Finlandia 2050 -sijoitusrahasto

  Tuotto vuoden alusta
  Vuotuinen tuotto rahaston perustamisesta
  MorningStar Sustainability Rating
  Rahaston riskitaso
  Viimeisin arvo ()
  Globaalit megatrendit muokkaavat vahvasti tulevaisuuttamme – samalla avaten uusia kasvumahdollisuuksia useilla toimialoilla. Tulevaisuuden menestyjäyrityksiä ovat ne, jotka pystyvät hyötymään odotettavissa olevista muutoksista kilpailijoitaan paremmin.  Rahaston sijoitusstrategiana on sijoittaa yhtiöihin, jotka toimivat paikallisilla tai globaaleilla kasvumarkkinoilla. Sijoitusstrategian ydin on hakea tuottoa kohteista, jotka hyötyvät maailmantalouden pitkäaikaisista rakennemuutoksista, kuten nopeasta teknologisesta kehityksestä, uusista energiaratkaisuista, väestön ikääntymisestä, kaupungistumisesta ja globaalin talouden painopisteen oletetusta siirtymisestä lännestä itään.

  Rahaston sijoitukset hajautuvat maailmanlaajuisesti ja sijoitusten allokaatio ei seuraa mitään maantieteellistä tai sektorikohtaista jakaumaa, vaan pyrkii painottamaan sijoitustoiminnassaan globaaleja pitkän ajan kasvuteemoja. Rahasto sijoittaa varansa pääasiassa osakkeisiin ja osakesidonnaisiin arvopapereihin. Rahaston osakesijoitukset ovat suhteellisen keskittyneet rahaston sijoittaessa noin 30–50 yhtiön osakkeisiin tai osakesidonnaisiin arvopapereihin.

  Rahaston kurssikehitys

  Finlandia 2050

  Tuotto vuoden alusta
  1 vuoden tuotto
  Vuotuinen tuotto 3 vuotta
  Vuotuinen tuotto 5 vuotta
  Vuotuinen tuotto rahaston perustamisesta
  1 kk
  3 kk
  6 kk
  1 v
  3 v
  5 v
  Max

  Salkunhoitaja

  Finlandian salkunhoitotiimi

  Salkunhoitajana 13.5.2021 alkaen.

  Suurimmat sijoitukset

  Sijoitus Maa %

  Haluatko sijoittaa rahastoon?

  Tiedot ja dokumentit

  Ajankohtaisia rahastouutisia

  Lisää artikkeleita
  Novo Nordisk: taistelu kroonisia sairauksia vastaan

  Novo Nordiskin myynti kasvoi 26 prosenttia Tanskan kruunuissa, mikä oli 2–4 prosenttia enemmän kuin analyytikoiden keskimääräiset odotukset.

  Lue lisää
  Väestön demografinen muutos haastaa ja kehittää lääketeollisuutta

  Elinajanodote on kasvanut lääketieteen ja teknologisten kehitysten ansiosta. Väestönkehitys on syntyvyyden, kuolevuuden ja muuttoliikkeen kehityksen tulos.

  Lue lisää
  Sijoitusrahasto Finlandia 2030 sääntömuutos

  Finlandia Rahastoyhtiö Oy:n hallitus on 2.12.2022 päättänyt hallinnoimansa sijoitusrahasto Finlandia 2030 sääntömuutoksista.

  Lue lisää

  Kiinnostuitko Finlandia 2050 -rahastosta?

  Jätä yhteystietosi ja asiantuntijamme ottavat sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

  Katso alueesi asiantuntijat tästä