Aker BP ostaa Lundin Energyn

AKER BP ja Lundin Energy ilmoittivat äskettäin suunnittelevansa norjalaisten öljy- ja kaasuportfolioidensa yhdistämistä, minkä jälkeen Lundinin osakkeenomistajat säilyttäisivät vielä sen uusiutuvan energian varat ja muu liiketoiminta siirtyisi kaupan myötä Aker BP:n nimen alle.

Aker BP etsii ja tuottaa öljyä ja kaasua Norjanmerellä maailmanlaajuiseen energiantarpeeseen. Tuotannolla mitattuna yritys on yksi Norjan suurimmista pörssiyhtiöistä ja Euroopan suurimpia öljyntuottajia.

Yhdistymisestä huomattavia synergiaetuja

Liiketoimintojen yhdistymisen myötä Aker BP ja Lundin Energy luovat uuden Pohjanmeren jättiläisen, jonka tuotanto on yli 400 000 tynnyriä (BOE) päivässä. Näiden kahden yrityksen yhdistämiselle on vahvoja strategisia perusteita, kuten omaisuuksien päällekkäisyydet ja yhtäläiset liiketoimintojen koot. 
Synergiaetuja saadaan todennäköisesti hyödynnettyä operatiivisten liiketoimintojen yhdistämisestä ja kustannusten kautta. Synergiaetujen ja kaupan puolesta puhuvat ainakin aiemmat Aker BP:n tekemät yrityskaupat, jotka ovat onnistuneet mallikkaasti.

Lue lisää lehdistötiedotteesta >> 

10.1.2022
Aker-BP-ostaa-Lundin-Energyn