Activision Blizzard: jättikauppa etenee suunnitellusti

  Jesse Järvinen / 22.09.2022

  Microsoft julkaisi aiemmin tänä vuonna aikovansa ostaa globaalin peliyrityksen, Activision Blizzardin, maailman suurimmassa peliyhtiöitä koskevassa kaupassa. Kauppa on tarkoitus maksaa käteisellä, ja arvo kaupalla on 95 dollaria per osake. Näin koko kaupan arvo on 68,7 miljardia dollaria. Activisionin ja Microsoftin johtoryhmistä on kommunikoitu yhdistymisen edistymisestä.

  Kuten alusta asti on kerrottu, tämä yritysjärjestely on pitkä prosessi, jolle odotetaan päätöstä kesään 2023 mennessä. Vielä tarvittavien hyväksyntöjen määrästä huolimatta yritysten johdot uskovat edelleen, että kauppa toteutuu todennäköisimmin Microsoftin tilikaudella, joka päättyy ensi vuoden kesäkuussa. Molemmat yritykset ovat kommunikoineet saaneensa hyväksynnät parista maasta, ja prosessi kaikkien sääntelyviranomaisten kanssa etenee pääsääntöisesti odotusten mukaisesti.

  Jos kauppa menee sääntelyviranomaisten tarkan seulan läpi, osake tarjoaa 12.9. päätöskurssilla (78.13 USD) hieman yli 21 prosentin tuoton kaupan indikoituun 95 dollarin arvoon per osake nähden.

  Monarkia ei ainakaan täysin kaupan puolella

  Ison-Britannian kilpailuviranomainen ilmoitti, että Microsoftin hankinta Activision Blizzardista voi vahingoittaa kilpailua pelikonsoleissa, tilauspalveluissa ja pilvipelaamisessa, ja se on tutkittava tarkasti.

  Paikallinen kilpailu- ja markkinaviranomainen (CMA) sanoi, että pelien kaikkien aikojen suurin kauppa voi vahingoittaa alaa, jos Microsoft kieltäytyy antamasta kilpailijoilleen pääsyä Activisionin myydyimpiin peleihin.

  CMA: "Olemme huolissamme siitä, että Microsoft voisi käyttää hallintaansa suosituissa peleissä, kuten "Call of Duty" ja "World of Warcraft" sulautumisen jälkeen vahingoittaakseen kilpailijoita”.

  Esimerkiksi Sony, alan johtavana toimijana, sanoo olevansa huolissaan "Call of Duty" -pelistä ja sen saatavuudesta PlayStation konsolilleen.

  Microsoft on kuitenkin sitoutunut saamaan pelin saataville samana päivänä sekä Xboxille että PlayStationille, mikä on ilmeisesti kelvannut kilpailuviranomaisille ainakin toistaiseksi. Activisionin toimitusjohtaja on kertonut oston siirtyneen tarkastelun toiseen vaiheeseen Isossa-Britanniassa ja yhteistyö sääntelyviranomaisen kanssa jatkuu.

  Lue Lisää >>  Lue lisää:

  Sijoitusrahasto Finlandia Laatuyhtiöt sääntömuutos

  Lue lisää

  Sijoitusrahasto Finlandia 2030 sääntömuutos

  Lue lisää

  Erikoissijoitusrahasto Finlandia Asset Allocatorin sääntömuutos

  Lue lisää