 500 -indeksin yhtiöistä torstaina 250 yhtiötä on raportoinut tuloksestaan energiasektorin ja syklisten kulutushyödykkeiden johtaessa tilastoja positiivisimpina tulosyllättäjinä. Länsimaissa pandemiatilanne paranee ja kuluttajat pääsevät nauttimaan liikkumisrajoitusten aikana tehdyistä säästöistään raaka-aineiden voimakkaan arvonnousun siivittäessä energiasektorin tuloksia.

Tällä viikolla sijoittajien huomio on keskittynyt suurten teknologiayhtiöiden tulosjulkistuksiin sekä Yhdysvaltain keskuspankin näkemyksiin elpymisen jatkumisen vaativista toimenpiteistä. Niin kutsutuista ”FAANG”-yhtiöistä viimeisimpänä tuloksestaan raportoivat keskiviikkoiltana Facebook ja Apple, jotka jyräsivät yhdessä analyytikoiden odotukset siivittäen yhtiöiden osakekurssit nousuun normaalien kaupankäyntituntien jälkeen.

Pandemian vauhdittaessa siirtymää kivijalkamyymälöistä verkkokauppaan Facebook on nauttinut vahvasta kysynnästä, kun jälleenmyyjät ja muut mainostajat ovat kääntyneet yhtiön puoleen tavoitellessaan miljardien sosiaalisen median käyttäjien huomiota. Yhtiön liikevaihto kvartaalilla kasvoi huimat 48 prosenttia vuoden takaisesta vertailuarvostaan. Applen liikevaihto puolestaan kasvoi 54 prosenttia vuoden takaisesta vertailuarvostaan yhtiön uuden 5G iPhone 12 -tuotemallin suosion ansiosta. Lisäksi yhtiö jatkoi hyötymistä etätyöskentelyn luomasta menekistä muissa tuotekategorioissaan.
Lue lisää >> 

Lue lisää >>

29.4.2021
Disney-suoratoistopalvelu-rantautuu-Suomeen

Finlandia Laatuyhtiöt -rahasto: TUNNETUT MENESTYJÄT

Omien alojensa johtavilla yrityksillä on tunnetut brändit, halutut tuotteet ja uskollinen asiakaskunta. Uskomme, että monilla näistä yrityksistä on paitsi vahvat näytöt takanaan, myös merkittävät kasvunäkymät edessään. Globaalit megatrendit ennustavat, että maailman kulutuskykyinen ja laatutietoinen väestö kasvaa lähivuosikymmeninä miljardeilla ihmisillä.

Rahastosivuille >>