MIPS: erinomaista tekemistä Kiinan koronasuluista huolimatta

  Jesse Järvinen / 04.05.2022

  MIPS Protection myy patenttisuojattua urheilukypäräteknologiaa. Yhtiön kypäriä valmistetaan muun muassa pyöräilyyn, lumilajeihin sekä moottoriurheiluun, vauhtilajeihin, joissa kaatumiset ovat aina riskitilanteita.

  Maailmantilanne on ollut katastrofaalinen vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä. Venäjän hyökkäys on aiheuttanut haasteita toimitusketjuihin maailmanlaajuisesti. Samaan aikaan Kiinan koronasulut ovat aiheuttaneet MIPSille päänvaivaa, kun yhtiön kiinalaisten valmistajat ovat olleet hetkellisesti suljettuina. Yhtiön osakekurssi onkin ollut paineessa näiden uutisten vuoksi.

  Vaikeuksista huolimatta yritys raportoi kautta linjan erinomaiset ensimmäisen kvartaalin tulokset. Ensimmäisellä vuosineljänneksellä havaitut toimitusketjun häiriöt saatiin onnistuneesti hallintaan. MIPS kasvoi liikevaihdolla mitattuna 65 prosenttia (48 % orgaanisesti), pitkälti urheilu- ja motosegmenttien ajamana. Yhtiön liikevoittoprosentti oli 45, kun analyytikot odottivat keskimäärin 44:n liikevoittoprosenttia.

  MIPS on hallinnut onnistuneesti toimitusketjujaan ja saanut tuotteet asiakkailleen kannattavuuden merkittävästi kärsimättä. Yhtiö näkeekin kysynnän olevan edelleen erittäin voimakasta, mutta toimitusketjujen ongelmat saattavat aiheuttaa ongelmia vuoden 2022 aikana.

  Turvallisen tuntuinen yhteistyö rakentamisen sektorille

  Jo aiemmin MIPS ilmoitti kumppanuudesta saksalaisen uvex-tuotemerkin kanssa, mikä on MIPSin ensimmäinen yhteistyö suuren turvallisuustuotteita tarjoavan brändin kanssa. Uvex on saksalainen yritys, joka tarjoaa suojavarusteita urheilu- ja ammattikäyttöön, ja se on merkittävä suojakypärien valmistaja esimerkiksi eri teollisuudenaloille.

  Uvex on ollut MIPSin asiakas vuodesta 2019 ja tarjoaa jo MIPS BPS:llä varustettuja pyörä-, lumi- ja hevoskypäriä. Nyt uvex sisällyttää MIPS:n kahteen teolliseen suojakypärämalliin, jotka tuodaan markkinoille kesän aikana. Toinen kesäkuussa ja toinen elokuussa. Myyntivolyymien odotetaan nousevan asteittain vuoden 2022 jälkipuoliskolla sekä pitkän aikavälin myyntipotentiaali tulee olemaan turvallisuussegmentille yli 200 miljoonaa ruotsin kruunua. Samalla yhteistyön laajentuminen tarkoittaa mahdollisuutta useammille kypärille tulevaisuudessa.

  Lue Lisää >>

  Lue Lisää >>>

  Artikkelit

  Lisää artikkeleita

  Markkinakatsaus heinäkuu 2024

  Lue lisää

  Markkinakatsaus kesäkuu 2024

  Lue lisää

  Kutsu varsinaiseen yhtiökokoukseen 24.6.2024

  Lue lisää