Laatuyhtiöt – Tulosjulkistus – NVIDIA

NVIDIA: digitalisaation aallonharjalla

NVIDIA on herkullisessa asemassa digitalisaation edelläkävijänä. Yrityksellä on ollut enemmän kysyntää kuin se pystyy täyttämään, erityisesti sen vaikeasti löydettäville GeForce-näytönohjainkorteille, jotka ovat suosittuja pelaajien keskuudessa. Yhtiö on saavuttanut merkittäviä osuuksia datakeskuksissa (data center), joissa pilvipalveluntarjoajat ja suuryritykset ovat siirtymässä Nvidian tekoälysovelluksiin.

Pelaaminen, NVIDIA suurin markkina-alue, raportoi 3,2 miljardin dollarin myynnistä, mikä on 42 prosenttia enemmän kuin 2,27 miljardia dollaria viime vuoden vastaavalla kvartaalilla. Tämä johtui ensisijaisesti GeForce-kuluttajagrafiikkaprosessorien myynnin kasvusta, mutta yhtiön mukaan tarjonta pysyi rajallisena verrattuna kysyntään. Yritys ilmoitti datakeskusten myynnistä 2,9 miljardia dollaria, mikä on 55 prosenttia enemmän kuin 1,9 miljardia dollaria viime vuoden vastaavalla neljänneksellä.

Yrityksen osakekurssi onkin reagoinut voimakkaasti tullen yli 140 prosenttia ylös tämän vuoden puolella.

Kohti ”metaversea”

Viime viikolla NVIDIA:n toimitusjohtaja Jensen Huang ehdotti, että yritys voisi olla yksi tärkeimmistä toimittajista teknologiayrityksille, jotka rakentavat "metaversea" tai virtuaalimaailmaa, jonka jotkut uskovat olevan tulevaisuus yhä useammalle toiminnolle verkossa kuten kaupankäynnille, vapaa-ajalle ja mainonnalle.

Lue lisää >>

3.12.2021
Sijoitusrahastot_coverimage_1500x520_web

Finlandia Laatuyhtiöt -rahasto: TUNNETUT MENESTYJÄT

Omien alojensa johtavilla yrityksillä on tunnetut brändit, halutut tuotteet ja uskollinen asiakaskunta. Uskomme, että monilla näistä yrityksistä on paitsi vahvat näytöt takanaan, myös merkittävät kasvunäkymät edessään. Globaalit megatrendit ennustavat, että maailman kulutuskykyinen ja laatutietoinen väestö kasvaa lähivuosikymmeninä miljardeilla ihmisillä.

Rahastosivulle >>