Mitä markkinassa tapahtuu?

  Ajankohtaisia uutisia markkinasta ja Finlandian rahastoista.

  Analyytikkomme seuraavat markkinaa päivittäin. Täältä voit lukea uutisia  markkinasta, tähän vaikuttavista ilmiöistä ja trendeistä, rahastoistamme, sekä yrittäjistä, joita kutsumme oman elämänsä pomoiksi.

  Markkinakatsaus

  Lisää artikkeleita
  Markkinakatsaus maaliskuu 2023

  Näyttää siltä, että inflaatiohuippu on saavutettu ja inflaatiopaineet ovat lievittämässä. Inflaatiovauhti on kuitenkin edelleen liian kova, joten keskuspankkien odotetaan jatkavan ohjauskorkojen nostoja.

  Lue lisää
  Markkinakatsaus helmikuu 2023

  Tänä vuonna keskeisessä asemassa tulee olemaan reaalitalouden kehitys sekä yritysten tuloskasvun ja tulosmarginaalien kestävyys.

  Lue lisää
  Markkinakatsaus tammikuu 2023

  Vuoteen 2023 lähtiessä olemme tilanteessa, jossa inflaation odotetaan vähitellen taittuvan ja korkosyklin huipun olevan käsillä.

  Lue lisää

  Finlandia-blogi

  Lue omistajayrittäjälle merkityksellisistä aiheista, kuten sijoitus- ja rahoitusmarkkinoista, sekä näihin vaikuttavista paikallisista että globaaleista trendeistä ja ilmiöistä.  

  Lisää artikkeleita
  Ajallinen hajauttaminen kannattaa epävarmuuden vallitessa

  Riskiä voi olla tarjolla ilman tuottoa, mutta sijoitusmarkkinoilla ei yleisesti ole tarjolla tuottoa ilman riskiä. Riskiä voidaan kuitenkin pienentää, pienentämättä tuottoa.

  Lue lisää
  YEL on kallis mutta tehoton

  YEL ei ole ratkaisu yrittäjän eläkkeeseen, mutta itse järjestetty eläketurva on puhdasta matematiikkaa.

  Lue lisää
  Suunnitteilla yrityksen myynti — osake vai liiketoimintakauppa?

  Hyvällä suunnittelulla ja yrityskaupan asiantuntijan tuella valitset yrityskaupalle kannattavimman muodon ja vältyt mm. kaksinkertaiselta verotukselta.

  Lue lisää

  Finlandia Laatuyhtiöt

  Uusimpia uutisia Finlandia Laatuyhtiöt -sijoitusrahaston kohdeyhtiöistä. Raportoimme tuloskauden kuulumisia ja kerromme esimerkiksi merkittävistä yrityskaupoista.

  Lisää artikkeleita

  Nordea: korkokatteet tuloksen hyvä ystävä

  Lue lisää

  Globaali kaupungistuminen vauhdittaa teollisuussektoria

  Lue lisää

  Sijoitusrahasto Finlandia Laatuyhtiöt sääntömuutos

  Lue lisää

  Finlandia 2050

  Uusimpia uutisia Finlandia 2050 -sijoitusrahaston kohdeyhtiöistä. Raportoimme tuloskauden kuulumisia ja kerromme esimerkiksi merkittävistä yrityskaupoista.

  Lisää artikkeleita

  Novo Nordisk: taistelu kroonisia sairauksia vastaan

  Lue lisää

  Väestön demografinen muutos haastaa ja kehittää lääketeollisuutta

  Lue lisää

  Sijoitusrahasto Finlandia 2030 sääntömuutos

  Lue lisää

  Laatuyhtiösijoittaminen

  Laatuyhtiösijoittaminen on sijoittamisen strategia, joka on tuonut historiassa markkinaa korkeampia tuottoja, ja joka kestää myös markkinoiden kuohut. Sijoitusstrategian ytimeen kuuluvat kohdeyhtiöiden kestävät kilpailuedut ja laadukas, kilpailijoitaan kannattavampi liiketoiminta hyvillä kasvunäkymillä, jotka nojaavat myös globaaleihin kasvutrendeihin. Avaamme mitä laatuyhtiösijoittaminen on, ja mitä eri markkinatilanteissa laatusijoittajan on hyvä huomioida.  

  Lisää artikkeleita
  Tasapainottelua taantuman ja korkosyklin välissä

  Nykyisen pituista laskumarkkinaa täytyy hakea aina finanssikriisistä asti vuodelta 2008.

  Lue lisää
  Atlas Copco: paineilmalla on edelleen puolensa

  Vaikka sähkökäyttöiset koneet ovat yleisiä, on paineilmalle edelleen tarvetta. Ruotsalainen Atlas Copco on tuottanut kompressoriratkaisuja jo vuodesta 1873

  Lue lisää
  Miten laatusijoittajan kannattaa suhtautua kuohuvaan markkinatilanteeseen?

  Sijoittajat ovat kokeneet alkuvuonna 2022 melkoista myllerrystä markkinoilla.

  Lue lisää

  Oman elämänsä pomot

  Joukossamme on heitä, jotka ottavat tulevaisuudesta isomman vastuun. He eivät odota, mitä elämä antaa ja tulevaisuus tuo. Heidän menestyksensä luo myös mahdollisuuksia muille. Heitä kutsutaan yrittäjiksi. Me kutsumme heitä oman elämänsä pomoiksi. Nämä ovat heidän tarinoitaan yrittämisestä ja elämästä. 

  Lisää artikkeleita
  Kari Voutilainen: ajan kanssa

  Kelloseppä Kari Voutilaiselle ja hänen yritykselleen aika on rahaa. Siitä huolimatta kaikki tehdään hitaasti ja ajan kanssa.

  Lue lisää
  On vain yksi Mikko Ilonen

  Jalkapallossa se on Jari Litmanen, tenniksessä Jarkko Nieminen. He ovat osoittaneet, että Suomestakin voi onnistua. Golfissa samaa on tehnyt Mikko Ilonen.

  Lue lisää
  Syöksykierre, ja miten se oikaistiin: Tommi Lähde ja the other danish guy

  the other danish guy -alusvaatebrändin perustaja Tommi Lähde kertoo, miten syöksykierteessä ollut yhtiö käännettiin kannattavaksi ja uuteen nousuun.

  Lue lisää

  Finlandia-uutiset

  Lisää artikkeleita
  Kutsu ylimääräiseen yhtiökokoukseen

  Finlandia Group Oyj:n hallitus on päättänyt kutsua ylimääräisen yhtiökokouksen koolle käsittelemään hallituksen osakeantivaltuutusta koskevaa päätösehdotusta 9.2.2023 kello 10 alkaen.

  Lue lisää
  Sijoitusrahasto Finlandia Laatuyhtiöt sääntömuutos

  Finlandia Rahastoyhtiö Oy:n hallitus on 2.12.2022 päättänyt hallinnoimansa sijoitusrahasto Finlandia Laatuyhtiöt sääntömuutoksista.

  Lue lisää
  Sijoitusrahasto Finlandia 2030 sääntömuutos

  Finlandia Rahastoyhtiö Oy:n hallitus on 2.12.2022 päättänyt hallinnoimansa sijoitusrahasto Finlandia 2030 sääntömuutoksista.

  Lue lisää