Apple: suuri omenapäivä

  Jesse Järvinen / 23.06.2022

  Apple piti jokavuotisen maailmanlaajuisen WWDC-kehittäjäkonferenssinsa (worldwide developer conference), jossa yhtiö esitteli uusia tuotteitaan ja aluevaltauksiaan. Apple onkin tunnettu innovatiivisista ratkaisuistaan, mitä maailma seuraa tarkkana. Ohessa muutama näistä uusista aluevaltauksista esiteltynä.

  Ehkä merkittävimpänä aluevaltauksena oli laajentuminen kovasti kehittyvän ”fintechin” saralla. Aiemmin tänä vuonna julkaistut raportit keroivat jo, että Apple julkaisee ”osta nyt, maksa myöhemmin”-palvelun (buy now, pay later). Yhtiö meni askeleen pidemmälle ja avasi jopa uuden lainanantajayhtiön.

  Apple Pay Later -palvelun avulla voit tehdä ostoksia, jotka voit maksaa neljässä yhtä suuressa erässä kuuden viikon ajalla. Tästä sinun ei tarvitse maksaa edes korkoja tai palvelumaksuja. Teknologiajättinä tunnettu yhtiö laajentaa siis toimintaansa enemmän kohti maksamista sekä taloudenhoitoa. Aikaisemmin Applella on ollut vain Apple Pay, jonka on voinut kytkeä omiin laitteisiinsa sekä maksaa kassalla omalla puhelimella.

  CarPlay auton kokonaisvaltaiseksi käyttöliittymäksi

  Applen uusi CarPlay laajentaa Applen aikaisempaa auton käyttöliittymää pelkkien Apple-sovellusten ohjaamisesta koko ajoneuvon ohjaamiseen. Uusi CarPlay pystyy korvaamaan auton mittaristot, radion, lämpötilansäätimet ja paljon muuta Applen omalla helppokäyttöisellä käyttöliittymällä.

  Uusi käyttöliittymä on myös täysin muokattavissa, joten käyttäjät voivat muokata mittaristonsa ulkoasua, autojen näyttöjä ja widgettejä, kalenteritapaamisia, matkatietoja, aikavyöhykkeitä ja hallinnoida musiikkia. Tämä on taas Applen seuraava askel kohti autojen tietokoneita ja sen hallinnoimista.

  Applen uuden ominaisuuden avulla voit käyttää iPhoneasi webbikamerana. Eli et tarvitse läppärissäsi kameraa, mikäli sinulla on iPhone. iPhone-valmistaja tekee yhteistyötä Belkinin kanssa julkaistakseen myöhemmin tänä vuonna erityisen telineen, joka pitää iPhonesi MacBookin näytön päällä. Lisäksi se julkaisee sovellusliittymän, jotta muut sovellukset voivat helposti hyödyntää tätä ominaisuutta.

  Freeform – digitaalinen valkotaulu

  Freeform on Applen uusi yhteistyösovellus, jonka avulla voit työskennellä yhdessä työtoverisi kanssa digitaalisella valkotaululla. Voit lisätä omia muistiinpanojasi, lisätä valokuvia, piirtää piirroksia ja jopa soittaa FaceTime-puhelun suoraan sovelluksesta. Se on saatavilla myöhemmin tänä vuonna iOS 16:lle, iPadOS 16:lle ja macOS Venturalle.

  Apple esitteli täysin uudelleen suunnitellun MacBook Airin ja päivitetyn 13 tuuman MacBook Pron, joissa molemmissa on uusi M2-siru, joka vie aiemman M1-sirun suorituskyvyn ja ominaisuudet vielä pidemmälle. Apple esitteli edellä mainittujen lisäksi konferenssissaan myös muita suunnitelmia, joilla sen on tarkoitus kasvattaa tulevaisuuden kassavirtojaan.

  Lue Lisää >>>

  Katso video >>>

  Artikkelit

  Lisää artikkeleita

  Finlandian menestyvää korkorahastoa luotsataan rauhallisesti, mutta tuottohakuisesti

  Lue lisää

  Kiinan kiinteistötaantuma uhka koko maailmantaloudelle

  Lue lisää

  Markkinakatsaus syyskuu 2023

  Lue lisää