Mitä markkinassa tapahtuu?

  Ajankohtaisia uutisia markkinasta ja Finlandian rahastoista.

  Analyytikkomme seuraavat markkinaa päivittäin. Täältä voit lukea uutisia  markkinasta, tähän vaikuttavista ilmiöistä ja trendeistä, rahastoistamme, sekä yrittäjistä, joita kutsumme oman elämänsä pomoiksi.

  Finlandia-markkinakatsaus

  Lisää artikkeleita
  Markkinakatsaus elokuu 2022

  Alkuvuosi oli historiallisen huono osake- sekä korkomarkkinoille. Kesän aikana nähtiin kuitenkin 10–20 % pörssinousu pohjilta indeksistä riippuen..

  Lue lisää
  Markkinakatsaus kesäkuu 2022

  Isot markkinateemat ovat pitkälti ennallaan. Talouskasvu on hidastumaan päin. Inflaatio ei ole hidastuakseen ja pysyy korkealla tasolla. Samalla se toukokuussa yllätti ekonomistien odotukset yläkanttiin.

  Lue lisää

  Finlandia-blogi

  Lue omistajayrittäjälle merkityksellisistä aiheista, kuten sijoitus- ja rahoitusmarkkinoista, sekä näihin vaikuttavista paikallisista että globaaleista trendeistä ja ilmiöistä.  

  Lisää artikkeleita
  Suunnitteilla yrityksen myynti — osake vai liiketoimintakauppa?

  Hyvällä suunnittelulla ja yrityskaupan asiantuntijan tuella valitset yrityskaupalle kannattavimman muodon ja vältyt mm. kaksinkertaiselta verotukselta.

  Lue lisää
  Yrittäjäasennetta omaan taloudenpitoon

  Kuinka yrittäjä voi varautua tulevaan haastavassa markkinatilanteessa, joka on seurausta rakenteellisista onglemista, kuten Euroopan valtioiden velkaatumisesta ja huoltosuhteen heikkenemisestä?

  Lue lisää
  Onnistunut yrityskauppa alkaa jopa viisi vuotta ennen irtautumista

  Onnistunut yrityskauppa alkaa jopa viisi vuotta ennen irtautumista. Hyvään strategiaan kuuluu myös ajoissa tehty suunnitelma yrityksestä luopumiseen.

  Lue lisää

  Finlandia Laatuyhtiöt

  Uusimpia uutisia Finlandia Laatuyhtiöt -sijoitusrahaston kohdeyhtiöistä. Raportoimme tuloskauden kuulumisia ja kerromme esimerkiksi merkittävistä yrityskaupoista.

  Lisää artikkeleita

  Vertex: Hoitoja potilaille markkinatilanteesta riippumatta

  Lue lisää

  Ørsted: kestävän kehityksen energia

  Lue lisää

  Apple: suuri omenapäivä

  Lue lisää

  Finlandia 2030

  Uusimpia uutisia Finlandia 2030 -sijoitusrahaston kohdeyhtiöistä. Raportoimme tuloskauden kuulumisia ja kerromme esimerkiksi merkittävistä yrityskaupoista.

  Lisää artikkeleita

  Paycom: toimistotyön tukena koko työsuhteen elinkaaren ajan

  Lue lisää

  Embracer Group haki 10,3 miljardia uutta pääomaa

  Lue lisää

  Alfen Beheer: sähköautobisneksen menestyvä moniottelija

  Lue lisää

  Laatuyhtiösijoittaminen

  Laatuyhtiösijoittaminen on sijoittamisen strategia, joka on tuonut historiassa markkinaa korkeampia tuottoja, ja joka kestää myös markkinoiden kuohut. Sijoitusstrategian ytimeen kuuluvat kohdeyhtiöiden kestävät kilpailuedut ja laadukas, kilpailijoitaan kannattavampi liiketoiminta hyvillä kasvunäkymillä, jotka nojaavat myös globaaleihin kasvutrendeihin. Avaamme mitä laatuyhtiösijoittaminen on, ja mitä eri markkinatilanteissa laatusijoittajan on hyvä huomioida.  

  Lisää artikkeleita
  Miten laatusijoittajan kannattaa suhtautua kuohuvaan markkinatilanteeseen?

  Sijoittajat ovat kokeneet alkuvuonna 2022 melkoista myllerrystä markkinoilla.

  Lue lisää
  Milloin on oikea aika sijoittaa?

  Viimeisimmät puolitoista vuotta ovat tarjonneet sijoittajille huikeita tuottoja. Onko nyt oikea aika ostaa lisää vai myydä aikaisempia sijoituksia.

  Lue lisää
  Laatuyhtiöstrategia – laatuun voi luottaa, mutta mistä sen tunnistaa?

  Yrityksen laadun arviointi on vaativaa käsityötä. Avaamme, mitä laatuyhtiöstrategia tarkoittaa ja mitä siinä onnistuminen vaatii.

  Lue lisää

  Oman elämänsä pomot

  Joukossamme on heitä, jotka ottavat tulevaisuudesta isomman vastuun. He eivät odota, mitä elämä antaa ja tulevaisuus tuo. Heidän menestyksensä luo myös mahdollisuuksia muille. Heitä kutsutaan yrittäjiksi. Me kutsumme heitä oman elämänsä pomoiksi. Nämä ovat heidän tarinoitaan yrittämisestä ja elämästä. 

  Lisää artikkeleita
  Syöksykierre, ja miten se oikaistiin: Tommi Lähde ja the other danish guy

  the other danish guy -alusvaatebrändin perustaja Tommi Lähde kertoo, miten syöksykierteessä ollut yhtiö käännettiin kannattavaksi ja uuteen nousuun.

  Lue lisää
  Mari Pantsar: Maailma valintojen äärellä

  Sitran johtajana Mari Pantsarin työ on löytää ja tukea keinoja, joilla voisimme paiskata ilmastonmuutoksen kanssa kättä ja opetella elämään sen kanssa.

  Lue lisää
  Taiga Concept: Hiljaisilla tiloilla ja kovilla tavoitteilla

  Taiga Conceptin hiljaiset moduulitilat ovat nyt valmiita valloittamaan Aasian ja muun maailman avokonttoreita.

  Lue lisää

  Finlandia-uutiset

  Lisää artikkeleita
  Finlandia uudisti brändi-identiteettinsä ja verkkosivunsa

  Finlandia uudisti brändi-ilmeensä ja verkkosivunsa. Verkkosivuiltamme löydät nyt entistä laajemmin ja selkeämmin tietoa palveluistamme.

  Lue lisää