Finlandia_laatuyhtiot_tunnus

TUNNETUT MENESTYJÄT

Omien alojensa johtavilla yrityksillä on tunnetut brändit, halutut tuotteet ja uskollinen asiakaskunta. Uskomme, että monilla näistä yrityksistä on paitsi vahvat näytöt takanaan, myös merkittävät kasvunäkymät edessään. Globaalit megatrendit ennustavat, että maailman kulutuskykyinen ja laatutietoinen väestö kasvaa lähivuosikymmeninä miljardeilla ihmisillä.

Laatuyhtiöstrategia

Finlandia Laatuyhtiöt -sijoitusrahaston tiedot

Finlandia Laatuyhtiöt -sijoitusrahaston dokumentit

Finlandia rahastojen arvot

UUSIMMAT UUTISET

Disney-suoratoistopalvelu-rantautuu-Suomeen

Teknologiajättiläiset jyräsivät Wall Streetin odotukset

Vuoden ensimmäinen tuloskausi on edennyt positiivisissa merkeissä piirtäen vahvaa kuvaa talouden elpymisestä. S&P 500 -indeksin yhtiöistä torstaina 250 yhtiötä on raportoinut tuloksestaan energiasektorin ja syklisten kulutushyödykkeiden johtaessa tilastoja positiivisimpina tulosyllättäjinä. Länsimaissa pandemiatilanne paranee ja kuluttajat pääsevät nauttimaan liikkumisrajoitusten aikana tehdyistä säästöistään raaka-aineiden voimakkaan arvonnousun siivittäessä energiasektorin tuloksia.

Tällä viikolla sijoittajien huomio on keskittynyt suurten teknologiayhtiöiden tulosjulkistuksiin sekä Yhdysvaltain keskuspankin näkemyksiin elpymisen jatkumisen vaativista toimenpiteistä. Niin kutsutuista ”FAANG”-yhtiöistä viimeisimpänä tuloksestaan raportoivat keskiviikkoiltana Facebook ja Apple, jotka jyräsivät yhdessä analyytikoiden odotukset siivittäen yhtiöiden osakekurssit nousuun normaalien kaupankäyntituntien jälkeen.

Pandemian vauhdittaessa siirtymää kivijalkamyymälöistä verkkokauppaan Facebook on nauttinut vahvasta kysynnästä, kun jälleenmyyjät ja muut mainostajat ovat kääntyneet yhtiön puoleen tavoitellessaan miljardien sosiaalisen median käyttäjien huomiota. Yhtiön liikevaihto kvartaalilla kasvoi huimat 48 prosenttia vuoden takaisesta vertailuarvostaan. Applen liikevaihto puolestaan kasvoi 54 prosenttia vuoden takaisesta vertailuarvostaan yhtiön uuden 5G iPhone 12 -tuotemallin suosion ansiosta. Lisäksi yhtiö jatkoi hyötymistä etätyöskentelyn luomasta menekistä muissa tuotekategorioissaan.
Lue lisää >> 

Lue lisää >>

29.4.2021
Blackstonelta-historiallisen-kova-tulos

Blackstonelta historiallisen kova tulos

Yhdysvaltalainen pääomasijoitusyhtiö Blackstone raportoi torstaina vuoden ensimmäisen neljänneksen tuloksestaan, joka ylitti reilusti analyytikoiden odotukset siivittäen yhtiön osakekurssin parhaimmillaan 5 prosentin nousuun ja kaikkien aikojen korkeimmille tasoilleen. Vain neljänsadantuhannen dollarin alkurahoituksella vuonna 1985 perustetun Blackstonen ensimmäisen kvartaalin 1,75 miljardin dollarin operatiivinen tulos oli sen historian korkein. Tulos juonsi juurensa pääasiallisesti yhtiön vuonna 2019 tekemästä investoinnista deittailusovellus Bumbleen, joka listautui helmikuussa pörssiin 8 miljardin valuaatiolla. Vuositasolla muutos oli myös merkittävä. Yhtiön raportoi edellisvuonna 1,07 miljardin negatiivisen tuloksen ensimmäisellä kvartaalilla koronapandemian tehdessä tuhojaan yhtiön sijoituksissa.

Nyt yhtiön katse on talouden ja matkustuksen elpymisessä, mihin Blackstone on investoinut vuoden ensimmäisen kvartaalin aikana 17,7 miljardia dollaria. Yhtiö on ostanut muun muassa hotellioperaattori Extended Stay American sekä yksityislentokoneoperaattori Signature Aviationin. Vaikka useat toimialat, kuten verkkokauppa ja puhelinterveydenhuolto, ovat ottaneet suuren sekä mahdollisesti pysyvän harppauksen eteenpäin pandemian johdosta, yhtiön toimitusjohtaja Jonathan Grey näkee potentiaalia myös pandemian koettelemissa toimialoissa ihmisten poistuessa kotoaan tunnustelemaan ulkomaailman tuulia.
Lue lisää >>

23.4.2021
Nike-raportoi-vahvasta-tuloksesta-ja-tarkistaa-vastuullisuus--ja-kestävyystavoitteitaan

Nike raportoi vahvasta tuloksesta ja tarkistaa vastuullisuus- ja kestävyystavoitteitaan

Urheiluvaatemerkki Nike raportoi torstain ja perjantain välisenä yönä tilikautensa kolmannen kvartaalin tuloksestaan. Yhtiön tulos ylitti reilusti analyytikoiden odotukset. Heikko liikevaihdon kehitys erityisesti Pohjois-Amerikassa sekä Euroopassa sai yhtiön osakekurssin kuitenkin parhaimmillaan 3 prosentin laskuun normaalien kaupankäyntituntien ulkopuolella.

Yhtiö kärsi takaiskusta viime kvartaalilla, kun toimitusketjun ongelmat Pohjois-Amerkissa hidastivat yhtiön tuotteiden toimituksia sen isoimmille markkinoille. Euroopan osalta odotuksia matalampi liikevaihto johtui pääasiallisesti odotuksia pitempään kestäneistä liikkumisrajoituksista, jotka ovat sitkeästi pitäneet osan yhtiön myymälöistä suljettuna.

Kiinassa elpyminen on ollut vahvaa maan nopean koronaviruspandemian selättämisen ansiosta. Ajoittaisista ongelmista huolimatta yhtiön elpyminen pandemiasta on ollut yleisesti ottaen vahvaa ja rajoitusten asteittainen poistaminen sekä toimitusketjuongelmien selvittäminen yhdessä vahvan johdon ja asiakaskeskeisen strategian kanssa povaavat yhtiölle kirkkaita tulevaisuudennäkymiä pandemian jälkeisessä maailmassa.

Lisäksi yhtiö on ottanut entistä vahvemmin kantaa erilaisiin vastuullisuus- ja kestävyysongelmiin. Viime viikkoina yhtiö on ollut otsikoissa kenkäskandaalin tiimoilta, kun erään ylimmän johtoportaan johtajan lapsen raportoitiin pyörittäneen arvokasta kenkäbisnestä ”pöydän alta” tyylillä käyttäen vanhempansa luottokorttia apunaan. Yhtiö on sen koomin tarkistanut vastuullisuuteen, tasa-arvoon sekä kestävyyteen liittyviä tavoitteitaan vuodelle 2025 esimerkiksi lisäämällä naisia ja vähemmistöryhmien jäseniä korkean tason työtehtävissään.

19.3.2021
Applied-Materials-hyötyy-puolijohdannaisteollisuuden-vahvasta-kysynnästä

Applied Materials hyötyy puolijohdannaisteollisuuden vahvasta kysynnästä

Puolijohdannaisteollisuuden laitteita valmistava Applied Materials raportoi torstaina vuoden 2020 viimeisen kvartaalin tuloksestaan, joka ylitti sekä analyytikoiden että yhtiön omat ennusteet liikevaihdon kasvettua neljänneksellä 24 prosentin vuositasolla.

Raportoimme tammikussa kuvalitografialaiteita valmistavan ASML Holdingin hyötyvän alan vahvoista trendeistä vakuuttavan teknologiansa ansiosta, mutta yhtiö ei suinkaan ole ainoa tilanteesta hyötyjä. Koronaviruspandemian aiheuttama digitalisaatioharppaus on aiheuttanut maailmalla valtavan vajeen puolijohdekomponenteista, kuten mikropiireistä, joita myös jokaiselta meistä löytyy esimerkiksi mobiililaitteista. Komponenttien valmistajat investoivat nyt voimakkaasti tuotantokapasiteettinsa kasvattamiseen kuroakseen tarjontavajeen umpeen.

Melkein kaikilla puolijohdekomponenttien valmistusprosessin osa-alueilla, paitsi kuvalitografialaitteissa, kilpaileva Applied Materials on luonut laajan tuoteportfolionsa ansiosta vakiintuneet suhteet alan johtaviin toimijoihin mahdollistaen yhtiön hyötymisen alan kasvua kiihdyttävistä makro- ja toimialakohtaisista trendeistä.

Yhtiön osakekurssi on noussut viimeisimmän 12 kuukauden aikana 70 prosenttia.
Lue lisää >>

19.2.2021
Disney-raportoi-yllätystuloksen-vaikeasta-vuodesta-huolimatta

Disney raportoi yllätystuloksen vaikeasta vuodesta huolimatta

Voimakas kasvu Disney+-suoratoistopalvelun tilaajissa sekä odotettua matalammat tappiot koronapandemiasta kärsivistä teemapuistoista auttoivat Walt Disney -mediajättiläisen liiketoiminnan kannattavaksi vuoden viimeisellä kvartaalilla. Disney+-suoratoistopalvelun tilaajamäärä kasvoi kvartaalin aikana 94,9 miljoonalla sijoittajien odottaessa noin 90,7 miljoonan kasvua.

Kahden erityisen vaikean kvartaalin jälkeen teemaparkkidivisioonassa on onnistuttu kaventamaan tappioita, ja yhtiön johto kommentoi Californian sekä Pariisin teemapuistojen pysyvän näillä näkymin suljettuna ainakin tämän kvartaalin loppuun. Hongkongin teemapuisto saatetaan avata asiakkaille jo aikaisemmin.

Katseet ovat nyt rokoteohjelmien etenemisessä, joiden ansiosta teemapuistoja päästäisiin avaamaan pikimmiten.

Yhtiön osakekurssi on noussut viimeisen 12 kuukauden aikana 35,5 prosenttia.
Lue lisää >>

12.2.2021
Microsoftilta-vahva-koronavuosi

Microsoftilta vahva koronavuosi

Microsoft raportoi tiistaina vuoden viimeisen neljänneksen tuloksestaan, joka ylitti sijoittajien odotukset metritolkulla. Yhtiön myynti ylitti ensimmäistä kertaa yhtiön historiassa 40 miljardin rajapyykin tuloksen ja nousi samalla ensimmäistä kertaa yli 15 miljardiin dollariin.

Vaikka sijoittajat ovat jo osittain siirtäneet katseensa koronaviruspandemiasta toisaalle, sen vaikutusta yhtiön vahvaan vuoteen ei voi sivuuttaa. Pandemian takia erityisesti yhtiön pilvipalveluiden, kuten Teams-viestintäpalvelun, kysyntä on kasvanut voimakkaasti. Erityistä huomiota sijoittajien keskuudessa on herättänyt myös yhtiön pilvipohjainen alustapalvelu Azure, jonka liikevaihto kasvoi kvartaalilla yhtiön julkaisemien tietojen mukaan yli 50 prosenttia.

Yhtiön osakekurssi on noussut yli 40 prosenttia viimeisimmän 12 kuukauden aikana ja sulki keskiviikkona kaikkien aikojen korkeimmille tasoille.

29.1.2021
ASML-Kriittinen-osa-mikropiirien-tuotantoprosessia

ASML: Kriittinen osa mikropiirien tuotantoprosessia

Mikropiirien valmistuksessa käytettäviä kuvalitografialaitteita valmistava ASML Holding raportoi keskiviikkona neljännen kvartaalin tuloksestaan, joka murskasi sijoittajien odotukset positiivisesti. Yhtiö on ylittänyt odotukset nyt kuusi kertaa viimeisen kahdeksan kvartaalin aikana, eikä yhtiön osakekurssikaan jaksanut erityisesti reagoida positiiviseen uutiseen.

Vaikka ASML ei itse edes valmista mikropiirejä, sen markkinoiden ainoat EUV-teknologiaa hyödyntävät litografialaitteet tekevät yhtiöstä kriittisen osan maailman edistyneimpien mikropiirien tuotantoketjussa.

Viime viikolla yksi maailman suurimmista puolijohdekomponenttien valmistajista Taiwan Semiconductor Manufacturing ilmoitti investoivansa 25 - 28 miljardia dollaria tuotantoprosessiinsa. Suurin osa tästä summasta on tarkoitus käyttää kapasiteetin kasvattamiseen. Muun muassa Applen suunnittelemia mikropiirejä valmistavan yhtiön on käännyttävä ASMLn puoleen tämän toteuttamiseksi.

Yhtiön osakekurssi on noussut vuoden aikana 71 prosenttia.
Lue lisää >>

22.1.2021
Nvidia-on-Yhdysvaltojen-toiseksi-paras-työpaikka-työskennellä

Nvidia on Yhdysvaltojen toiseksi paras työpaikka työskennellä

Grafiikkateknologia-alan yhtiö Nvidia on sijoittunut toiseksi vuosittain julkaistavassa Glassdoor-sivuston “Best Places to Work in 2021” -listauksessa. Listauksessa kaikki yli tuhat työntekijää työllistävät yhdysvaltalaiset yhtiöt arvioidaan muun muassa uramahdollisuuksien, yhtiökulttuurin ja johdon perusteella. Vain konsulttifirma Bain & Company sijoittui Nvidiaa paremmaksi vieden listauksen ykköspaikan.

Vahvalla sijoituksella on merkitystä sinällään jo siksi, että parhaiten listauksessa sijoittuneet yhtiöt ovat tutkimusten mukaan voittaneet S&P 500 -indeksin hintakehityksen seuraavien 12 kuukauden aikana. Tällaiset yhtiöt houkuttelevat parhaita työntekijöitä, jotka vastaavasti ovat yksi yhtiöiden liiketoiminnan tärkeimmistä kulmakivistä. Glassdoorin toimitusjohtaja Christian Sutherland-Wong kommentoi vuoden voittajia työnantajiksi, jotka ovat pystyneet tukemaan työntekijöitään myös poikkeuksellisina aikoina.

15.1.2021
Adobe-ylitti-jalleen-odotukset

Adobe ylitti jälleen odotukset

Markkinoiden johtava digitaalisen sisällön luomiseen, hallitsemiseen ja jakamiseen tarkoitettujen ohjelmistojen tuottaja Adobe raportoi torstaina vahvasta neljännen vuosineljänneksen tuloksestaan. Yhtiö on vuoden 2020 jokaisen vuosineljänneksen osalta onnistunut ylittämään analyytikoiden konsensusennusteet. Tämä näkyy myös yhtiön osakekurssissa, joka on noussut vuoden alusta 45 prosenttia. Yhtiön osakekohtainen tulos neljännellä kvartaalilla osoittautui 6 prosentin positiiviseksi yllätykseksi, minkä lisäksi yhtiö estimoi vuoden 2021 liikevaihdon nousevan 15 miljardin tasolle.

Yhtiön suosituimpien tuotteiden, kuten Photoshopin, voimakas kysyntä tukee yhtiön vahvaa kasvua ja yhtiö jatkaa panostamista uusien design-työkalujen lanseeraamiseen vahvistaakseen asemaansa tärkeimmässä markkinasegmentissään. Markkinointiliiketoiminnan kehitys oli jälleen odotettua heikompaa, ja yhtiö on aikaisemmin ilmoittanut jäävänsä alalta osittain pois.
Lue lisää >>

11.12.2020
Iso-Britanniassa-ensimmäiset-rokotukset-jo-ensiviikolla

Iso-Britanniassa ensimmäiset rokotukset jo ensi viikolla?

Pfizerin ja BioNTechin yhteistyössä kehittämä COVID-19-rokote on saanut Iso-Britannian säätelyelimeltä hyväksynnän rokotteen käyttöön taistelussa pandemiaa vastaan. Samalla Iso-Britanniasta tuli ensimmäinen COVID-19-rokotteen hyväksynyt länsimaa.

Iso-Britanniassa uusia virustapauksia on todettu marraskuussa vähenevissä määrin, mutta maan tilanne on edelleen erittäin tukala. Tällä hetkellä 50 sairaalaa valmistautuu laaja-alaisen rokoteohjelman käynnistämiseen ja kahdeksansataatuhatta annosta rokotetta on valmiina kuljetukseen Belgiassa. Viimeisimmän tiedon mukaan rokote on saatavilla maassa jo ensi viikolla.

Yhdysvaltojen ja Euroopan Unionin säätelyelimien päätöksiä odotetaan edelleen, ja niiden uskotaan valmistuvan joulukuun puolenvälin tienoilla.

Pfizerin osakekurssi on noussut vuoden alusta noin 10 prosenttia.
Lue lisää >>

4.12.2020
Vahvat-megatrendit-Nvidian-kasvun-taustalla

Vahvat megatrendit Nvidian kasvun taustalla

Grafiikkateknologia-alan yhtiö Nvidia raportoi keskiviikkona markkinoiden sulkeuduttua kolmannen vuosineljänneksen tuloksestaan. Yhtiö raportoi niin liikevaihdon kuin osakekohtaisen tuloksen osalta reilusti analyytikoiden odotukset ylittävät lukemat. Lisäksi yhtiön ennuste neljännestä kvartaalista ylitti analyytikkojen odotukset. Siitä huolimatta yhtiön osakekurssi kääntyi maltilliseen laskuun torstaina, kun yhtiön talousjohtaja kommentoi datakeskus liiketoimintasegmentin myynnin hidastuvan kuluvalla kvartaalilla.

Vuoden kolmannella kvartaalilla yhtiön liikevaihto kasvoi vuodentakaisesta vertailukaudesta 57 prosenttia ja 22 prosenttia edellisestä kuukaudesta. Erityisesti pelaamisen ja datakeskuksien liiketoimintasegmenttien ennätyksellinen kasvu siivitti yhtiön vahvaa tulosta. Videopelaamisen ja puolijohdeteollisuuden voimakkaat megatrendit kasvattavat yhtiön grafiikkasuorittimien kysyntää siinä määrin, että yhtiön on vaikea vastata tarjonnallaan tähän kysyntään.

Koronapandemiasta huolimatta yhtiön osakekurssi on noussut vuoden alusta noin 125 prosenttia.
Lue lisää >>

20.11.2020
Pfizer-vahvoilla-Covid-19-rokotekehityksessä

Pfizer ja BioNTech julkaisivat läpimurtodataa koronarokotteen kehityksestä

Lääkeyhtiö Pfizer ja sen saksalainen kumppani BioNTech kertoivat maanantaina merkittävästä edistysaskeleesta koronarokotteen kehitystyössä. Pfizer julkaisi maanantaina ensimmäisen väliraportin kolmannen vaiheen testaamisen tuloksista, jotka osoittavat yhtiöiden yhdessä kehittämän rokotteen ehkäisevän COVID-19-taudin 90-prosenttisesti testiin osallistuneiden joukossa. Kolmannen vaiheen kliinisiin testeihin osallistui yhteensä 43 538 osanottajaa.

Vielä ei ole selvyyttä siitä, kuinka pitkän suojan rokote antaa. Alustavien tulosten mukaan rokote antoi osanottajille suojan seitsemän päivää sen jälkeen, kun rokotteen toinen annos oli annettu ja ensimmäisestä annoksesta oli kulunut 28 päivää. Pfizerin toimitusjohtaja Albert Bourla kommentoi tuloksia merkittävänä askeleena kohti läpimurtoa, jolla pandemian aiheuttama globaali terveyskriisi saadaan taltutettua.

Yhtiöt arvioivat pystyvänsä tuottamaan rokotetta noin 1,3 miljardia annosta, joilla voitaisiin rokottaa 650 miljoonaa ihmistä vuoden 2021 loppuun mennessä.

Pfizerin osakekurssi nousi tulosten julkistamisen jälkeen 7 prosenttia.

10.11.2020
Starbucks-näkee-tulevaisuuden-odotettua-valoisampana

Starbucks näkee tulevaisuuden odotettua valoisampana

Erityisesti erilaiset kahvila- ja aamiaisravintolat ovat raportoineet palvelualan korkeimpia liikkeiden sulkemislukuja koronaviruspandemian aikana. Myös Starbucks on joutunut rajoittamaan toimintaansa voimakkaasti kotiinkuljetukseen ja noutopalveluun.

Yhtiö raportoi torstaina vahvasta neljännen vuosineljänneksen tuloksestaan, joka ylitti selvästi analyytikoiden korkeimmat odotukset. Samalla sijoittajat ilahtuivat yhtiön liikevaihdon laskettua 3 prosenttia yleistä ennustetta vähemmän. 

Yhtiö on kuitenkin havainnut kysynnän elpyvän odotettua nopeammin online-tilausten lisääntyessä ja asiakkaiden palatessa ravintoloihin alueilla, jossa pandemia on paremmin hallinnassa. Yhtiö uskoo elpyvänsä pandemiasta sekä palaavansa kasvu-uralle vuoden 2021 aikana.
Lue lisää >>

3.11.2020
Verizon-ylitti-Wall-Streetin-odotukset

Verizon ylitti Wall Streetin odotukset

Verizon ylitti analyytikkojen ennusteet ja raportoi hyvästä tuloksesta vaikeasta markkinatilanteesta huolimatta. Samalla Yhdysvaltojen suurin mobiiliverkko-operaattori nosti ennustettaan vuoden 2020 kokonaistuloksensa osalta. Verizon toimii Applen kumppanina sen uusien 5G-älypuhelimien markkinoille tuonnissa, jonka odotetaan siivittävän yhtiön performanssia loppuvuoden osalta.

Yhtiön mobiiliverkkopalveluiden kysyntä säilyi vuosineljänneksellä entisellään, kun taas laajakaistatuotteiden kysyntä nousi kvartaalilla voimakkaasti pandemian rajoittaessa liikkumista ja pakottaessa yhä useammat ihmiset työskentelemään kotoa käsin. Nämä tekijät auttoivat yhtiötä kattamaan myymälöiden heikosta menestyksestä ja viivästyneistä myyntisaamisista johtuneita menetyksiä.

Yhtiön osakekurssi on laskenut vuoden alusta noin 7,5 prosenttia. Yhtiön kovimman kilpailijan, AT&T:n kurssi on vastaavasti laskenut yli 31prosenttia.
Lue lisää >>

23.10.2020
BlackRockin-hallinnoitavat-varat-ennätyslukemiin

BlackRockin hallinnoitavat varat ennätyslukemiin

Maailman suurin varainhoitoon erikoistunut rahoitusyhtiö BlackRock raportoi tiistaina vahvasta kolmannen vuosineljänneksen tuloksestaan. Sekä yhtiön liikevaihto että tulos kvartaalilla ylittivät analyytikoiden korkeimmat ennusteet ja siivittivät yhtiön osakekurssin 4 prosenttia päivänousuun.

Yhtiön liikevaihto nousi vuodentakaisesta 18 prosenttia. Lisäksi yhtiön alaisuudessa olevat hallinnoitavat varat nousivat vuosineljänneksellä ennätykselliseen 7,81 triljoonaan dollariin. Pandemiasta huolimatta sekä kuluttajien että institutionaalisten sijoittajien kysyntä yhtiön sijoitustuotteille on säilynyt erittäin vahvana vuonna 2020.

Toimitusjohtaja Laurence Fink kommentoi yhtiön jokaisen strategisen alueen kasvavan odotusten mukaisesti, minkä lisäksi vahva sijoitustuotteiden kehitys on tuonut lisää varallisuutta yhtiön hoidettavaksi. Yhtiön osakekurssi on noussut 37 prosenttia vuoden alusta.

Lue lisää >>

16.10.2020
State-Street-Corp-hiilineutraaliksi-vuonna-2020

State Street Corp hiilineutraaliksi vuonna 2020

State Street Corporation ilmoitti torstaina saavuttavansa toimintansa hiilineutraaliuden vuoden 2020 loppuun mennessä. Hiilineutraaliudella tarkoitetaan tilannetta, jossa tietty toiminta ei muuta ilmatilan hiilipitoisuutta eli tuottaa ilmakehään vain sen verran kasvihuonepäästöjä kuin se pystyy sitomaan niitä ilmakehästä. Yhtiö on ilmoittanut myös sitoutuneensa vähentämään absoluuttisia hiilidioksidipäästöjään kansainvälisen SBT-aloitteen mukaisesti seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Kuusi vuotta asettamastaan aikataulusta edellä, vuonna 2019, State Street saavutti vuonna 2015 asettamansa tavoitteen vähentää hiilidioksidipäästöjään 30 prosenttia. Tänä vuonna yhtiö on tehnyt merkittäviä ponnisteluita saavuttaakseen hiilineutraalin tilan järjestelemällä uudestaan infrastruktuuriaan, hyödyntämällä uusiutuvia energialähteitä toiminnassaan ja ostamalla uusiutuvien energian lähteiden sertifikaatteja. Yhtiön toimitusjohtaja korosti ilmoituksessaan yhtiön keskittyvän oman toimintansa hiilineutraaliuden lisäksi myös muiden yhtiön sidosryhmien auttamiseen ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa.
Lue lisää >>

25.9.2020
Pfizer-vahvoilla-Covid-19-rokotekehityksessä

Pfizer vahvoilla Covid-19-rokotekehityksessä

Tällä hetkellä 39 kandidaattia on edennyt koronavirukseen kehitettävässä rokotteessa kliinisen testaamisen vaiheeseen. Joukon kärkeä pitää tällä hetkellä Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson ja AstraZeneca. Maanantaina Trump mainitsi puheessaan Pfizerin erityisen vahvasta edistymisestä viitaten samalla Johnson & Johnsonin tulevan kehityksessä hieman perässä.

Yhtiön massiivisessa 44 000 henkilöä käsittävässä testauksessa vain 32 henkilöä ovat saaneet tartunnan. Suurissa lääketutkimuksissa on tapana suorittaa tuloksien ennakkotarkastamista, jonka avulla erityisen vakuuttavien tutkimustuloksien siivittämänä kliiniset testit voidaan lopettaa suunnitellusta aikataulusta edellä. Myös Pfizer hyödyntää ennakkotarkastamista, jonka avulla asiantuntijat arvioivat yhtiön tavoittelevan etumatkaa kovimpiin kilpailijoihinsa nähden.

Yhtiön osakekurssi on laskenut 9 prosenttia vuoden alusta.

25.9.2020
Adobe-raportoi-vahvasta-tuloksesta

Adobe raportoi vahvasta tuloksesta

Adobe Inc raportoi tiistaina markkinoiden sulkemisen jälkeen vahvasta kolmannen vuosineljänneksen tuloksestaan liikevaihdon noustua 14 prosenttia. Yhtiön liikevaihto ylitti analyytikoiden odotukset indikoiden pilvipohjaisten luovien työkalujen kysynnän pysyneen vahvana koronaviruspandemiasta ja haastavasta makroekonomisesta ympäristöstä huolimatta.

Yhtiö on panostanut pandemian aikana voimakkaammin tuotteidensa markkinointiin ja aikoo jäädä osittain pois markkinointi- ja asiakaskokemusteknologian alalta, jossa se on viimeisten vuosien aikana pyrkinyt vahvistamaan asemaansa kovinta kilpailijaansa, Salesforcea, vastaan.

Adobe on ilmoittanut keskittyvänsä tulevaisuudessa enemmän arvokkaisiin asiakkaisiinsa, jotka käyttävät yhä enemmän ja useampia yhtiön tuotteita ja palveluita. Koronaviruspandemian aikana erityisesti koulutukselliset instituutiot ja opiskelijat ovat tulleet arvokkaammiksi asiakkaiksi, kun suurin osa opiskelusta on virtuaalista Yhdysvalloissa.

Yhtiön osakekurssi on noussut 44 prosenttia vuoden alusta.

18.9.2020
Disney-suoratoistopalvelu-rantautuu-Suomeen

Disney+-suoratoistopalvelu rantautuu Suomeen

Maailman suurin mediakonserni Walt Disney julkaisee Disney+-suoratoistopalvelunsa Suomessa 15. syyskuuta. Yhtiön palvelu tuo yhteen suositut Disney-, Pixar-, Marvel-, Star Wars- ja National Geographic -tuotannot, joiden vetonauloina ovat muun muassa suositut animaatio- ja supersankarielokuvat.

Disney+ on maailman nopeimmin kasvanut suoratoistopalvelu, joka on kerännyt alle vuodessa jo yli 60 miljoonaa tilaajaa. Palvelu julkaistaan Suomen lisäksi seitsemässä muussa Euroopan maassa edellä mainittuna ajankohtana. Yhtiön osakekurssi on laskenut vuoden alusta 7,58 prosenttia.

2.9.2020
Ant-Group-tavoittelee-maailman-suurinta-listautumisantia

Ant Group tavoittelee maailman suurinta listautumisantia

Alibaban tytäryhtiö, onlinemaksu- ja -rahoituspalveluita tarjoava Ant Group, valmistautuu listautumaan Hongkongin ja Shanghain pörsseihin. Yhtiö, jonka lippulaivatuote Alipay on ajanut Kiinassa mobiilimaksujen markkinabuumia, allekirjoitti paperit tiistaina listautumisannista, jossa yhtiö tavoittelee myyvänsä ainakin 10 prosenttia osakkeistaan ja keräävänsä 30 miljardia dollaria. Toteutuessaan listautumisanti olisi maailman suurin ja ohittaisi viime vuonna listautuneen Saudi Aramcon, joka keräsi listautumisannissaan 29 miljardia dollaria. Bloombergin mukaan Ant Groupin markkina-arvo olisi listautuessaan 225 miljardia dollaria.

Kiinassa online maksu- ja rahoituspalveluiden käyttö on kasvanut räjähdysmäisesti. Perinteisten luottokorttien käyttö on ollut Kiinassa vähäistä ja verkkokaupan sekä muiden internetpalveluiden yleistyttyä tämä on mahdollistanut sovelluspohjaisten maksupalveluiden länsimaita huomattavasti nopeamman integraation ympäri maan. Poiketen valtaosasta viimevuosina listautuneista nopeasti kasvavista fintech-yhtiöistä Ant Groupin toiminta on erittäin kannattavaa ja yhtiön tulos oli viime vuonna 2,5 miljardia dollaria.

Alibaban osakekurssi on noussut 35 prosenttia vuoden alusta.

Lue lisää >>

27.8.2020
Laatu-Dominos-Pizza

Domino’s Pizzan liiketoimintamalli loistaa - kotiinkuljetuksia ja ulosmyyntiä

Maailman johtavan quick service -pizzaketjun, Domino’s Pizzan, liiketoiminta on jatkunut vahvana pandemian aiheuttamista liikkumisrajoituksista huolimatta. Yhtiön kotiinkuljetukseen ja ulosmyyntiin vahvasti painottuva liiketoimintamalli asemoi yhtiön erityisen hyvin Covid-19-pandemian ympäristöön, kun pizzamyynti on kasvanut erityisesti Yhdysvalloissa voimakkaasti kuluttajien pysyessä kodeissaan.

Samalla, kun yhtiön kovin kilpailija Pizza Hut ilmoitti sulkevansa yli 300 dine-in-ravintolaansa, Domino’s palkkaa yli 20 000 uutta työntekijää käsittelemään tilauksia, jotka ovat kasvaneet räjähdysmäisesti pandemian aikana. Yhtiö raportoi 30 prosentin piikin toisen vuosineljänneksen tuloksessaan ja osakekurssi on noussut 39 prosenttia vuoden alusta.

18.8.2020

Amazon_post

Amazon rikkoo ennätyksiään pandemiasta huolimatta

Amazonin suuret investoinnit toimintansa ylläpitämiseen ja vallitsevaan tilanteeseen adaptoitumiseen läpi Covid-19-pandemian ovat osoittautuneet kannattaviksi. Yhtiö raportoi ennätystuloksesta vuoden toisella neljänneksellä. Amazonin myynti toisella vuosineljänneksellä kasvoi ja tulos ylitti rajusti analyytikoiden korkeimmat ennusteet.

Verkkokauppajättiläinen käytti kevään ja alkukesän aikana yli neljä miljardia dollaria varastojensa puhdistamiseen, uusien työntekijöiden palkkaamiseen ja väliaikaisiin palkankorotuksiin houkutellakseen työntekijät takaisin töihin. Ennätykselliset luvut kertovat harvinaisesta tilaisuudesta, joka kannatti käyttää, kun samaan aikaan suurimmassa osassa Yhdysvaltoja kokonaisia liiketoimintoja hetkellisesti keskeytettiin pandemian vuoksi.

12.8.2020

Facebook_post

Facebookin liikevaihto kasvaa mobiilimainonnan vetämänä

Sosiaalisen median jätti Facebook raportoi 4. vuosineljänneksen tuloksen. Yhtiön liikevaihto on vuosineljännes toisensa perään kasvanut aiempaa korkeammalle, mihin ei saatu poikkeusta tälläkään kertaa. Vuosineljänneksen liikevaihto oli 13 miljardia dollaria analyytikoiden odottaessa 12,6 miljardin dollarin liikevaihtoa. Myös osakekohtainen tulos ylitti markkinoiden odotukset selvästi.

Tulosjulkistuksen yhteydessä nousi esille muutama mahdollinen epävarmuustekijä. Facebookin käyttäjämäärä oli ensimmäistä kertaa laskussa Pohjois-Amerikassa, mikä ei kuitenkaan aiheuttanut huolia yhtiön johdolle, koska Facebook on jo saavuttanut niin dominoivan aseman alueella. Lisäksi yhtiö on tehnyt muutoksia algoritmiin, joka ohjaa käyttäjien uutissyötettä. Joidenkin arvioiden mukaan muutos laskisi yhtiön mainostulojen kasvua.

Yhtiö näkee kuitenkin itse tilanteen täysin eri tavalla – muutoksen seurauksena tuotetaan aiempaa parempilaatuista sisältöä, minkä myötä mainostulojen määrä jatkossa kasvanee. Facebookin kohdalla on hyvä muistaa, että yhtiö on erittäin dominoivalla sosiaalisen median asemallaan saavuttanut merkittävän hinnoitteluvoiman. Kaupankäynti yhtiön osakkeella aloitettiin 2 prosentin nousussa tulosjulkistusta seuraavana päivänä.

1.2.2018

Boeing jatkaa hurjaa kasvuaan

Maailman suurin lentokoneiden valmistaja Boeing raportoi tilikauden tuloksen, joka ylitti markkinoiden odotukset sekä liikevaihdon että tuloksen osalta. Osakekohtainen tulos kasvoi 2,47 dollarista peräti 4,80 dollariin.

Kasvun taustalla oli lentokoneiden tuotantomäärän kasvu sekä Yhdysvaltain verotukseen tehdyt muutokset. Osakekohtainen tulos oli myös oikaistuna selvästi odotuksia parempi.

Boeingin alkaneen vuoden ohjeistus oli selvästi markkinoiden odotuksia vahvempi sekä liikevaihdon että tuloksen osalta. Yhtiö odottaa toimittavansa kuluvan vuoden aikana ennätysmäärän kaupalliseen käyttöön tarkoitettuja koneita – vähintään 810 kappaletta. Edellisvuonna koneita toimitettiin 763 kappaletta.

Yhtiön osake päätyi 5 prosentin nousun jälkeen kaikkien aikojen korkeimmalle tasolleen tulosjulkistuspäivän päätteeksi.

31.1.2018

Boeing_post

Alphabetiltä jälleen murskaavan kovat tulosluvut

Googlen emoyhtiö Alphabet raportoi tänään tulosluvut, jotka ylittivät jälleen kerran kaikki analyytikko-odotukset sekä kasvun että tuloksen osalta. Erityisen hyvää tuloksessa oli maksettujen klikkausten määrän 47 prosentin kasvu, sillä tämä on Googlen ydinliiketoimintaa ja tuottaa suurimman osan tuloksesta. 

Ennätyshyvä tulos siivittikin yhtiön osakekurssin jälkimarkkinoilla noin neljän prosentin nousuun, kaikkien aikojen korkeimmalle tasolleen.

26.10.2017

Alphabet_post

Microsoftin pilvipalvelut vahvan kasvun taustalla 

Microsoft raportoi markkinoiden odotuksia vahvemman osavuosituloksen. Yhtiön liikevaihto kasvoi 12 % edellisvuodesta 24,5 miljardiin dollariin. Kasvun taustalla oli erityisesti Azure – pilvipalvelun todella voimakas kasvun. Azuresta kertyvä liikevaihto kasvoi peräti 90 % edellisvuodesta. Myös Office 365 – jatkoi erittäin vahvaa kasvuaan. Yhtiön marginaalit jatkoivat vahvistumistaan skaalaetujen kasvaessa.

Toimitusjohtaja Satya Nadella on muuttanut Microsoftia voimakkaasti ja nykyään yhtiön tavoite on yhä enenevässä määrin pyrkiä valloittamaan markkinaosuutta pilvipalveluissa. Yhtiön markkina-arvo on lähes tuplaantunut toimitusjohtajan 3,5 vuotta kestäneen kauden aikana.

Vahva osavuositulos otettiin markkinoilla riemuiten vastaan ja osakkeen arvo nousi 4,1 % pörssin jälkikaupankäynnissä.

26.10.2017

MIcrosoft_post

Amazonin voittokulku jatkuu

Maailman suurin verkkokauppa Amazon julkisti reippaasti markkinoiden odotuksia vahvemmat osavuosiluvut markkinoiden sulkeuduttua. Amazonin kaikki liiketoiminta-alueet kehittyivät erittäin suotuisasti, ja yhtiö on saanut vastikään ostamansa Whole Foods -kauppaketjun liikevaihdon vahvaan kasvuun.

Amazonin kannattavin liiketoiminta-alue Web Services -pilvipalvelut kasvattivat liikevaihtoaan huimat 42 prosenttia ja samoin muille verkkokauppiaille tarjottavat varastointi- ja logistiikkapalvelut kasvoivat 40 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna.

Osakemarkkinoilla yhtiön tulosraportti otettiin riemuiten vastaan. Yhtiön osakekurssi oli jälkipörssissä 8,5 prosentin nousussa nousten samalla kaikkien aikojen korkeimmalle tasolleen. 

26.10.2017

Amazon_post

SAP:n pilvipalvelut vetävät kasvua – yhtiö nostaa liikevaihto-ohjeistustaan

Maailman johtava talouden ohjausjärjestelmien (ERP-järjestelmät) toimittaja SAP raportoi tänään osavuosikatsauksen, jossa liikevaihto ja tuloskasvu olivat suunnilleen linjassa markkinoiden odotusten kanssa. Liikevaihto kasvoi 5 prosenttia ja liiketulos 19 prosenttia.Pilvipalvelut kasvoivat 22 prosenttia ja olivat jo 20 prosenttia koko liikevaihdosta.

Pilvipalvelujen vahvan kasvun ansiosta yhtiö nostaakin koko vuoden liikevaihto-ohjeistustaan. Pilvipalveluiden kasvun ansiosta yhtiön liikevaihdosta jo 65 prosenttia on jatkuvaluonteista liikevaihtoa.

SAP panostaa tällä hetkellä erittäin paljon pilvipalveluidensa kehittämiseen, jotta yhtiö pysyisi markkinan kasvussa mukana ja pärjäisi myös jatkossa kilpailussa Salesforcea vastaan (jonka osakkeita Finlandia 2030 -rahasto omistaa).

19.10.2017

SAP_post

Terveystalo listautui Helsingin pörssiin

Suomen suurin yksityisten lääkäripalveluiden tarjoaja Terveystalo listautui pörssiin. Yhtiö on kasvanut viime vuosien aikana vahvasti sekä orgaanisesti että yritysostojen kautta. Ripeän kasvun voidaan odottaa jatkuvan ihmisten kulutuskäyttäytymisen muuttuessa yhä enemmän yksityisiä lääkäripalveluja suosivaan suuntaan.

Tulevien vuosien merkittävänä kasvuajurina on väestön nopea ikääntyminen. Suomen väestö on yksi nopeimmin ikääntyvistä koko maailmassa, mikä tarkoittaa merkittävää terveydenhuollon kulujen kasvua tuleville vuosille.

Yhtiölle on tulossa myös mahdollisesti 2020-luvulla kasvumahdollisuus, jota ei ole vielä hinnoiteltu osakkeen arvoon, Sote-järjestelmän tuomien muutosten seurauksena. Suomen terveydenhuoltomarkkinan koko on joidenkin arvioiden mukaan tällä hetkellä noin 14 miljardia euroa, josta yksityisen markkinan osuus on hieman yli 3 miljardia. Yksityisen markkinan koon odotetaan tuplaantuvan Soten tuomien muutosten myötä.

Terveystalon listautumisanti ylimerkittiin moninkertaisesti, ja monet instituutiosijoittajat saivat vain murto-osan haluamastaan osakemäärästä. Yhtiön osake nousi 2,5 prosenttia ensimmäisen kaupankäyntipäivän päätteeksi. 

https://www.terveystalo.com/fi/Sijoittajat/

11.10.2017

Terveystalo_post

Orpea jatkaa yli 10 prosentin kasvussa – lupaustensa mukaisesti

Euroopan suurin vanhusten hoivayhtiö Orpea raportoi vahvan puolivuotiskatsauksen, joka myös ylitti analyytikoiden odotukset liikevaihdon ja tuloksen kasvun osalta. Yhtiön liikevaihto kasvoi 10,5 prosenttia katsauskaudella ja yhtiö onnistui nostamaan käyttökatemarginaaliaan yhden prosenttiyksikön 17,0 prosenttiin.

Yhtiön kasvun odotetaan jatkuvan yli 10 prosentin vauhtia myös lähitulevaisuudessa. Yhtiöllä on tällä hetkellä 82 838 vuodepaikkaa 12 maassa, jonka lisäksi yhtiöllä on tällä hetkellä rakenteilla uusia vuodepaikkoja yhteensä 12 000.

 26.9.2017

Orpea_post

Carnivalilta positiivinen tulosyllätys

Maailman suurin risteily-yhtiö Carnival raportoi tänään odotuksia paremman osavuosikatsauksen tuloksen noustessa jälleen uuteen ennätykseen. Viimeaikaisten hurrikaanien vaikutus jäi markkinoiden peloista huolimatta lopulta varsin pieneksi.

Yhtiö nostaa myös koko vuoden tulosohjeistustaan, sillä matkavaraukset vetävät erittäin hyvin ja yhtiö on lisäksi pystynyt nostamaan lippujen keskihintoja.

Yhtiön osake oli vajaan kolmen prosentin nousussa tulosjulkistuksen jälkeen.

26.9.2017

Carnival_post

Adobelta jälleen murskaavan kovat kasvuluvut

Yhdysvaltalainen Adobe Systems julkisti jälleen markkinoiden odotuksia paremmat luvut viimeiseltä osavuosikaudeltaan. Tämä oli jo 15 osavuosi putkeen, jolloin yhtiö raportoi markkinoiden odotuksia paremmat tulosluvut.

Yhtiön suvereeni markkinajohtajuus kuvankäsittelyohjelmissa ja ohjelmistomyynnin kääntäminen jatkuvamaksuiseksi palvelumyynniksi (perinteisestä lisenssimyynnistä) ovat taanneet yli 50 prosentin vuotuisen tuloskasvun jo 11 osavuosikatsausta putkeen.

Yhtiön liikevaihto kasvoi touko-elokuussa 26 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan nähden ja tulos per osake kasvoi vastaavasti 65 prosenttia. Tilauspohjainen liikevaihto oli jo 85 prosenttia koko katsauskauden liikevaihdosta.

Siirtyminen tilauspohjaiseen laskutukseen on nostanut yhtiön käyttökatemarginaalin 18,2 prosentin (vuonna 2014) tasolta yli 40 prosentin tasolle tänä vuonna. Markkinoilla odotetaan marginaalin parantuvan edelleen skaalaetujen yhä kasvaessa.

Finlandia Laatuyhtiöt -rahasto on omistanut Adoben osaketta vuoden ajan, ja tänä aikana osakkeen kurssi on noussut noin 50 prosenttia.

20.9.2017

Adobe_post

Orpea laajentuu Brasiliaan ja Portugaliin

Euroopan johtava hoivayritys Orpea laajentaa toimintaansa Brasiliaan ja Portugaliin yhteistyössä SIS Groupin kanssa. Orpea saa 49 prosentin omistuksen yhteisyrityksistä, mutta vastaa heti alusta lähtien operatiivisesta toiminnasta molemmissa maissa. Lisäksi yhtiöllä on optio nostaa omistustaan yhteisyrityksessä lähivuosina.

Brasiliaan tulee aluksi 2 000 vuodepaikkaa suurimpiin kaupunkeihin ja Portugaliin 1 000 vuodepaikkaa niinikään suurimpiin kaupunkeihin. Varsinkin Brasilian markkinan kasvumahdollisuudet ovat huimat maan keskiluokan vaurastuessa ja ikääntyessä. Yli 80-vuotiaiden määrän odotetaan noin viisinkertaistuvan nykyisestä 3,3 miljoonasta yli 15 miljoonaan henkeen vuoteen 2050 mennessä. Lisäksi Brasiliassa ei ole sääntelyä tai hintakattoja hoivapaikkojen hinnoille, joten varakkaammille henkilöille voidaan tarjota parempaa palvelua korkeampaan hintaan.

5.9.2017

Orpea_post

Ulta Beautyn kasvu jatkuu voimakkaana

Kosmetiikka-alan yhtiö Ulta Beauty raportoi kuluvan vuoden toisen neljänneksen osavuosituloksen. Ultan tuotteet lisäävät suosiotaan ja kasvu jatkuu voimakkaana. Yhtiön vertailukelpoinen liikevaihto kasvoi edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna 12 %. Osakekohtainen tulos puolestaan kasvoi 28 %. Yhtiö jatkaa toiminnan laajentamista ja uusia liikkeitä avattiin yhteensä 20 toisen vuosineljänneksen aikana. Perinteisten jakelukanavien ohella Ulta on kehittänyt voimakkaasti verkkokauppaansa. Verkkomyynti kasvoikin ilahduttavasti peräti 72 % edellisvuodesta 96 miljoonaan dollariin.

 Tuloksen yhteydessä nostettiin kuluvan vuoden ohjeistusta. Vertailukelpoisen liikevaihdon odotetaan kasvavan 10 – 11 %. Uusia liikkeitä avataan n. 100 kappaletta vuoden aikana.

24.8.2017

Ulta_post

Adoben voittokulku pilvipalveluissa jatkuu

Adobe Systems julkisti jälleen erittäin kovat osavuosikatsausluvut, jotka ylittivät kaikki analyytikoiden odotukset liikevaihdon ja tuloksen kasvun osalta. Yhtiö myös ohjeisti markkinoiden odotuksia parempaa liikevaihdon kasvua kuluvalle osavuosikaudelle.

Kovien lukujen takana on yhtiön vuonna 2012 tekemä päätös alkaa panostamaan vahvasti pilvipalveluina myytäviin ohjelmistoihin, joissa asiakas maksaa kertalisenssimaksun sijaan kuukausimaksua esimerkiksi Adobe Creative Suite -kuvankäsittelyohjelmiston pilvikäytöstä. Tänä päivänä yli 80 prosenttia yhtiön liikevaihdosta tulee jatkuvamuotoisista käyttömaksuista. Pilvipalvelumuotoon siirtymisen jälkeen yhtiön kannattavuus on parantunut merkittävästi ja käyttökatemarginaali nousee tänä vuonna yli 40 prosenttiin.

Vaikka yhtiön osakekurssi on noussut jo yli 350 prosenttia viimeisen viiden vuoden aikana, yhtiön osake on edelleen omaan historiaansa nähden kohtuullisesti hinnoiteltu ja odotamme suotuisan osakekurssikehityksen yhä jatkuvan. Yhtiön osake oli vahvan osavuosikatsauksen jälkeen yli neljän prosentin nousussa ja samalla myös kaikkien aikojen korkeimmalla tasollaan. Adoben osake on Finlandia Laatuyhtiöt -rahaston 10 suurimman sijoituksen joukossa.

20.6.2017

Adobe_post

Alibaban kasvu jatkuu hurjana

Kiinan suurin verkkokauppaoperaattori Alibaba julkisti tänään sijoittajapäivillään uuden kasvuodotuksen kuluvalle tilikaudelleen. Markkinoilla oli odotettu liikevaihdon kasvun hidastuvan reiluun 30 prosenttiin kuluvalla tilikaudella, mutta yhtiö odottaakin 45–49 prosentin kasvua tilikaudelle. Kasvuluku on todella kova ottaen huomioon, miten suureksi yhtiö on jo kasvanut ja miten markkinoilla on pelätty Kiinan kuluttajamarkkinoiden kasvun hidastuvan talouskasvun hidastumisen myötä.

Yhtiön osakekurssi oli noussut tänä vuonna jo huimat 43 prosenttia ennen päivitettyä kasvuodotusta, mikä näyttäisi siivittävän osakkeen tänään yli 10 prosentin nousuun.

 8.6.2017

Alibaba_post

Blackstone ostaa suomalaisen Spondan 

Yhdysvaltalainen investointiyhtiö Blackstone Group ilmoitti tehneensä ostotarjouksen suomalaisen Sponda-kiinteistöyhtiön osakekannasta. Yritysostolla Blackstone kasvattaa Pohjois-Euroopan kiinteistömarkkinoiden painoa sijoitusportfoliossaan. Spondan omistuksiin kuuluu esimerkiksi kauppakeskus-, liiketila- ja hotellikiinteistöjä. Ostotarjous, 5,19 euroa osakkeelta, arvostaa Spondan osakekannan 1,76 miljardin euron arvoiseksi, mikä merkitsee 21 prosentin preemiota perjantain markkina-arvoon.

Blackstonen liiketoiminta on kehittynyt hyvään suuntaan viime aikoina, mikä näkyy myös yhtiön arvostuksessa. Osakkeen arvo on noussut osinko mukaan luettuna 30 prosenttia vuoden alusta lähtien.

5.6.2017

Blackstone_post

Home Depotilta vahva osavuositulos

Home Depot ui vastavirtaan USA:n vähittäiskaupan markkinoilla yhtiön raportoidessa markkinoiden odotuksia paremmasta liikevaihdon ja tuloksen kasvusta. Vaikka perinteinen vähittäiskauppa on siirtymässä Yhdysvalloissa yhä kiihtyvään tahtiin verkkokaupan puolelle, kodin kunnostamiseen ja parantamiseen liittyvä kauppa käy yhä kuumana asuntomarkkinoiden vahvistumisen jatkuessa.

Home Depotin onneksi kuluttajat haluavat yhä tehdä asuntojen kunnostamiseen ja parantamiseen liittyvät ostoksensa mieluummin paikan päällä kivijalkaliikkeessä kuin verkkokaupassa. Muilla vähittäiskaupan aloilla verkkokaupan ja erityisesti Amazonin nousu on ajanut yritykset suureen ahdinkoon. Amazonin kasvu yksinään vastaa tällä hetkellä noin 80 prosenttia koko toimialan kasvusta USA:ssa.

Uskomme, että Home Depot pystyy jatkamaan hyvällä kasvu-uralla myös jatkossa asuntomarkkinan yhä vahvistuessa ja yhtiön markkinajohtajuuden vahvistuessa erittäin pirstaloituneella markkinalla.

Finlandia Laatuyhtiöt -rahasto omistaa Home Depotin osakkeiden lisäksi myös Amazonin osakkeita. Molempien yhtiöiden osakkeet ovat nousseet vahvasti tänä vuonna ja ovat kaikkien aikojen korkeimmilla tasoillaan.

17.5.2017

HomeDepot_post_2

Attendo jatkaa vakaata kasvua

Pohjoismaiden suurin hoivayhtiö Attendo raportoi kuluvan vuoden ensimmäisen osavuosituloksensa, joka oli sijoittajille varsin mieluisaa luettavaa. Yhtiön liikevaihdon ja marginaalien kasvu jatkui vakaana, ja ensimmäisen vuosineljänneksen aikana uusia hoivakoteja avattiin kahdeksan kappaletta.

Yhtiö ilmoitti aloittaneensa usean uuden palvelupaikan rakentamisen, joista 14 rakennetaan Suomeen ja 2 Ruotsiin. Maaliskuun lopussa yhtiöllä oli rakenteilla 2 159 sänkypaikkaa. Lisäksi Attendo ilmoitti voittaneensa useita palveluiden ulkoistamissopimuksia, joista suurin osa koski vanhustenhoitoa. Vanhustenhoidon tarve kasvaa merkittävästi tulevien vuosien aikana. Attendolla onkin Pohjoismaiden suurimpana ja kannattavimpana hoivapalveluyhtiönä erinomaiset kasvunäkymät tulevaisuutta tarkasteltaessa. 

Yhtiön osakekurssi oli 4 prosentin nousussa, kaikkien aikojen korkeimmalla tasollaan, tulosjulkistuspäivän kaupankäynnissä uutista kirjoitettaessa.

5.5.2017

Attendo_post

Googlen emoyhtiöltä odotuksia kovempi tulos mobiilimainonnan hurjan kasvun ansiosta

Googlen emoyhtiö Alphabet murskasi analyytikkojen odotukset tuoreimman osavuosikatsauksen lukujen osalta. Sekä liikevaihdon kasvu että tulos olivat huomattavasti konsensusodotuksia parempia ja nousivat uusiin ennätyksiin. Mainostulot ovat ylivoimaisesti tärkein osa yhtiön liikevaihtoa ja kasvoivat tammi-maaliskuussa noin 19 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna erityisesti mobiilimainonnan kasvaessa kovaa. Yhtiö on myös leikannut rajusti pitkän ajan kehitysprojektien kuluja (mm. itseohjautuvat autot, robotiikka, valokuituverkot yms.), mikä näkyy parantuneessa kannattavuudessa.

Googlen markkinaosuus kaikesta mobiilimarkkinasta on yhä erittäin vahva ja tulevaisuudessa odotamme Googlen ja Facebookin hallitsevan näitä kasvavia markkinoita oligopolisessa tilanteessa, jolloin kumpikin pystyy toimimaan erittäin kannattavasti.

Yhtiön osake oli noussut kaikkien aikojen korkeimmalle tasolleen ennen osavuositulosta ja tuloksen jälkeen osake nousi jälkipörssissä vielä nelisen prosenttia. Alphabet on Finlandia Laatuyhtiöt -rahaston suurin yksittäinen sijoitus.

 27.4.2017

Alphabet_post

Hasbro nousi maailman suurimmaksi lelumyyjäksi

Lelujen ja pelien valmistaja Hasbro julkaisi kilpailijoihin suhteutettuna erittäin vahvan osavuosituloksen kasvatettuaan ensimmäisen vuosineljänneksen liikevaihtoaan 2 prosenttia edellisvuodesta. Yhtiö on vallannut markkinaosuutta Mattel-yhtiöltä, jonka liikevaihto vastaavasti pieneni 15 prosenttia. Viimeisimpien lukujen valossa Hasbro onkin kasvanut maailman suurimmaksi leluyhtiöksi Mattellin ohi.

Hasbrolla on tällä hetkellä erittäin vahva momentti usean eri liiketoiminnan kasvattaessa myyntiään. Yhtiö hyötyy Disneyn kanssa tekemänsä yhteistyön ansiosta Disney-elokuvien vahvasta menestyksestä. Ensimmäisen vuosineljänneksen suosituimmat lelut olivat Star Wars -elokuvan mukaan valmistettuja leluja. Disney-teemaisten lelujen lisäksi yhtiön omat lelut, kärkipäässä Baby Alive -nuket ja Furreal Friends -hahmot, ovat kasvattaneet myyntilukujaan vauhdikkaasti. Myös lautapelit jatkoivat voimakasta kasvuaan edellisen vuosineljänneksen tapaan.

Yhtiön osake on noussut vauhdikkaasti parantuneen liiketoiminnan seurauksena. Tulosjulkistuksen jälkeen osakkeen arvo nousi 5,9 prosenttia. Pörssin sulkeuduttua osake noteerattiin kaikkien aikojen korkeimmalle tasolleen, 101,7 dollariin.

24.4.2017

Hasbro_post

Euroopan suurin vanhustenhoitoyhtiö Orpea kasvattaa markkinaosuuttaan kahdella yritysostolla

Euroopan johtava vanhustenhoitoyhtiö Orpea ilmoitti kahdesta uudesta strategisesta yrityskaupasta, joissa yhtiö ostaa Tsekeistä ja Itävallasta kaksi alan yhtiötä. Kauppa lisää Orpean tarjoamaan 24 hoitokotia ja lähes 3000 vuodepaikkaa.

Tsekeissä Orpean markkinaosuus nousee yli kaksinkertaiseksi aikaisempaan verrattuna, ja yhtiö nousee maan markkinajohtajaksi. Itävallassa yhtiön markkinajohtajan asema vahvistuu entisestään kaupan myötä.

Yhteensä Orpealla on nyt noin 80 000 vuodepaikkaa lähes 800 hoitotalossa, kymmenessä Keski-Euroopan maassa.

Yhtiön laajenemisstrategia on edennyt vauhdikkaasti viime vuosina, ja tällä hetkellä jo noin 60 prosenttia liikevaihdosta tulee jo Ranskan ulkopuolelta. Orpean liikevaihto on kasvanut reippaasti yli 10 prosenttia vuodessa viimeisen 10 vuoden ajan. Uskomme hyvän kasvun jatkuvan myös tästä eteenpäin vanhustenhoitomarkkinoiden kasvaessa, väestön ikääntyessä ja yhtiön jatkaessa yritysostojaan.

18.4.2017

Orpea_post

Blackstone raportoi vahvan tuloksen alkuvuodelta

Maailman suurin Private Equity -sijoitustalo Blackstone raportoi odotuksia vahvemman tuloksen tammi-maaliskuulta: osakekohtainen tulos nousi 165 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Yhtiö sai myytyä sijoituksiaan hyvällä voitolla USA:n osake- ja kiinteistömarkkinoiden nousun jatkuessa yhdeksättä vuotta.

Yhtiön onnistuneisiin kauppoihin päättyneellä kvartaalilla kuuluivat muun muassa 25 prosentin omistuksen myyminen Hilton-hotelliketjusta ja kaikkien aikojen toiseksi suurin kiinteistösijoitusyhtiön listaaminen 1,8 miljardilla dollarilla.

Odotamme yrityskauppa-aktiviteetin jatkuvan hyvänä tänä vuonna, ja varsinkin listautumismarkkinat näyttäisivät käyvän kuumina juuri tällä hetkellä. Blackstonen perustajajäsen ja toimitusjohtaja Stephen Schwarzman toimii myös presidentti Trumpin hallinnon taloudellisena neuvonantajana, mistä ei voi ainakaan olla haittaa yhtiön liiketoiminnoissa Trumpin presidenttikaudella. 

20.4.2017

Blackstone_post

Visan liikevaihto ja tulos nousivat alkuvuonna uusiin ennätyksiin

Maailman suurin maksujärjestelmä- ja maksukorttioperaattori Visa raportoi tammi-maaliskuulta markkinoiden odotuksia paremman liikevaihdon kasvun ja tuloksen ja molemmat nousivat uusiin ennätyksiin.

Suurin kasvunajuri liiketoiminnassa on ollut viime vuonna eurooppalaisilta pankeilta konserniin ostetut Visa Europen liiketoiminnot. Yhtiö nosti kuluvan vuoden tulosohjeistustaan tulosjulkistuksen yhteydessä ja ilmoitti samalla uudesta 5 miljardin dollarin omien osakkeiden osto-ohjelmasta

Visan markkinajohtajuusasema vaikuttaa vahvalta, mikä tukee pidemmän aikavälin kasvunäkymiä kortti- ja digitaalisten maksujen määrän yhä kasvaessa. Erittäin tuottoisten yli rajojen tapahtuvien korttimaksujen määrä kasvoi edellisvuoteen verrattuna 11 prosenttia, mikä tukee marginaalien vahvistumista (käyttökatemarginaali nyt n. 70 %) edelleen.

20.4.2017

Visa_post

Orpea jatkaa voimakasta kasvuaan

Euroopan suurin hoiva-alan yritys Orpea julkaisi tilinpäätöksensä vuodelta 2016. Yhtiön liikevaihto kasvoi linjassa markkinoiden odotuksen kanssa: 18,8 % edellisvuodesta. Käyttökate kasvoi vastaavasti 18,5 %. Tulevaisuuden näkymien suhteen yhtiö on luottavainen. Liikevaihdon kasvun odotetaan jatkuvan vahvana ja marginaalien odotetaan vahvistuvan edelleen tulevien vuosien aikana.

Hoiva-alan yhtiöillä on tällä hetkellä erittäin hyvät näkymät läntisen Euroopan maissa. Alueen demografia ennakoi voimakkaasti kasvavia asiakasmääriä esimerkiksi vanhusten hoidon saralla, kun 1940-luvulla syntyneet suuret ikäluokat saavuttavat eläkeiän. Ranskalainen Orpea on toimialan johtaja Euroopassa, ja sen toiminta on laajimmalle levinnyttä. Yhtiö toimii tällä hetkellä 10 maassa ja se etsii jatkuvasti uusia kohteita sekä kotimarkkinaltaan Ranskasta että muualta Euroopasta. Myös kokonaan uusia kohdemaita etsitään aktiivisesti.

Yhtiöllä on Euroopan lisäksi valtava kasvupotentiaali myös Kiinassa. Kiinan Nanjingissa aloitettiin testiluonteinen projekti viime vuonna, kun Orpea pääsi ensimmäisenä länsimaalaisena yrityksenä esittelemään toimintaansa paikalliselle väestölle pitkäaikaisen vanhustenhoidon parissa. Hyvä asiakaspalaute sai sekä yksityiset että institutionaaliset sijoittajat liikkeelle sankoin joukoin. Orpea etsii tällä hetkellä yhteistyöyrityksiä Kiinasta, jotta se pääsisi laajentamaan toimintaansa Kiinan suljetuille markkinoille. 

28.3.2017

Orpea_post

BMW panostaa sähköautojen kehitykseen

BMW:n johto piti tänään tulosjulkistuksensa yhteydessä sijoittajakonferenssin, jonka aiheina oli muun muassa yhtiön tulevaisuudensuunnitelmat ja -näkymät. Yhtiö haluaa panostaa tulevaisuudessa erittäin paljon sähköautoihin, ja jo nyt yhtiön sähköautomalli BMW i3 on maailman kolmanneksi myydyin premium-segmentin sähköauto.

Tänä vuonna yhtiö tavoittelee 100 000 sähköauton myyntiä ja vuoteen 2025 mennessä sähköautojen myynnin pitäisi olla 15–25 prosenttia yhtiön automyynnistä, mikä voisi arviomme mukaan tarkoittaa noin 0,5–1,0 miljoonan sähköauton vuotuista myyntiä (viime vuonna BMW myi yhteensä 2,4 miljoonaa autoa). Yhtiön tavoitteena on myös tuoda sähköautot tarjolle kaikkiin brändeihinsä (BMW, Mini ja Rolls-Royce).

BMW on kasvattanut myyntiään seitsemän vuotta peräkkäin ja odottaa myös kuluvan vuoden päätyvän ennätyssuureen myyntiin, jota tukee varsinkin uusi 5-sarjan automallisto.

23.3.2017

BMW_post_2

Adobelta jälleen ennätystulos

Adobe raportoi 13:tta kertaa peräkkäin markkinoiden odotuksia paremman osavuosituloksen perjantaina markkinoiden sulkeutumisen jälkeen. Myös liikevaihdon kasvu ja ohjeistus seuraavalle osavuodelle ylittivät markkinoiden odotukset. Yhtiön liikevaihto, tulos ja kassavirta nousivat uusiin ennätyksiin ja myös osakekurssi nousi jälkipörssissä nelisen prosenttia, uusille ennätystasoille.

Yhtiön liiketoiminta on tällä hetkellä hyvässä myötätuulessa digitaalisen sisällöntuotannon kasvaessa muun muassa sosiaalisen median kasvun myötä kovaa vauhtia. Yhtiön uudet pilvipohjaiset kuukausimaksuihin perustuvat palvelut kasvavat kovaa vauhtia ja parantavat yhtiön kannattavuutta samalla nopeasti.

Adoben käyttökatemarginaali oli noin 18 prosenttia muutama vuosi sitten vuonna 2014, mutta analyytikot odottavat tämän vuoden käyttökatemarginaalin yltävän jo 40 prosentin tasolle samaan aikaan, kun liikevaihdon kasvun jatkuu yli 20 prosentin tasolla. Yhtiön monopoliasema ammattimaisessa digitaalisessa kuvankäsittelyssä on vain vahvistunut viime vuosina, mikä sekin lupailee hyvän tuloskehityksen jatkumista tulevina vuosina.

Osakkeen arvo on noussut euromääräisesti yli 30 prosenttia siitä, kun Laatuyhtiöt-rahasto osti osaketta noin puolisen vuotta sitten.

16.3.2017

Adobe_post

Ulta Beauty jatkaa voimakasta kasvuaan

Kosmetiikka-alan yhtiö Ulta Beauty raportoi odotuksia vahvemman tuloksen markkinoiden sulkeuduttua. Yhtiön osakekohtainen tulos oli 2,24 USD per osake markkinoiden odottaessa 2,14-tulosta. Viimeisimmän vuosineljänneksen liikevaihto kasvoi peräti 16,6 prosenttia edellisvuoteen verrattuna, mikä oli myös markkinoiden odotuksia enemmän. Kuluvan vuoden ohjeistus oli sen sijaan viime vuosien vahvaan kasvuun suhteutettuna konservatiivinen, ja aavistuksen markkinoiden odotusta alhaisempi.

Ulta tiedotti tulosjulkistuksen yhteydessä aloittavansa Estee Lauderin omistaman MAC-brändin tuotteiden myynnin. Uutisen myötä tavaratalojen ahdinko syvenee entisestään myymälöiden kamppaillessa asiakasmääristä. Ultan arvion mukaan MAC:in tuotteet saadaan myyntiin vähintään 100 toimipisteeseen kuluvan vuoden aikana. Yhtiön osake päätyi 4,6 % nousuun kaikkien aikojen korkeimmalle tasolleen tulosta seuraavan kaupankäyntipäivän päätteeksi.

10.3.2017

Ulta_post

Attendon kasvu kiihtynee lähivuosina  - vanhusten hoitopaikkojen kysyntä kasvaa

Hoivayhtiö Attendo raportoi odotusten mukaisen tuloksen viime vuoden viimeiseltä neljännekseltä ja koko vuoden 2016 taloudellinen kehitys oli odotusten mukaisen hyvää. Yhtiö avasi viime vuonna yhteensä 770 sänkypaikkaa ja vuoden lopussa Attendolla oli rakenteilla yhteensä 1 935 sänkypaikkaa. Vuoden 2016 lopussa yhtiöllä oli tarjota yhteensä 9 280 sänkypaikkaa.

Vanhustenhoitopaikkojen kysyntä kasvaa huomattavasti lähivuosina. Arvioiden mukaan seuraavien 15 vuoden aikana Ruotsiin ja Suomeen tarvitaan yhteensä 80 000 uutta sänkypaikkaa vanhustenhoitoon. Uskommekin, että Pohjoismaiden suurimpana ja kannattavuudeltaan parhaimpana hoivayhtiönä Attendolla on erinomaiset kasvunäkymät vuosikausiksi. 

15.2.2017

Attendo_post

Hasbro raportoi selvästi odotuksia vahvemman tuloksen

Leluja ja pelejä valmistava Hasbro hämmästytti markkinat hurjalla tulosjulkistuksellaan. Kilpailijat olivat loppuvuoden aikana viestittäneet heikosta markkinatilanteesta, mikä sai markkinat varovaisiksi myös Hasbron näkymien suhteen. Yhtiön liikevaihto ylitti kuitenkin ensimmäistä kertaa 5 miljardin Yhdysvaltain dollarin rajapylvään vuoden 2016 aikana. Myös liiketoiminnan kannattavuus oli ennätyksellisen korkealla tasolla, joka ylitti selvästi yhtiön pitkän aikavälin tavoitteen.

Hasbron tuotealueista erityisesti tyttöjen lelut Frozen-tuotteiden johdolla sekä lautapelit kasvattivat myyntiään selvästi odotettua enemmän. Osake lähti hurjaan nousuralliin päivän aikana ja päätyi yli 14 prosentin nousuun pörssin sulkeuduttua.

6.2.2017

Hasbro_post

Nokian renkaat vahvassa vedossa

Nokian Renkaat julkisti tilivuoden 2016 tuloksen. Sekä yhtiön liikevaihto että tulos olivat markkinan odotuksia korkeammalla tasolla. Odotuksia vahvemman tuloksen taustalla olivat ennen kaikkea muutaman vuoden jälkeen kasvu-uralle palannut Venäjän markkina sekä vahvaa kasvua osoittanut Keski-Euroopan markkina-alue.

Yhtiö oli luottavainen vuoden 2017 näkymien suhteen. Arvioiden mukaan renkaiden raaka-ainehinnat nousevat kuluvan vuoden aikana, mikä kuitenkin saadaan koko toimialalla lisättyä suoraan renkaiden hintoihin. Yhtiön osake päätyi vahvan tulosjulkistuksen jälkeen 3,3 prosenttia edellispäivää korkeammalle tasolle.

2.2.2017

Nokia_Renkaat_post

Boeingin liikevaihdon ja tuloksen kasvu ylitti markkinoiden odotukset – osake nousi kaikkien aikojen korkeimpaan arvoonsa

Boeing julkisti tänään viime vuoden viimeisen neljänneksen osavuosituloksensa, joka ylitti sekä liikevaihdon että tuloksen kasvun osalta markkinoiden odotukset. Erityisen positiivista oli, että kymmenen vuoden tappiollisen tuotannon jälkeen yhtiön suurimpien 787 Dreamliner -lentokoneiden tuotanto nousi vihdoin voitolliseksi. Yhtiö aikoo yhä kiihdyttää kapearunkoisten 737-lentokoneiden tuotantoa tänä vuonna, mikä parantaa kassavirtaa ja tulosta tänä vuonna. 

Yhtiö pitkän ajan kasvunäkymät ovat säilyneet erinomaisina. Boeing odottaakin lentoliikenteen kasvavan merkittävästi seuraavan 20 vuoden aikana, joiden aikana markkinoille tarvittaisiin lähes 40 000 kaupallista lentokonetta. Viime vuonna yhtiö toimitti 748 lentokonetta, ja Boeingin tilauskirjassa oli vuoden vaihteessa 5715 lentokonetta.

Hyvän tuloksen ja valoisien näkymien ansiosta yhtiön osake nousikin eilen 4,2 prosenttia ylittäen reippaasti edellisen huippuarvonsa.

25.1.2017

Boeing_post

Procter & Gambleltä odotuksia vahvempi osavuositulos

Yhdysvaltalainen P&G, joka on yksi maailman suurimmista kuluttajatuoteyhtiöistä, julkisti tänään odotuksia paremman osavuosituloksen sekä liikevaihdon kasvun että tuloksen ylitettyä markkinoiden odotukset.

Erityisen rohkaisevaa yhtiön tuloksessa oli Kiinan kysynnän kasvu. Yhtiön Pampers-vaippabrändi on viime vuosina hävinnyt markkinaosuutta muun muassa japanilaisille kilpailijoille Kiinan valtavilla markkinoilla, mutta uudistetun strategian mukaisesti yhtiö on panostanut Kiinassa kalliimman hintaluokan premium-vaippoihin, ja markkinatilanne näyttääkin kääntyvän parempaan suuntaan ja kasvu kiihtyy jälleen.

Yhtiö nosti tulosjulkistuksen yhteydessä koko vuoden kasvunäkymiään 2–3 prosenttiin ja yhtiön osake päätyi positiivisten uutisten siivittämänä yli kolmen prosentin nousuun.

20.1.2017

P&G_post

Boeingille merkittävä lentokonetilaus Intiasta 

Lentokonevalmistaja Boeing voitti intialaisen halpalentoyhtiö SpiceJetin tarjouskilpailun. Tilaus kattaa yhteensä 205 lentokonetta, joista 155 on kapearunkoisia Boeing 737 -koneita. Sopimuksessa on myös optio 50 lentokoneesta, mikä pitää sisällään laajarunkoisia Boeing 787 -koneita. Suuremman konemallin myötä lentoyhtiö aloittaa suorat lennot Eurooppaan, Japaniin ja Australiaan. Yhtiö aloittaa kokeilun ensin leasing-koneella ja investoi kysynnän riittäessä omaan kalustoon.

Tilauksen arvo on 22 miljardia Yhdysvaltain dollaria, mikä on samalla suurin intialaisen lentoyhtiön tekemä tilaus Boeingilta. Tarjouskilpailun voiton myötä Boeing saa kasvatettua jalansijaansa vahvasti kasvavalla Aasian markkinalla.

13.1.2017

Boeing_post

Nikelta kovat osavuosiluvut – yllätti markkinaodotukset

Nike raportoi eilen markkinoiden sulkeuduttua erittäin kovat osavuosikatsausluvut liikevaihdon ja erityisesti tuloksen ylittäessä markkinoiden odotukset reippaasti. Osinkokohtainen tulos oli itse asiassa parempi kuin yksikään yhtiötä seuraavista 37 analyytikosta oli osannut odottaa.

Markkinoita on huolestuttanut tänä vuonna Adidaksen ja Under Armourin vahva nousu haastamaan Niken asemaa maailman johtavana urheiluvaatevalmistajana. Varsinkin Adidas on tehnyt vahvan käänteen Pohjois-Amerikan markkinoilla.

Tästä huolimatta Nike raportoi erittäin vahvat luvut syys-marraskuulta länsimarkkinoiden myynnin kasvettua 12 prosenttia ja kehittyvien markkinoiden myynnin kasvettua 13 prosenttia. Varsinkin Kiinassa kasvu oli kovaa (+17 %), kun taas USA:ssa kasvu jäi vain kolmeen prosenttiin.

Yhtiön pitkäaikainen toimitusjohtaja Mark Parker kommentoi tuloksen jälkeen, että hän odottaa yhtiön hyvän kasvumomentumin jatkuvan myös tästä eteenpäin. Tuloksen jälkeen osake oli jälkimarkkinoilla parhaimmillaan yli viiden prosentin nousussa.

 21.12.2016

Nike_post_2

Amazon tavoittelee kasvua suoratoistopalvelulla

Internetissä toimivat videoiden suoratoistopalvelut kasvattavat jatkuvasti suosiotaan. Maailman suosituin palvelu on tällä hetkellä Netflix, jota erityisesti verkkokauppatoiminnastaan tunnettu Amazon pyrkii haastamaan omalla Prime Video -palvelullaan.

Prime Video aloitti toiminnan myös Suomessa, ja nyt palvelua voi käyttää jo yli 200 maassa ympäri maailman. Prime Video on käytettävissä laajemmin kuin Netflix, joka on käytettävissä noin 190 maassa. Amazon pyrkii haastamaan Netflixiä matalammalla hinnoittelulla, ja Prime Videon käyttäjähinta onkin globaalisti noin 20 % Netflixiä halvempi.

Vielä toistaiseksi Prime Videon tarjonta on kilpailijoitaan suppeampi, mutta yhtiö tuottaa kiihtyvällä tahdilla omaa tuotantoa suoratoistopalveluun. Vuonna 2016 videoiden suoratoistopalvelun markkina-arvoksi on arvioitu noin 30 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Valtavasta kasvupotentiaalista kertoo arvio, jonka mukaan toimialan arvo kasvaa yli 70 miljardiin dollariin vuoteen 2021 mennessä.

14.12.2016

Amazon_post

Starbucksin kasvu ei osoita laantumisen merkkejä

Maailman suurin kahvilaketju Starbucks julkaisi odotuksia vahvemman osavuosikatsauksen. Yhtiön kasvu on erityisen voimakasta Kiinassa, jossa yhtiö ilmoitti lisäävänsä vuosittain 10 000 uutta työpaikkaa seuraavan viiden vuoden aikana.

Kiinan talouskasvu on hiipunut hieman edellisvuosien lukemista, mutta Starbucksin kasvu markkina-alueella jatkuu erittäin vahvana. Kiinassa on perinteisesti kulutettu teetä huomattavasti kahvia enemmän. Vaurastuvan keskiluokan kulutustottumukset muokkautuvat kuitenkin voimakkaasti länsimaisempaan suuntaan kahvilaketjujen levittäytyessä maahan Starbucksin johdolla.

Voimakkaan työpaikkojen lisäämisen ohella Kiinan Starbucks-kahviloiden määrä saattaa kaksinkertaistua vuoteen 2021 mennessä, jolloin kahviloita olisi 5 000 kappaletta. Osavuosikatsauksen tiedotustilaisuudessa yhtiön johto ilmoitti Kiinan-kahviloidensa nousseen yhtiön kannattavimmiksi. Samassa yhteydessä nostettiin esille Kiinan toimintojen potentiaali nousta jopa yhtiön kotimarkkinaa merkittävämmäksi toiminta-alueeksi.

 9.11.2016

Starbucks_post_2

Home Depotille vahva osavuositulos

Asunnonomistajat remontoivat tällä hetkellä aktiivisesti Yhdysvalloissa, minkä seurauksena paikallinen rautakauppaketju Home Depot raportoi vahvan osavuosituloksen edelliseltä vuosineljännekseltä. Yhtiön liikevaihto kasvoi 6 % edellisvuoteen verrattuna ja osakekohtainen tulos nousi peräti 17 %.

Home Depot oli myös loppuvuoden suhteen luottavainen ja nosti hieman tulosohjeistustaan loppuvuodelle. Yhtiö uskoo rakennusaktiviteetin pysyvän edelleen noususuunnassa. Home Depot esitti mielenkiintoisen tilaston, jossa verrattiin kotitalouksien asuntolainanlyhennyksiä suhteessa tuloihin. Vuosina 1995–2000 noin 22 % kotitalouksien tuloista käytettiin asuntolainan lyhennykseen. Tällä hetkellä vastaava luku on 14 %, joten kotitaloudet voivat vielä jonkin aikaa käyttää tulojaan asuntojen remontoimiseen korkojen nousua odottaessa.

17.11.2016

HomeDepot_post_2

Visalta kaikkien aikojen paras osavuositulos  

Maailman suurin maksuliikennejärjestelmäyhtiö Visa raportoi tänään kaikkien aikojen parhaimman osavuosituloksensa, mikä myös ylitti markkinoiden odotukset lähes kymmenellä prosentilla. Tulos kasvoi 28 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna, tosin iso osa tuloskasvusta tuli vuosi sitten ostetun Visa Europen liiketoiminnasta.

Yhtiö odottaa myös ensi vuodelta vahvaa kasvua ja ohjeistaakin 16–18 prosentin liikevaihdon kasvua ensi tilikaudelle. Yhtiön korttien käyttö kasvoi 47 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna ja korttien käyttö ulkomailla kasvoi huimat 149 prosenttia. Visa Europen toimintojen yhdistäminen saatiin päätökseen kesäkuussa ja yhtiön johto odottaakin fuusion hyötyjen olevan merkittäviä lähivuosina.

24.10.2016

Visa_post

Microsoft raportoi selvästi odotuksia vahvemman tuloksen

Ohjelmistoyhtiö Microsoft ilmoitti torstaina tehneensä selvästi odotuksia paremman tuloksen viimeisimmällä vuosineljänneksellään. Vahvan tuloksen taustalla oli ennen kaikkea jatkuvasti laajempaan käyttöön levittäytyvät pilvipalvelut.

Yhtiö on investoinut merkittävästi datakeskuksiin pilvipalveluiden laajentamiseksi, mikä kantaa nyt hedelmää. Microsoftin julkinen pilvipalvelu Azure tuplasi liikevaihtonsa edellisvuodesta, ja yhtiön viestin mukaan kasvuvaraa riittää vielä pitkäksi aikaa.

Yhtiö on myös tehnyt myös merkittävän strategisen muutoksen tarjoamissaan palveluissa. Aiemmin liiketoiminta pyrittiin pitämään lähinnä Windows-käyttöjärjestelmän ympärillä, mutta nyt liikevaihtoa on lähdetty toden teolla kasvattamaan myös Android- ja iOS-käyttäjäkunnasta. Microsoftin osakkeen arvo nousi perjantaina 4,2 prosenttia, kaikkien aikojen korkeimmalle tasolleen.

21.10.2016

Borregaard_post

Ulta Salon raportoi vahvan tuloksen

Meikkejä, hiustenhoitotuotteita ja hajusteita valmistava Ulta Salon raportoi selvästi odotuksia vahvemman osavuosituloksen ennen markkinoiden aukeamista. Raportoidulla vuosineljänneksellä liikevaihdon kasvua kertyi 12,8 %. Lisäksi yhtiö nosti ennustettaan koko vuoden liikevaihdon kasvusta 12:sta 14 prosenttiin voimakkaasti kasvaneen kosmetiikkamyynnin ansiosta.

Yhtiön kasvuluvut ovat erittäin vahvat verrattaessa muiden Yhdysvaltalaisten kulutustavarayhtiöiden lukuihin. Tulosjulkistus otettiin markkinoilla vastaan riemuiten, ja osake päätyi 11,4 % nousuun markkinoiden sulkeuduttua.

Bloomberg

13.10.2016

Ulta_post

Accenturelta huipputulos digitaalisten palveluiden kasvaessa 30 prosentin vauhdilla

Strategia- ja teknologiakonsultointiin erikoistunut Accenture raportoi markkinoiden odotukset ylittäneen osavuosikatsauksen tänään. Varsinkin digitaaliset palvelut vetävät hyvin ja ovat jo noin 30 prosenttia kaikesta liikevaihdosta kasvaen 30 prosentin vuotuisella vauhdilla. Yhtiö vahvisti jatkavansa investointeja parhaiten kasvaviin toimialoihinsa, eli digitaalisiin-, pilvi- ja turvallisuuspalveluihin. Osakkeen omistajan kannalta hyviä uutisia olivat myös puolivuosittaisten osinkojen kasvattaminen 10 prosentilla, minkä lisäksi yhtiö jatkaa omien osakkeidensa ostoa 5,4 miljardilla dollarilla. Osake päätyikin tänään yli neljän prosentin nousuun ja nousi samalla uusiin kaikkien aikojen ennätystasoilleen.

29.9.2016

Accenture_post

Carnival raportoi ennätyksellisen osavuosituloksen

Risteilyvarustamo Carnival julkisti tuoreimman osavuosituloksensa eilen ja yllätti markkinat odotuksia paremmalla liikevaihdon kasvulla ja tuloksella. Yhtiö myös nosti kuluvan vuoden tulosohjeistustaan jälleen kerran.

Yhtiön toimitusjohtaja Arnold Donaldin mukaan yhtiölle tärkeällä kesälomakaudella sekä Pohjois-Amerikan ja Euroopan brändien myynti sujui erittäin hyvin. Myös ensi vuoden alkupuoliskon matkavaraukset ovat kehittyneet hyvin ja kuluvaa vuotta korkeammilla hinnoilla.

Länsimarkkinoiden hyvän kehityksen lisäksi yhtiöllä on valtava kasvupotentiaali Kiinassa, jossa risteilymatkustaminen on lähivuosia erittäin kovassa kasvussa. Yhtiön osake olikin yli neljän prosentin nousussa tulosjulkistuksen jälkeen.

27.9.2016

Carnival_post

Adoben kasvu jatkuu hurjana ja kannattavuus paranee entisestään

Adobe julkaisi Q3-osavuosituloksensa. Sekä liikevaihdon kasvu että tulos ylittivät analyytikkojen odotukset. Lisäksi yhtiö ohjeisti odotuksia vahvempaa tuloskasvua loppuvuodelle.

Adoben asiakkaat siirtyvät lisenssipohjaisesta mallista tilauspohjaiseen malliin yhä kiihtyvään tahtiin ja yhtiön tilauspohjaisten palveluiden liikevaihto kasvoi huimat 51 prosenttia kuluneen neljänneksen aikana. Yhtiön tilauspohjaisella Creative Cloud -palvelulla on tällä hetkellä noin 5 miljoonaa käyttäjää, ja nykyisellä kasvuvauhdilla markkinat odottavat määrän kasvavan jopa 15 miljoonaan käyttäjään vuoteen 2020 mennessä.

Yhtiön toiminta siirtyy yhä enemmän pilvipohjaisiin, lähes äärettömästi skaalautuviin tilauspohjaisiin palveluihin. Adoben jo nyt erinomaisella tasolla olevan kannattavuuden odotetaan nousevan vielä huomattavasti korkeammalle tasolle.

Ammattimaisessa kuvien käsittelyssä Adoben Photoshop-ohjelmistolla on käytännössä monopoliasema, joten yhtiön tulevaisuus näyttää erittäin lupaavalta. Yhtiön osake nousikin tulosjulkistuksen jälkeen noin 7 prosenttia uuteen kaikkien aikojen korkeimpaan arvoonsa.

21.9.2016

Adobe_post

Gemaltolla vahvaa kasvua maksuliiketoimintapalveluissa

Digitaalisen turvallisuuden palveluita tarjoavan Gemalton liiketoiminta kehittyi huhti-kesäkuussa erittäin vahvasti varsinkin maksuliiketoiminnan ja tunnistamisen palveluissa, joissa yhtiön liikevaihto kasvoi 14 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Yhtiön liiketoiminta-alueista lähes kaikki kasvoivat kaksinumeroisin luvuin Q2-raportointikaudella. Ainoastaan Matkapuhelimien SIM-korttiliiketoiminta pieneni yhtiön vetäytyessä yhteisyrityksestä USA:ssa. 

26.8.2016 

Gemalto_post

Home Depotin myymälöillä kovaa kasvua USA:n asuntomarkkinoiden vetäessä jälleen

Home Depotin tulos osui analyytikoiden odotuksiin yhtiön julkistaessa osavuosikatsauksensa. Yhtiö teki myös historiansa parhaan liikevaihdon ja tuloksen päättyneellä neljänneksellä liikevaihdon kasvaessa yli 5 prosentin vauhtia yhtiön kotimarkkinoilla USA:ssa. Home Depot nosti jälleen koko vuoden tulosohjeistusta USA:n asuntomarkkinoiden vedon jatkuessa edelleen vahvana.

16.8.2016 

HomeDepot_post_2

Henkelin osake uuteen ennätykseen

Henkel raportoi markkinoiden odotuksia vahvemman tuloksen kesäkuuhun päättyneeltä vuosineljännekseltä ja nosti samalla ohjeistustaan kuluvan vuoden kannattavuuden osalta. Osakemarkkinat kiittivät positiivisista luvuista ja yhtiön osakekurssi nousi yli 5 prosenttia kaikkien aikojen korkeimmalle tasolleen. Erityisesti pesuaineliiketoiminta kehittyi suotuisasti ja jatkossa yhtiön markkina-asema Pohjois-Amerikassa vahvistuu huomattavasti kesäkuisen yritysoston seurauksena.

11.8.2016 

Henkel_post_2

CVS Healt teki odotettua paremman tuloksen

CVS Health raportoi odotettua paremman Q2-osavuosituloksen, vaikka liikevaihdon kasvu jäikin hieman odotettua pienemmäksi. Yhtiö hakee lisäkasvua ja parempia marginaaleja terveysruoista ja -juomista, joiden kysyntä kasvaa terveellisten elämäntapojen yleistyessä. 

2.8.2016 

CVS_post

Facebookilta jälleen erittäin kovat kasvuluvut

Facebook raportoi jälleen kerran reippaasti markkinoiden odotuksia paremmat osavuosiluvut. Liikevaihdon 59 prosentin kasvu oli 7 prosenttiyksikköä kovempi kuin mitä analyytikot odottivat ja myös tuloskasvu oli reippaasti odotuksia vahvempaa. Facebookin vuosien panostus videokuvan mobiilikäytön optimointiin on kasvattanut mainosmyyntiä erityisen hyvin mobiilikäyttäjien kohderyhmässä, joka kasvaakin huomattavasti nopeammin kuin perinteinen Facebookin käyttö tietokoneella. Kulunut vuosineljännes oli 13. peräkkäin, jolloin yhtiön tuloskasvu ylitti analyytikoiden odotukset.

28.7.2016 

Facebook_post

Vahva kasvu pilvipalveluissa nosti Microsoftin osavuosituloksen reippaasti markkinoiden odotuksia paremmaksi

Microsoft raportoi reippaasti odotuksia paremman osavuosituloksen ja liikevaihdon kasvun kesäkuuhun päättyneeltä neljännekseltä. Vaikka perinteinen PC-kauppa käy tällä hetkellä heikosti ja yhtiö epäonnistui matkapuhelinstrategiassaan, niin vahva panostus pilvipalveluiden kehittämiseen alkaa tuottamaan hedelmää pikku hiljaa. Esimerkiksi kuukausitilauksena tarjottavan Office 365 -palvelun liikevaihto kasvoi 54 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna ja Azure-pilvipalvelun liikevaihto lähes tuplaantui vuodessa. Yhtiö odottaakin marginaalien parantumisen jatkuvan pilvipalveluiden skaalaetujen kasvaessa.

19.7.2016 

MIcrosoft_post

BMW:n automyynti nousi uuteen ennätykseen

Kasvaneista maailmantalouden kasvuhuolista huolimatta premium-autoja valmistavan BMW:n myynti nousi uuteen ennätykseen kesäkuussa. Yhtiön myi lähes 230 000 autoa kesäkuun aikana. Nousua viime vuoden kesäkuuhun tuli 9,1 prosenttia. Koko alkuvuoden aikana BMW on myynyt globaalisti lähes 1,2 miljoonaa autoa, mikä sekin on uusi ennätys. Erityisesti Euroopan (+15,0 %) ja Aasian (+12,3 %) markkinoilla kasvu oli vahvaa.

12.7.2016 

BMW_post

Amgen saamassa FDA-hyväksynnän reumalääkkelleen

Amgenin osake oli vajaan kolmen prosentin nousussa tänään, kun USA:n lääkevirasto FDA raportoi, että Amgenin biosimiläärilääke on saamassa hyväksynnän. Uusi lääke tulee kilpailemaan AbbVien suositun reumalääke Humiran kanssa, jonka globaali vuotuinen myynti on ollut lähes 10 miljardia dollaria. Tällä hetkellä Humira-lääkkeen käyttö reuman hoitoon maksaa Yhdysvalloissa yli 3000 dollaria kuukaudessa, joten uudella kilpailevalla lääkkeellä on merkittävä markkinapotentiaali.

8.7.2016 

Amgen_post

Zikaviruksen lääkettä kehittämässä

Ranskalainen lääketeollisuuden yhtiö Sanofi aloittaa yhteistyön lääkkeen kehittämiseksi Zikavirukseen Yhdysvaltain puolustusvoimiin kuuluvan Walter Reed:in kanssa. Zikavirus on saanut paljon julkisuutta kesällä järjestettävien Rion olympialaisten myötä. Pääasiassa hyttysten välityksellä tarttuva virus on lisääntynyt merkittävästi viimeisen vuoden aikana erityisesti Etelä- ja Väli-Amerikassa. Walter Reed siirtää oman tutkimusaineistonsa Sanofin käyttöön, minkä jälkeen Sanofin vastuulle jää ihmisille tehtävät kokeet sekä lääkkeiden valmistus. Walter Reed on ilmoittanut olleensa mukana kehittämässä kahta lääkettä, joilla hiiret saivat täyden suojan Brasiliassa esiintyvää Zikavirusta vastaan.

Lähde: Bloomberg

6.7.2016

Sanofi_post

Tuulivoimaa Norjasta

Parhaiten hakukoneyhtiönä tunnettu Google jatkaa kasvuaan ja turvaa jatkuvasti lisääntyvää energiantarvettaan. Yhtiö ilmoitti päässeensä sopimukseen energian ostamisesta Rogalandin - lääniin lähelle Stavangeria rakennettavasta tuulivoimalasta. Uusi tuulivoimala pyörii Siemensin laitteistolla ja on Blackrockin rahoittama. 160 megawatin voimalan rakennustyöt alkavat tässä kuussa ja voimala valmistuu ensi vuonna. Google tarvitsee valtavan määrän sähköä palvelinkeskustensa pyörittämiseksi ja pitkiä sopimuksia tekemällä yhtiö pystyy suojautumaan sähkön hinnan vaihteluilta. Rogalandin voimalan on määrä tuottaa sähköä Googlen Euroopassa sijaitsevien palvelinkeskusten tarpeisiin 12 vuoden ajan.

Lähde: Bloomberg

6.7.2016

google_post

Nike jatkaa vahvaa kasvua

Nike raportoi jo kuudettatoista kertaa putkeen markkinoiden odotuksia vahvemman tuloksen yhtiön julkistaessa tänään toukokuun loppuun asti ulottuvan tilivuotensa viimeisen neljänneksen osavuosikatsauksen. Myynti kasvoi erityisen hyvin Länsi-Euroopan lisäksi myös Kiinassa ja Japanissa jalkapallon EM-lopputurnauksen tukiessa myyntiä. Online-liiketoiminta kasvoi 51 prosenttia, ja yhtiö tavoitteleekin nostavansa online-myynnin nostamista 13 prosenttiin kokonaismyynnistä vuoteen 2020 mennessä.

28.6.2016 

Nike_post

Henkel kasvaa yritysostolla

Henkel ilmoitti tänään ostavansa Sun Productsin 3,2 miljardilla eurolla. Henkel saa kaupassa muun muassa Sun-, Sunlight- ja Surf-pesuainebrändit portfolioonsa ja yhtiö vahvistaa yrityskaupalla markkinakakkosen asemaansa huomattavasti. Yritysosto vahvistaa Henkelin markkina-asemaa erityisesti USA:ssa ja Kanadassa. Yrityskauppa on toukokuussa aloittaneen uuden toimitusjohtaja Hans Van Bylenin ensimmäinen merkittävä toimenpide yhtiön peräsimessä.

24.6.2016 

Henkel_post

Starbucksin mobiilimaksut ja asiakasuskollisuusohjelma kasvavat vahvasti

Tuoreimpien tietojen mukaan jo lähes neljäsosa Starbucks kahviloiden asiakkaista USA:ssa maksavat ostoksensa yhtiön oman mobiilisovelluksen kautta. Viimeisen vuoden aikana mobiilisovelluksen käyttäjien lukumäärä on kaksinkertaistunut. Samoin yhtiön asiakasuskollisuusohjelma on kasvattanut suosiotaan vahvasti ja Yhdysvalloissa jo 41 prosenttia asiakkaista käyttää yhtiön omaa kanta-asiakaskorttia ostostensa maksamiseen. Yhtiöllä on jo 12 miljoonaa aktiivista jäsentä kanta-asiakasohjelmassaan USA:ssa. Asioinnin helpottaminen ja asiakkaiden sitouttaminen on yhtiölle erittäin kannattavaa toimintaa; pelkästään viimeisten kolmen vuoden aikana yhtiön liikevaihto on kasvanut yli 10 prosentin vauhtia joka vuosi USA:ssa. 

Lähteet: Bloomberg ja Marketwatch

13.6.2016

Starbucks_post_2

Henkel tavoittelee yhä nopeampaa kasvua yritysostojen kautta

Henkelin toimitusjohtaja Hans Van Bylen kommentoi tuoreessa lehtihaastattelussa, että taloustilanteen epävarmuudesta huolimatta yhtiö tavoittelee kovempaan kasvua mm. yritysostojen kautta. Yhtiön haluaa myös vahvistaa kolmea vahvinta brändiään – Persil, Schwarkopf ja Loctite – joiden yhteenlaskettu myynti on noin 6 miljardia euroa vuodessa. Van Bylenin mukaan jatkossa yhtiön kymmenen vahvinta brändiä tuovat yhä suuremman osan yhtiön liikevaihdosta (nyt noin 61 prosenttia liikevaihdosta). Ison-Britannian mahdollinen ero EU:sta ei juurikaan vaikuttaisi yhtiön liiketoimintaan – tällä hetkellä vain noin 400 miljoonaan euroa yhtiön yli 18 miljardin liikevaihdosta tulee Briteistä.

Lähteet: Bloomberg ja Rheinische Post

13.6.2016

 

Microsoft ostaa LinkedIn yli 26 miljardilla dollarilla

Microsoft jatkaa yritysostojaan ostamalla tällä kertaa sosiaalisen median, työnhakijat ja  yrityssegmentin yhdistävän LinkedIn yhtiön. LinkedIn on kasvanut viime vuosina yhdeksi tärkeimmistä rekrytointikanavista ja merkittäväksi sosiaalisen median palveluksi ja yhtiön liikevaihto onkin kasvanut lähes satakertaisesti viimeisen kahdeksan vuoden aikana (vuonna 2007 yhtiön liikevaihto oli 32,5 miljoonaa dollaria ja viime vuonna jo 3 miljardia dollaria). Microsoft saa ostosta ainakin lisää kasvua, mutta tärkeämpää kaupassa lienee kuitenkin se, että Microsoft saa suuremman siivun kuluttajien ajasta omille palveluilleen ja näin yhtiö pystyy paremmin kilpailemaan mm. Googlea ja Facebookia vastaan kiristyvässä kamppailussa kuluttajien ajasta sosiaalisen median ja internetin palveluissa.

Lähde: Bloomberg

13.6.2016

Amazon_post