Advanced Drainage Systems: kestäviä viemäreitä kierrätysmuovista

  Jesse Järvinen / 15.12.2021

  Advanced Drainage Systems, Inc. (ADS) suunnittelee, valmistaa ja markkinoi polypropeeni- ja polyeteeniputkia viemäröintiä varten. Yritys siis valmistaa kierrätetystä muovista viemäröintiputkia ja -säiliöitä, jotka ovat halvempia valmistaa ja asentaa sekä kestävät pidempään kuin perinteiset betonista valmistetut viemäröintiputket.

  Suurin osa liikevaihdosta tulee sadevesiviemäreistä, jotka on suunniteltu poistamaan ylimääräinen sadevesi läpäisemättömiltä pinnoilta, kuten autoteiltä, pysäköintialueilta, kävelyteiltä ja jalkakäytäviltä. Sadevesiviemärien suunnittelu vaihtelee pienistä yksityiskuluttajan kaivoista aina suuriin kunnallisiin järjestelmiin.

  Vastuullisten rahastojen suosiossa

  Yritys valmistaa putkensa täysin kierrätetystä muovista, ja se onkin kasvanut toiseksi suurimmaksi muovin kierrättäjäksi Amerikassa. Osakekurssi on saanut tuulta purjeisiinsa vallalla olevan vastuullisuustrendin vuoksi.

  Vastuullisten rahastojen sijoittaessa Advanced Drainage Systemsin kaltaisiin yrityksiin arvostuskertoimet ovat kasvaneet merkittävästi ja nostaneet osakekurssia. Tämän trendin lisäksi yritys operoi terveellä taseella ja marginaaleilla sekä kasvaa markkinaansa nopeammin syöden perinteisten toimijoiden markkinaosuuksia.

  Yritys on hyvä esimerkki 2030-rahastomme vastuullisesta laatuyhtiöstä, jolla ei ole täysin suoria kilpailijoita toimialallaan ja disruptoi vastuullisella vaihtoehdolla perinteisiä toimijoita markkinalla.

  Lue lisää >>

  Artikkelit

  Lisää artikkeleita

  Markkinakatsaus elokuu 2022

  Lue lisää

  Vertex: Hoitoja potilaille markkinatilanteesta riippumatta

  Lue lisää

  Suunnitteilla yrityksen myynti — osake vai liiketoimintakauppa?

  Lue lisää