Mitä markkinassa tapahtuu?

  Ajankohtaisia uutisia markkinasta ja Finlandian rahastoista.

  Analyytikkomme seuraavat markkinaa päivittäin. Täältä voit lukea uutisia  markkinasta, tähän vaikuttavista ilmiöistä ja trendeistä, rahastoistamme, sekä yrittäjistä, joita kutsumme oman elämänsä pomoiksi.

  Finlandia Rahastoyhtiöllä takana hyvä sijoitusvuosi – näkymät vuodelle 2024 suotuisat

  Pitkäaikainen menestys korkosijoittamisessa sai jatkoa ja vahva USA-painotus tuki osakerahastojen tuottoa. Hallinnoitavan varallisuuden määrä kohosi ennätykselliset 74,7 %, mikä ylittää huomattavasti toimialan keskimääräisen 11,4 % kasvun.*
   
  *Perustuen Suomen Sijoitustutkimuksen joulukuun 2023 rahastoraporttiin  

  Markkinakatsaus

  Lisää artikkeleita
  Markkinakatsaus helmikuu 2024

  Sijoitusympäristö näyttää suotuisalta niin osakkeille kuin koroille, mikäli USA:n yritysten tuloskasvuennusteet eivät petä ja Euroopan talouden heikko kehitysjakso ei veny – geopoliittisia jännitteitä unohtamatta.

  Lue lisää
  Markkinakatsaus tammikuu 2024

  Vuosi 2023 oli keskeisillä läntisillä osakemarkkinoilla hyvä, USA:ssa jopa erinomainen. Tälle vuodelle emme lähde povaamaan vastaavaa osakenousua, mutta katsomme kursseilla olevan edelleen verrattain hyvät lähtökohdat vahvistumiselle.

  Lue lisää
  Markkinakatsaus joulukuu 2023

  Osakemarkkinoilla vahva marraskuu - USA:n talous pärjää tuttuun tapaan Eurooppaa paremmin.

  Lue lisää

  Finlandia-blogi

  Lue omistajayrittäjälle merkityksellisistä aiheista, kuten sijoitus- ja rahoitusmarkkinoista, sekä näihin vaikuttavista paikallisista että globaaleista trendeistä ja ilmiöistä.  

  Lisää artikkeleita
  Aika iskeä kiinni laadukkaisiin pienyhtiöihin?

  Tällä hetkellä pienyhtiöiden arvostukset ovat reilusti suuryhtiöitä alhaisemmalla tasolla, ja alhaiset myös historialliseen keskiarvoonsa verrattuna.

  Lue lisää
  Vuosi 2023 oli korkosijoittajalle vahva, mutta korkojunan kyytiin ehtii yhä

  Vuodesta 2023 kehkeytyi korkosijoittajalle poikkeuksellisen hyvä. Ei vain verrattuna vuoteen 2022, vaan pitkään aikaan. Tuottopotentiaalia riittää silti myös alkaneelle vuodelle.

  Lue lisää
  Viimeisimmät inflaatioluvut ja odotukset korkojen laskusta povaavat hyvää korkosijoittajalle

  Korkosijoittajalle yhtä herkullisia markkinatilanteita on ollut tarjolla vain muutaman kerran viimeisimmän kahdenkymmenen vuoden aikana. Eli nyt jos koskaan voisi olla hyvä aika allokoida varoja myös korkosijoituksiin.

  Lue lisää

  Finlandia Laatuyhtiöt

  Uusimpia uutisia Finlandia Laatuyhtiöt -sijoitusrahaston kohdeyhtiöistä. Raportoimme tuloskauden kuulumisia ja kerromme esimerkiksi merkittävistä yrityskaupoista.

  Lisää artikkeleita

  Finlandia Rahastoyhtiöllä takana hyvä sijoitusvuosi – näkymät alkaneelle vuodelle suotuisat

  Lue lisää

  Nordea: korkokatteet tuloksen hyvä ystävä

  Lue lisää

  Globaali kaupungistuminen vauhdittaa teollisuussektoria

  Lue lisää

  Finlandia 2050

  Uusimpia uutisia Finlandia 2050 -sijoitusrahaston kohdeyhtiöistä. Raportoimme tuloskauden kuulumisia ja kerromme esimerkiksi merkittävistä yrityskaupoista.

  Lisää artikkeleita

  Finlandia Rahastoyhtiöllä takana hyvä sijoitusvuosi – näkymät alkaneelle vuodelle suotuisat

  Lue lisää

  Novo Nordisk: taistelu kroonisia sairauksia vastaan

  Lue lisää

  Väestön demografinen muutos haastaa ja kehittää lääketeollisuutta

  Lue lisää

  Laatuyhtiösijoittaminen

  Laatuyhtiösijoittaminen on sijoittamisen strategia, joka on tuonut historiassa markkinaa korkeampia tuottoja, ja joka kestää myös markkinoiden kuohut. Sijoitusstrategian ytimeen kuuluvat kohdeyhtiöiden kestävät kilpailuedut ja laadukas, kilpailijoitaan kannattavampi liiketoiminta hyvillä kasvunäkymillä, jotka nojaavat myös globaaleihin kasvutrendeihin. Avaamme mitä laatuyhtiösijoittaminen on, ja mitä eri markkinatilanteissa laatusijoittajan on hyvä huomioida.  

  Lisää artikkeleita
  Tasapainottelua taantuman ja korkosyklin välissä

  Nykyisen pituista laskumarkkinaa täytyy hakea aina finanssikriisistä asti vuodelta 2008.

  Lue lisää
  Atlas Copco: paineilmalla on edelleen puolensa

  Vaikka sähkökäyttöiset koneet ovat yleisiä, on paineilmalle edelleen tarvetta. Ruotsalainen Atlas Copco on tuottanut kompressoriratkaisuja jo vuodesta 1873

  Lue lisää
  Miten laatusijoittajan kannattaa suhtautua kuohuvaan markkinatilanteeseen?

  Sijoittajat ovat kokeneet alkuvuonna 2022 melkoista myllerrystä markkinoilla.

  Lue lisää

  Oman elämänsä pomot

  Joukossamme on heitä, jotka ottavat tulevaisuudesta isomman vastuun. He eivät odota, mitä elämä antaa ja tulevaisuus tuo. Heidän menestyksensä luo myös mahdollisuuksia muille. Heitä kutsutaan yrittäjiksi. Me kutsumme heitä oman elämänsä pomoiksi. Nämä ovat heidän tarinoitaan yrittämisestä ja elämästä. 

  Lisää artikkeleita
  Kari Voutilainen: ajan kanssa

  Kelloseppä Kari Voutilaiselle ja hänen yritykselleen aika on rahaa. Siitä huolimatta kaikki tehdään hitaasti ja ajan kanssa.

  Lue lisää
  On vain yksi Mikko Ilonen

  Jalkapallossa se on Jari Litmanen, tenniksessä Jarkko Nieminen. He ovat osoittaneet, että Suomestakin voi onnistua. Golfissa samaa on tehnyt Mikko Ilonen.

  Lue lisää
  Syöksykierre, ja miten se oikaistiin: Tommi Lähde ja the other danish guy

  the other danish guy -alusvaatebrändin perustaja Tommi Lähde kertoo, miten syöksykierteessä ollut yhtiö käännettiin kannattavaksi ja uuteen nousuun.

  Lue lisää

  Finlandia-uutiset

  Lisää artikkeleita
  Finlandia Korkotuotto -rahaston hinnaston muutos 1.10.2023

  Finlandia Korkotuotto -rahaston säilytyspalkkio on 1.10.2023 lukien 0,25 % (ennen 0 %). Muutos ei aiheuta osuudenomistajilta mitään toimenpiteitä

  Lue lisää
  Sijoitusrahasto Finlandia Laatuyhtiöt sääntömuutos

  Finlandia Rahastoyhtiö Oy:n hallitus on 2.12.2022 päättänyt hallinnoimansa sijoitusrahasto Finlandia Laatuyhtiöt sääntömuutoksista.

  Lue lisää
  Sijoitusrahasto Finlandia 2030 sääntömuutos

  Finlandia Rahastoyhtiö Oy:n hallitus on 2.12.2022 päättänyt hallinnoimansa sijoitusrahasto Finlandia 2030 sääntömuutoksista.

  Lue lisää