Mitä markkinassa tapahtuu?

  Ajankohtaisia uutisia markkinasta ja Finlandian rahastoista.

  Analyytikkomme seuraavat markkinaa päivittäin. Täältä voit lukea uutisia  markkinasta, tähän vaikuttavista ilmiöistä ja trendeistä, rahastoistamme, sekä yrittäjistä, joita kutsumme oman elämänsä pomoiksi.

  Markkinakatsaus

  Lisää artikkeleita
  Markkinakatsaus marraskuu 2022

  Yhdysvaltain osakkeet saavuttivat vahvimman viikon kesäkuun jälkeen, kun kuluttajahintaindeksin luvut tulivat odotettua pienempänä julki torstaina 10.11. S&P 500 nousi yksin torstaina 5,5 prosenttia ja vielä korkoherkempi Nasdaq 100 -indeksi nousi jopa 7,4 prosenttia päivässä

  Lue lisää
  Markkinakatsaus lokakuu 2022

  Ennätyksellisen alhainen työttömyys sekä historiallisen kova inflaatio aiheuttavat Yhdysvaltojen keskuspankille päänsärkyä edelleen. Lokakuun kuluttajahintaindeksi tuli (13.10.) odotettua suurempana käytännössä kaikilla mitoilla.

  Lue lisää
  Markkinakatsaus syyskuu 2022

  Talven kynnyksellä energian hinta ja saatavuus ovat suuria puheenaiheita. Miltä markkina näyttää nyt syksyllä, kun Eurooppa valmistautuu talveen poikkeuksellisista lähtökohdista?

  Lue lisää

  Finlandia-blogi

  Lue omistajayrittäjälle merkityksellisistä aiheista, kuten sijoitus- ja rahoitusmarkkinoista, sekä näihin vaikuttavista paikallisista että globaaleista trendeistä ja ilmiöistä.  

  Lisää artikkeleita
  Ajallinen hajauttaminen kannattaa epävarmuuden vallitessa

  Riskiä voi olla tarjolla ilman tuottoa, mutta sijoitusmarkkinoilla ei yleisesti ole tarjolla tuottoa ilman riskiä. Riskiä voidaan kuitenkin pienentää, pienentämättä tuottoa.

  Lue lisää
  YEL on kallis mutta tehoton

  YEL ei ole ratkaisu yrittäjän eläkkeeseen, mutta itse järjestetty eläketurva on puhdasta matematiikkaa.

  Lue lisää
  Suunnitteilla yrityksen myynti — osake vai liiketoimintakauppa?

  Hyvällä suunnittelulla ja yrityskaupan asiantuntijan tuella valitset yrityskaupalle kannattavimman muodon ja vältyt mm. kaksinkertaiselta verotukselta.

  Lue lisää

  Finlandia Laatuyhtiöt

  Uusimpia uutisia Finlandia Laatuyhtiöt -sijoitusrahaston kohdeyhtiöistä. Raportoimme tuloskauden kuulumisia ja kerromme esimerkiksi merkittävistä yrityskaupoista.

  Lisää artikkeleita

  Atlas Copco: paineilmalla on edelleen puolensa

  Lue lisää

  Activision Blizzard: jättikauppa etenee suunnitellusti

  Lue lisää

  Neste: energiakriisi

  Lue lisää

  Finlandia 2030

  Uusimpia uutisia Finlandia 2030 -sijoitusrahaston kohdeyhtiöistä. Raportoimme tuloskauden kuulumisia ja kerromme esimerkiksi merkittävistä yrityskaupoista.

  Lisää artikkeleita

  Waste Management: roskasäiliöt pitää tyhjentää kaikissa markkinatilanteissa

  Lue lisää

  Games Workshop: fantasiaa ja miniatyyriejä – todellisuutta ja suuria katteita

  Lue lisää

  Ulta Beauty: kauneustuotteet käyvät kaupaksi

  Lue lisää

  Laatuyhtiösijoittaminen

  Laatuyhtiösijoittaminen on sijoittamisen strategia, joka on tuonut historiassa markkinaa korkeampia tuottoja, ja joka kestää myös markkinoiden kuohut. Sijoitusstrategian ytimeen kuuluvat kohdeyhtiöiden kestävät kilpailuedut ja laadukas, kilpailijoitaan kannattavampi liiketoiminta hyvillä kasvunäkymillä, jotka nojaavat myös globaaleihin kasvutrendeihin. Avaamme mitä laatuyhtiösijoittaminen on, ja mitä eri markkinatilanteissa laatusijoittajan on hyvä huomioida.  

  Lisää artikkeleita
  Atlas Copco: paineilmalla on edelleen puolensa

  Vaikka sähkökäyttöiset koneet ovat yleisiä, on paineilmalle edelleen tarvetta. Ruotsalainen Atlas Copco on tuottanut kompressoriratkaisuja jo vuodesta 1873

  Lue lisää
  Miten laatusijoittajan kannattaa suhtautua kuohuvaan markkinatilanteeseen?

  Sijoittajat ovat kokeneet alkuvuonna 2022 melkoista myllerrystä markkinoilla.

  Lue lisää
  Milloin on oikea aika sijoittaa?

  Viimeisimmät puolitoista vuotta ovat tarjonneet sijoittajille huikeita tuottoja. Onko nyt oikea aika ostaa lisää vai myydä aikaisempia sijoituksia.

  Lue lisää

  Oman elämänsä pomot

  Joukossamme on heitä, jotka ottavat tulevaisuudesta isomman vastuun. He eivät odota, mitä elämä antaa ja tulevaisuus tuo. Heidän menestyksensä luo myös mahdollisuuksia muille. Heitä kutsutaan yrittäjiksi. Me kutsumme heitä oman elämänsä pomoiksi. Nämä ovat heidän tarinoitaan yrittämisestä ja elämästä. 

  Lisää artikkeleita
  On vain yksi Mikko Ilonen

  Jalkapallossa se on Jari Litmanen, tenniksessä Jarkko Nieminen. He ovat osoittaneet, että Suomestakin voi onnistua. Golfissa samaa on tehnyt Mikko Ilonen.

  Lue lisää
  Syöksykierre, ja miten se oikaistiin: Tommi Lähde ja the other danish guy

  the other danish guy -alusvaatebrändin perustaja Tommi Lähde kertoo, miten syöksykierteessä ollut yhtiö käännettiin kannattavaksi ja uuteen nousuun.

  Lue lisää
  Mari Pantsar: Maailma valintojen äärellä

  Sitran johtajana Mari Pantsarin työ on löytää ja tukea keinoja, joilla voisimme paiskata ilmastonmuutoksen kanssa kättä ja opetella elämään sen kanssa.

  Lue lisää

  Finlandia-uutiset

  Lisää artikkeleita
  Yritysten ja yrittäjäperheiden asialla – Vesa Engdahl Finlandia Rahastoyhtiön toimitusjohtajaksi

  Talouden taantuma ja yhteiskunnan rakenteellisen muutoksen tuomat haasteet avaavat rohkealle sijoittajalle mahdollisuuksia, sanoo Engdahl.

  Lue lisää
  Finlandia uudisti brändi-identiteettinsä ja verkkosivunsa

  Finlandia uudisti brändi-ilmeensä ja verkkosivunsa. Verkkosivuiltamme löydät nyt entistä laajemmin ja selkeämmin tietoa palveluistamme.

  Lue lisää