ASML – Teknologinen mikropiirien markkinajohtaja

ASML on kansainvälinen teknologiayhtiö, joka valmistaa ja myy mikropiirien eli sirujen valmistuksessa käytettäviä kuvalitografialaitteita. Yhtiö on markkinoiden johtava toimija 88,5 prosentin markkinaosuudella ja pioneeri alan teknologisessa kehityksessä. Asiakkaina toimivat maailman johtavat siruvalmistajat kuten TSMC, Intel sekä Samsung.
Pitkälle viedyn teknologisen kehityksen vuoksi yhtiön osaaminen asettaa korkeita alalle tulon esteitä ja luo siksi vahvaa kilpailuetua. Kilpailijoilla on myös pulaa resursseista kilpaillakseen EUV-teknologiassa (Extreme UltraViolet) ASML:ää vastaan. Muut yritykset eivät vain yksinkertaisesti kykene valmistamaan vastaavia laitteita kuten ASML – ainakaan yhtä kustannustehokkaasti.

Tulevaisuus näyttää valoisalta

Myös tulevaisuudennäkymät ovat mukavat ASML:n kannalta, kun digitalisaatio luo jatkuvasti kysyntää puolijohdeteollisuuden tuotteille. Nykypäivänä kaikki autot, PC:t, puhelimet sekä Playstationit vaativat kyseisiä siruja toimiakseen. Vallalla oleva sirupula ohjaa myös siruntuottajia laajentamaan tuotantoaan ja ostamaan täten lisää valmistukseen vaadittavia laitteita.
Tämän lisäksi siruja valmistavat yritykset vaativat jatkuvasti parempia ja tehokkaampia laitteita pysyäkseen Mooren lain perässä. Mooren laki tarkoittaa yksinkertaisuudessaan sitä, että mikropiirien komponenttimäärä kaksinkertaistuu joka toinen vuosi, ja näin on käynyt tähän asti historiaa taaksepäin katsoessa.

 8.10.2021


ASML-Teknologinen-markkinajohtaja-

Finlandia Laatuyhtiöt -rahasto: TUNNETUT MENESTYJÄT

Omien alojensa johtavilla yrityksillä on tunnetut brändit, halutut tuotteet ja uskollinen asiakaskunta. Uskomme, että monilla näistä yrityksistä on paitsi vahvat näytöt takanaan, myös merkittävät kasvunäkymät edessään. Globaalit megatrendit ennustavat, että maailman kulutuskykyinen ja laatutietoinen väestö kasvaa lähivuosikymmeninä miljardeilla ihmisillä.

Rahastosivuille >>