Ørsted ostaa enemmistöosuuden skotlantilaisesta kelluvan tuulivoimalan kehitysprojektista

  Jesse Järvinen / 07.04.2022

  Tanskalainen offshore-tuulipuiston kehittäjä Ørsted on ostanut enemmistön Simply Blue Groupin ja Subsea 7:n perustamasta 100 MW:n kelluvan tuulivoiman projektista nimeltä Salamander. Ørsted omistaa nyt 80 prosentin osuuden Skotlannin itärannikon edustalla sijaitsevasta hankkeesta.
  Hankkeessa otetaan käyttöön innovatiivisia huippuluokan teknologioita, jotta kelluvat merituulivoimalat olisivat askelta lähempänä tehokasta operatiivista toimintaa ja kaupallistamista.

  Venäjän hyökkäyssota on kiihdyttänyt tarvetta uusiutuvalle energialle

  Venäjän hyökkäys Ukrainaan on aikaistanut Euroopan tarvetta itsenäistyä Venäjän tarjoamista fossiilisista polttoaineista. Euroopan Komission REPowerEU-suunnitelman luonnoksen mukaisesti on suunniteltu joukko toimenpiteitä, joilla vastataan nouseviin energianhintoihin Euroopassa, täydennetään vastuullisia kaasuvarastoja ja yritetään vähentää EU:n venäläisen kaasun kysyntää kahdella kolmanneksella jo ennen vuoden 2022 loppua.

  Suunnitelman mukaisesti tarkoitus on lopettaa kaasun tuonti Venäjältä hyvissä ajoin ennen vuotta 2030. EU:n tavoite on tuottaa vastuullisilla energiamuodoilla 50 prosenttia koko kysynnästä vuoteen 2030 mennessä.

  Ørsted on merkittävin tuulivoiman tuottaja merellä. Samalla yritys operoi myös tuulivoimaloita maalla ja tarjoaa yhteensä noin 12 GW vastuullista energiaa. Viime aikoina yritys on uutisoinut myös lopettavansa maksut Venäjälle ruplissa kaasutoimituksiin liittyen, mihin Venäjä reagoi kertomalla lopettavansa kaasun tuonnin Tanskaan kokonaan. Nykyinen energiakriisi osoittaa, kuinka suuri tarve EU:lla on siirtyä etunenässä vastuullisiin energiamuotoihin. Ørstedin osakkeen kurssi onkin reagoinut positiivisesti sodan alkamisen jälkeen.

  Lue lisää:

  Ørsted: kestävän kehityksen energia

  Lue lisää

  Alfen Beheer: sähköautobisneksen menestyvä moniottelija

  Lue lisää

  MIPS ylsi tavoitteisiinsa

  Lue lisää