Mitä markkinassa tapahtuu?

  Ajankohtaisia uutisia markkinasta ja Finlandian rahastoista.

  Analyytikkomme seuraavat markkinaa päivittäin. Täältä voit lukea uutisia  markkinasta, tähän vaikuttavista ilmiöistä ja trendeistä, rahastoistamme, sekä yrittäjistä, joita kutsumme oman elämänsä pomoiksi.

  Finlandian Korkotuotto -rahastolle kaksi arvostettua Lipper-palkintoa Pohjoismaiden parhaana.

  Salkunhoitaja Tommi Pietarisen hoitama Finlandia Korkotuotto Sijoitusrahasto on voittanut arvostetut Refinitiv Lipper Fund Awards Nordic 2024 -palkinnot kolmen sekä kymmenen vuoden tarkastelujaksoilla

  Markkinakatsaus

  Lisää artikkeleita
  Markkinakatsaus kesäkuu 2024

  EKP laski ohjauskorkoa 6.6. kokouksessaan. Koronlasku ei tullut missään määrin yllätyksenä, eikä se aiheuttanut olennaisia markkinareaktioita. Yritysten hyvä tuloskasvu ajaa ylös USA:n osakemarkkinoita.

  Lue lisää
  Markkinakatsaus toukokuu 2024

  Osakekurssit laskussa huhtikuussa, mutta pidemmän aikavälin näkymät edelleen suotuisat. USA:ssa korkoleikkausodotusten siirtyminen kauemmaksi tulevaisuuteen ja markkinakorkojen nousu toimivat katalyytteinä kurssilaskulle.

  Lue lisää
  Markkinakatsaus huhtikuu 2024

  Viimeisen kuukauden aikana maailmantalouden talouden näkymät ovat pysyneet vakaina. USA:n talouden ajautumisesta taantumaan ei ole syytä olla huolissaan.

  Lue lisää

  Finlandia-blogi

  Lue omistajayrittäjälle merkityksellisistä aiheista, kuten sijoitus- ja rahoitusmarkkinoista, sekä näihin vaikuttavista paikallisista että globaaleista trendeistä ja ilmiöistä.  

  Lisää artikkeleita
  Kiinteistörahastojen tuottopotentiaali jäämässä korkosijoitusten jalkoihin

  Nollakorkoaikaan kiinteistörahastot nousivat suosituiksi. Markkinaympäristön muuttuessa niiden tuottopotentiaali on kuitenkin heikentynyt olennaisesti.

  Lue lisää
  USA:n osakemarkkina kallis – ollako vai eikö olla?

  S&P500-indeksin yhtiöiden vuoden 2024 tulosennusteilla laskettu markkina-arvopainotettu P/E-kerroin liittää noin neljänneksen pitkän aikavälin keskiarvoa korkeammalla tasolla. Tällä perusteella markkina on hintava. Tulkinta tilanteesta ei kuitenkaan ole näin yksioikoinen.

  Lue lisää
  Onko Suomella tai laajemmin euroalueella rahkeita ajaa kiinni USA:n osakemarkkina?

  Tuottoerojen mittakaavaa ja juurisyitä tarkastellessa skenaario Suomen osakemarkkinan kirimisestä USA:n vauhtiin tai ohi ei vaikuta kovinkaan todennäköiseltä.

  Lue lisää

  Finlandia Laatuyhtiöt

  Uusimpia uutisia Finlandia Laatuyhtiöt -sijoitusrahaston kohdeyhtiöistä. Raportoimme tuloskauden kuulumisia ja kerromme esimerkiksi merkittävistä yrityskaupoista.

  Lisää artikkeleita

  Finlandia Rahastoyhtiöllä takana hyvä sijoitusvuosi – näkymät alkaneelle vuodelle suotuisat

  Lue lisää

  Nordea: korkokatteet tuloksen hyvä ystävä

  Lue lisää

  Globaali kaupungistuminen vauhdittaa teollisuussektoria

  Lue lisää

  Finlandia 2050

  Uusimpia uutisia Finlandia 2050 -sijoitusrahaston kohdeyhtiöistä. Raportoimme tuloskauden kuulumisia ja kerromme esimerkiksi merkittävistä yrityskaupoista.

  Lisää artikkeleita

  Finlandia Rahastoyhtiöllä takana hyvä sijoitusvuosi – näkymät alkaneelle vuodelle suotuisat

  Lue lisää

  Novo Nordisk: taistelu kroonisia sairauksia vastaan

  Lue lisää

  Väestön demografinen muutos haastaa ja kehittää lääketeollisuutta

  Lue lisää

  Laatuyhtiösijoittaminen

  Laatuyhtiösijoittaminen on sijoittamisen strategia, joka on tuonut historiassa markkinaa korkeampia tuottoja, ja joka kestää myös markkinoiden kuohut. Sijoitusstrategian ytimeen kuuluvat kohdeyhtiöiden kestävät kilpailuedut ja laadukas, kilpailijoitaan kannattavampi liiketoiminta hyvillä kasvunäkymillä, jotka nojaavat myös globaaleihin kasvutrendeihin. Avaamme mitä laatuyhtiösijoittaminen on, ja mitä eri markkinatilanteissa laatusijoittajan on hyvä huomioida.  

  Lisää artikkeleita
  Tasapainottelua taantuman ja korkosyklin välissä

  Nykyisen pituista laskumarkkinaa täytyy hakea aina finanssikriisistä asti vuodelta 2008.

  Lue lisää
  Atlas Copco: paineilmalla on edelleen puolensa

  Vaikka sähkökäyttöiset koneet ovat yleisiä, on paineilmalle edelleen tarvetta. Ruotsalainen Atlas Copco on tuottanut kompressoriratkaisuja jo vuodesta 1873

  Lue lisää
  Miten laatusijoittajan kannattaa suhtautua kuohuvaan markkinatilanteeseen?

  Sijoittajat ovat kokeneet alkuvuonna 2022 melkoista myllerrystä markkinoilla.

  Lue lisää

  Oman elämänsä pomot

  Joukossamme on heitä, jotka ottavat tulevaisuudesta isomman vastuun. He eivät odota, mitä elämä antaa ja tulevaisuus tuo. Heidän menestyksensä luo myös mahdollisuuksia muille. Heitä kutsutaan yrittäjiksi. Me kutsumme heitä oman elämänsä pomoiksi. Nämä ovat heidän tarinoitaan yrittämisestä ja elämästä. 

  Lisää artikkeleita
  Kari Voutilainen: ajan kanssa

  Kelloseppä Kari Voutilaiselle ja hänen yritykselleen aika on rahaa. Siitä huolimatta kaikki tehdään hitaasti ja ajan kanssa.

  Lue lisää
  On vain yksi Mikko Ilonen

  Jalkapallossa se on Jari Litmanen, tenniksessä Jarkko Nieminen. He ovat osoittaneet, että Suomestakin voi onnistua. Golfissa samaa on tehnyt Mikko Ilonen.

  Lue lisää
  Syöksykierre, ja miten se oikaistiin: Tommi Lähde ja the other danish guy

  the other danish guy -alusvaatebrändin perustaja Tommi Lähde kertoo, miten syöksykierteessä ollut yhtiö käännettiin kannattavaksi ja uuteen nousuun.

  Lue lisää

  Finlandia-uutiset

  Lisää artikkeleita
  Kutsu varsinaiseen yhtiökokoukseen 24.6.2024

  Finlandia Group Oyj:n osakkeenomistajat kutsutaan yhtiön varsinaiseen yhtiökokoukseen 24.6.2023 klo 10.

  Lue lisää
  Finlandia Korkotuotto -rahaston hinnaston muutos 1.10.2023

  Finlandia Korkotuotto -rahaston säilytyspalkkio on 1.10.2023 lukien 0,25 % (ennen 0 %). Muutos ei aiheuta osuudenomistajilta mitään toimenpiteitä

  Lue lisää
  Sijoitusrahasto Finlandia Laatuyhtiöt sääntömuutos

  Finlandia Rahastoyhtiö Oy:n hallitus on 2.12.2022 päättänyt hallinnoimansa sijoitusrahasto Finlandia Laatuyhtiöt sääntömuutoksista.

  Lue lisää