Yritysten ja yrittäjäperheiden asialla – Vesa Engdahl Finlandia Rahastoyhtiön toimitusjohtajaksi

  Finlandia Group / 21.11.2022

  Finlandia Rahastoyhtiön uusi toimitusjohtaja uskoo, että talouden taantuma ja yhteiskunnan rakenteellisen muutoksen tuomat haasteet avaavat rohkealle sijoittajalle mahdollisuuksia.

  Meritoitunut kansantalousmies ja sijoittajakonkari Vesa Engdahl on nimitetty Finlandia Rahastoyhtiön toimitusjohtajaksi.

  Hän aloittaa uudessa tehtävässään keskellä maailmantalouden myllerryksiä ja suurta epävarmuutta. ”Näkymä tulevaisuuteen on heikko. Euroopassa poliittiset riskit ovat kohonneet. Maailmantaloudessa taantuma on todennäköinen. Korot ovat nousussa ja inflaatio on kova”, luettelee Engdahl aikamme ankeuksia – ja kieltäytyy vaipumasta epätoivoon.

  ”Sijoittajalle käsillä ovat kohta hyvät päivät tehdä edullisia ostoksia, arvioni mukaan jo tulevan talven aikana. Keskellä huonojen uutisten virtaa sijoittajalla pitää ainoastaan olla rohkeutta tarttua markkinaan. Lohdullista on muistaa, että suuri osa sijoituskohteista on nyt 20-30 prosenttia halvempia kuin vuosi sitten – samat yhtiöt, samat osakkeet. Osakemarkkinoiden pohjaa ei ole välttämättä vielä nähty, mutta käänne parempaan tapahtunee jo seuraavan kuuden kuukauden aikana.”

  Kesken huonojen uutisten virtaa sijoittajalla pitää olla ainoastaan rohkeutta tarttua markkinaan. Lohdullista on muistaa, että suuri osa sijoituskohteista on nyt 20-30 prosenttia halvempia kuin vuosi sitten – samat yhtiöt, samat osakkeet. 

  –Vesa Engdahl

   

  Rohkeudella Vesa Engdahl tarkoittaa malttia olla myymättä kurssien laskiessa ja kykyä reagoida ostoin silloin kun laatutavaraa tulee myyntiin selvästi halpaan hintaan. Se on juuri sitä palvelua mitä vastuullinen rahastoyhtiö asiakkailleen tarjoaa. Ja Finlandia Rahastoyhtiön asiakkaat ovat syy, miksi Engdahl halusi liittyä juuri Finlandian tiimiin: ”Yritykset ja yrittäjäperheet ovat lähellä sydäntäni ja heihin haluan Finlandia Rahastoyhtiössä panostaa.”

  ”Yrittäjällä itsellään on paras tieto omasta bisneksestään ja siksi hänen kannattaa käyttää aikaansa sen hoitamiseen. Sijoitukset ja kurssivaihteluiden tuoman stressin voi ulkoistaa meille. Meidän tehtävänä on tuoda yrittäjän elämään helppoutta ja vapauttaa hänen aikaansa oman liiketoimintansa kehittämiseen”, sanoo Engdahl.

  Meidän tehtävänä on tuoda yrittäjän elämään helppoutta ja vapauttaa hänen aikaansa oman liiketoimintansa kehittämiseen

  –Vesa Engdahl

   

  Helikopteriperspektiiviä sijoittamiseen

  Vesa Engdahl hyppää liikkuvaan junaan, sillä Finlandia Rahastoyhtiö on hyvässä kasvuvauhdissa. Työtä riittää aivan ruohonjuuritasollakin. ”Tykkään olla kädet savessa ja tehdä oikeasti asioita”, hän sanoo. Ammattitaitoinen ja motivoitunut tiimi sekä käynnissä olevat ja piakkoin starttaavat kehitysprojektit puhuttelevat Engdahlia. Hän kokee pienen ja dynaamisen organisaation olevan itselleen sopivin:

  ”Finlandiassa minulla on mukavan kokoinen tontti ja paljon vapautta toimia.” Pitkän linjan kansantalousmies ei kavahda osakesijoittamista, sillä ”yleinen talouskehitys ja sijoittaminen kulkevat aina käsi kädessä”.

  ”En ole varmastikaan se paras osakepoimija, mutta meillä on tiimissä heitä, jotka osaavat sen. Tuon Finlandia Rahastoyhtiöön helikopteriperspektiivin, josta katson sijoitusvarojen kokonaisallokaatiota eli miten sijoitukset jakautuvat eri omaisuusluokkien– kuten korkojen ja osakkeiden – välillä, toimialoittain ja maantieteellisesti tai vaikkapa temaattisesti”, Engdahl sanoo.

  Finlandia Group on yhtiönä tuttu Vesa Engdahlille jo vuosien takaa ja monet Finlandian ihmisistä hän tuntee pitkältä ajalta. Se helpottaa asettumista taloksi. ”Porukka vakuutti minut ensi tapaamisesta lähtien. Osaavia, asiantuntevia ja motivoituneita ihmisiä, jotka tietävät mitä tehdä”, hän kuvailee uutta työyhteisöään.

  Tarkkailussa maailmantalouden megatrendit

  Finlandia Groupin toimitusjohtaja Mika Manninen iloitsee Vesa Engdahlin liittymisestä Finlandian tiimiin. ”Engdahl tuo pitkällä kokemuksellaan senioriteettia sekä syvällistä makrotalouden osaamista ja ymmärrystä.”

  Muun muassa väestön ikääntyminen, ilmastonmuutos, teknologistuminen ja yhä kiihtyvä kaupungistuminen avaavat sijoittajille merkittäviä mahdollisuuksia ja me haluamme pitää nämä mahdollisuudet asiakkaidemme ulottuvilla

  –Mika Manninen

   

  ”Kokeneen huippuekonomistin tulo vankistaa entisestään salkunhoitotiimin top down -näkökulmaa, samoin kun se tuo myös merkittävää lisäarvoa rahasto- sekä varainhoitotuotteiden tuotekehitykseen globaalien megatrendien syvällä ymmärryksellä. Muun muassa väestön ikääntyminen, ilmastonmuutos, teknologistuminen ja yhä kiihtyvä kaupungistuminen avaavat sijoittajille merkittäviä mahdollisuuksia ja me haluamme pitää nämä mahdollisuudet asiakkaidemme ulottuvilla”, sanoo Mika Manninen.

  Tuore finlandialainen Vesa Engdahl näkee suurissa rakenteellisissa muutoksissa uhkan sijasta mahdollisuuden.

  Finlandia_221116_HJM_1117

  Engdahl työskenteli pitkään FIM Varainhoidon palveluksessa, muun muassa yksilöllisestä varainhoidosta vastanneena johtajana. Lisäksi hän on toiminut Nordea Varainhoidon private bankingissa johtajana. Viimeksi Engdahl oli Front Capitalin varainhoidon toimitusjohtaja ja päästrategi. Lisäksi hän on työskennellyt Pariisissa OECD:ssa ekonomistina.

  Haluatko tietää mitä markkinassa tapahtuu?

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat ensimmäisenä tietää analyytikoidemme näkemyksen markkinasta.

  Lue lisää:

  Finlandia Korkotuotto -rahaston hinnaston muutos 1.10.2023

  Lue lisää

  Sijoitusrahasto Finlandia Laatuyhtiöt sääntömuutos

  Lue lisää

  Sijoitusrahasto Finlandia 2030 sääntömuutos

  Lue lisää