Ørsted: vastuullinen energiayhtiö  

Tanskalainen energiayhtiö Ørsted keskittyy tätä nykyä ainoastaan uusiutuvaan energiaan, kun se myi vuonna 2017 kaikki öljyn- ja kaasutuotantonsa. Tänä päivänä Ørsted rakentaa, kehittää ja operoi merituulipuistoja (offshore wind farm) sekä bioenergialaitoksia. Tuottamansa energian yhtiö myy vähittäismarkkinoille.  

Ørsted on hyvä esimerkki uusiutuvan energian ”true ESG” -yhtiöstä, joka ravistelee perinteistä, ympäristöä kuluttavaa energia-alaa. Yhtiö onkin rankattu Corporate Knightsin listalla maailman vastuullisimmaksi yhtiöksi vuonna 2020.   

Kohteena Yhdysvaltojen markkinat  

Ørsted toimii toistaiseksi pääsääntöisesti Euroopassa, mutta tulevaisuuden kasvunäkymät ovat ennen kaikkea Yhdysvalloissa. Ørsted on jo markkinajohtaja uudella mantereella ja on hyvissä asemissa presidentti Joe Bidenin kaavailemia uusiutuvan energian infrastruktuuri-investointeja ajatellen. Regulaatiokin ajaa yrityksiä käyttämään uusiutuvaa energiaa, mistä Ørstedin kaltaiset vastuulliset yhtiöt hyötyvät tulevaisuudessa.

22.9.2021
Orsted-Energia-alan-laatuyhtio-main

Finlandia Laatuyhtiöt -rahasto: TUNNETUT MENESTYJÄT

Omien alojensa johtavilla yrityksillä on tunnetut brändit, halutut tuotteet ja uskollinen asiakaskunta. Uskomme, että monilla näistä yrityksistä on paitsi vahvat näytöt takanaan, myös merkittävät kasvunäkymät edessään. Globaalit megatrendit ennustavat, että maailman kulutuskykyinen ja laatutietoinen väestö kasvaa lähivuosikymmeninä miljardeilla ihmisillä.

Rahastosivuille >>