Mitä markkinassa tapahtuu?

  Ajankohtaisia uutisia markkinasta ja Finlandian rahastoista.

  Analyytikkomme seuraavat markkinaa päivittäin. Täältä voit lukea uutisia  markkinasta, tähän vaikuttavista ilmiöistä ja trendeistä, rahastoistamme, sekä yrittäjistä, joita kutsumme oman elämänsä pomoiksi.

  Markkinakatsaus

  Lisää artikkeleita
  Markkinakatsaus syyskuu 2023

  Markkinat olivat koko elokuun osalta sivuttaisliikkeessä. Markkina kävi kuumana kesärallin jälkeen, joten pieni jäähdyttely elokuussa oli jopa toivottua.

  Lue lisää
  Markkinakatsaus elokuu 2023

  Keskuspankeilta odotetut koronnostot – korkosyklin huippu käsillä

  Lue lisää
  Markkinakatsaus heinäkuu 2023

  Viimeisen kuukauden aikana keskuspankit molemmin puolin Atlanttia ovat aprikoineet ahkerasti paljonko on paljon ja kuinka paljon on riittävästi korkoa.

  Lue lisää

  Finlandia-blogi

  Lue omistajayrittäjälle merkityksellisistä aiheista, kuten sijoitus- ja rahoitusmarkkinoista, sekä näihin vaikuttavista paikallisista että globaaleista trendeistä ja ilmiöistä.  

  Lisää artikkeleita
  Finlandian menestyvää korkorahastoa luotsataan rauhallisesti, mutta tuottohakuisesti

  Finlandia Korkotuotto -rahasto on luokkansa priimus, joka kiinnostaa sijoittajia hyvästä syystä. Salkunhoitaja Tommi Pietarinen avaa haastattelussaan Korkotuoton taustaa ja näkymiä.

  Lue lisää
  Kiinan kiinteistötaantuma uhka koko maailmantaloudelle

  Kiinan kiinteistösektorin kriisi on saanut talousmaailman kääntämään katseensa itään. Ongelmat Kiinassa voivat levitä laajalle, vaikuttaen globaaleihin talousnäkymiin.

  Lue lisää
  Maailma ei ole riskiä vailla, mutta luottamus tulevaan on kohenemassa

  Sijoittajan kannalta neljä olennaista riskiä ovat talousriski, poliittinen riski, tulosriski ja arvostusriski. Miltä maailma näyttää näiden osalta nyt?

  Lue lisää

  Finlandia Laatuyhtiöt

  Uusimpia uutisia Finlandia Laatuyhtiöt -sijoitusrahaston kohdeyhtiöistä. Raportoimme tuloskauden kuulumisia ja kerromme esimerkiksi merkittävistä yrityskaupoista.

  Lisää artikkeleita

  Nordea: korkokatteet tuloksen hyvä ystävä

  Lue lisää

  Globaali kaupungistuminen vauhdittaa teollisuussektoria

  Lue lisää

  Sijoitusrahasto Finlandia Laatuyhtiöt sääntömuutos

  Lue lisää

  Finlandia 2050

  Uusimpia uutisia Finlandia 2050 -sijoitusrahaston kohdeyhtiöistä. Raportoimme tuloskauden kuulumisia ja kerromme esimerkiksi merkittävistä yrityskaupoista.

  Lisää artikkeleita

  Novo Nordisk: taistelu kroonisia sairauksia vastaan

  Lue lisää

  Väestön demografinen muutos haastaa ja kehittää lääketeollisuutta

  Lue lisää

  Sijoitusrahasto Finlandia 2030 sääntömuutos

  Lue lisää

  Laatuyhtiösijoittaminen

  Laatuyhtiösijoittaminen on sijoittamisen strategia, joka on tuonut historiassa markkinaa korkeampia tuottoja, ja joka kestää myös markkinoiden kuohut. Sijoitusstrategian ytimeen kuuluvat kohdeyhtiöiden kestävät kilpailuedut ja laadukas, kilpailijoitaan kannattavampi liiketoiminta hyvillä kasvunäkymillä, jotka nojaavat myös globaaleihin kasvutrendeihin. Avaamme mitä laatuyhtiösijoittaminen on, ja mitä eri markkinatilanteissa laatusijoittajan on hyvä huomioida.  

  Lisää artikkeleita
  Tasapainottelua taantuman ja korkosyklin välissä

  Nykyisen pituista laskumarkkinaa täytyy hakea aina finanssikriisistä asti vuodelta 2008.

  Lue lisää
  Atlas Copco: paineilmalla on edelleen puolensa

  Vaikka sähkökäyttöiset koneet ovat yleisiä, on paineilmalle edelleen tarvetta. Ruotsalainen Atlas Copco on tuottanut kompressoriratkaisuja jo vuodesta 1873

  Lue lisää
  Miten laatusijoittajan kannattaa suhtautua kuohuvaan markkinatilanteeseen?

  Sijoittajat ovat kokeneet alkuvuonna 2022 melkoista myllerrystä markkinoilla.

  Lue lisää

  Oman elämänsä pomot

  Joukossamme on heitä, jotka ottavat tulevaisuudesta isomman vastuun. He eivät odota, mitä elämä antaa ja tulevaisuus tuo. Heidän menestyksensä luo myös mahdollisuuksia muille. Heitä kutsutaan yrittäjiksi. Me kutsumme heitä oman elämänsä pomoiksi. Nämä ovat heidän tarinoitaan yrittämisestä ja elämästä. 

  Lisää artikkeleita
  Kari Voutilainen: ajan kanssa

  Kelloseppä Kari Voutilaiselle ja hänen yritykselleen aika on rahaa. Siitä huolimatta kaikki tehdään hitaasti ja ajan kanssa.

  Lue lisää
  On vain yksi Mikko Ilonen

  Jalkapallossa se on Jari Litmanen, tenniksessä Jarkko Nieminen. He ovat osoittaneet, että Suomestakin voi onnistua. Golfissa samaa on tehnyt Mikko Ilonen.

  Lue lisää
  Syöksykierre, ja miten se oikaistiin: Tommi Lähde ja the other danish guy

  the other danish guy -alusvaatebrändin perustaja Tommi Lähde kertoo, miten syöksykierteessä ollut yhtiö käännettiin kannattavaksi ja uuteen nousuun.

  Lue lisää

  Finlandia-uutiset

  Lisää artikkeleita
  Sijoitusrahasto Finlandia Laatuyhtiöt sääntömuutos

  Finlandia Rahastoyhtiö Oy:n hallitus on 2.12.2022 päättänyt hallinnoimansa sijoitusrahasto Finlandia Laatuyhtiöt sääntömuutoksista.

  Lue lisää
  Sijoitusrahasto Finlandia 2030 sääntömuutos

  Finlandia Rahastoyhtiö Oy:n hallitus on 2.12.2022 päättänyt hallinnoimansa sijoitusrahasto Finlandia 2030 sääntömuutoksista.

  Lue lisää
  Erikoissijoitusrahasto Finlandia Asset Allocatorin sääntömuutos

  Finlandia Rahastoyhtiö Oy:n hallitus on 2.12.2022 päättänyt hallinnoimansa erikoissijoitusrahasto Asset Allocatorin sääntömuutoksista.

  Lue lisää