Aker BP ostaa Lundin Energyn

  Jesse Järvinen / 10.01.2022

  AKER BP ja Lundin Energy ilmoittivat äskettäin suunnittelevansa norjalaisten öljy- ja kaasuportfolioidensa yhdistämistä, minkä jälkeen Lundinin osakkeenomistajat säilyttäisivät vielä sen uusiutuvan energian varat ja muu liiketoiminta siirtyisi kaupan myötä Aker BP:n nimen alle.

  Aker BP etsii ja tuottaa öljyä ja kaasua Norjanmerellä maailmanlaajuiseen energiantarpeeseen. Tuotannolla mitattuna yritys on yksi Norjan suurimmista pörssiyhtiöistä ja Euroopan suurimpia öljyntuottajia.

  Yhdistymisestä huomattavia synergiaetuja

  Liiketoimintojen yhdistymisen myötä Aker BP ja Lundin Energy luovat uuden Pohjanmeren jättiläisen, jonka tuotanto on yli 400 000 tynnyriä (BOE) päivässä. Näiden kahden yrityksen yhdistämiselle on vahvoja strategisia perusteita, kuten omaisuuksien päällekkäisyydet ja yhtäläiset liiketoimintojen koot.

  Synergiaetuja saadaan todennäköisesti hyödynnettyä operatiivisten liiketoimintojen yhdistämisestä ja kustannusten kautta. Synergiaetujen ja kaupan puolesta puhuvat ainakin aiemmat Aker BP:n tekemät yrityskaupat, jotka ovat onnistuneet mallikkaasti.

  Lue lisää lehdistötiedotteesta >>

  Lue lisää:

  Yritysten ja yrittäjäperheiden asialla – Vesa Engdahl Finlandia Rahastoyhtiön toimitusjohtajaksi

  Lue lisää

  Waste Management: roskasäiliöt pitää tyhjentää kaikissa markkinatilanteissa

  Lue lisää

  Activision Blizzard: jättikauppa etenee suunnitellusti

  Lue lisää