Embracer Group: Kauppa sormuksen herrasta

  Jesse Järvinen / 23.08.2022

  Keski-Maalla on uusi sormusten herra. Ruotsalainen peliyhtiö Embracer Group ilmoitti tuloksensa julkaisun yhteydessä ostavansa "Lord of the Rings" ja "The Hobbit" IP-oikeudet. Sopimuksen mukaan Embracer voi luoda ja myydä Lord of the Rings (LOTR) pohjaisia elokuvia, pelejä, oheistuotteita, teemapuistoja ja lavatuotantoja. Kauppa oli osa kuudesta Embracerin tekemästä hankinnasta, joiden yhteisarvo oli lähes 573 miljoonaa dollaria.

  IP-oikeudet ovat rahanarvoisia oikeuksia. Esimerkiksi Amazon käytti 250 miljoonaa dollaria LOTR-oikeuksiin uuteen "Ring of Power" -televisiosarjaansa, joka debytoi ensi kuussa Amazonin suoratoistopalvelussa. Warner Bros suunnittelee julkaisevansa anime-LOTR-elokuvan vuonna 2024, ja EA työskentelee LOTR-mobiilipelin parissa.

  One company, to rule them all

  Embracer on yksi suurimmista pelien julkaisijoista. Yhtiöllä on 120 omaa studiota, 230 peliä kehitteillä ja 850 IP-nimikettä. Kaikki tuloksen yhteydessä julkaistut yrityskaupat ovat Embracerin strategian mukaisia ostoja. Yrityksen sisällä voidaan maksimoida jokaisen IP-pohjaisen nimikkeen arvo ristiin myymällä sitä eri pelistudioiden kautta niin sisäisesti kuin ulkoisten kumppanuuksien kautta. LOTR ostolla on isoja synergiaetuja taloudellisesti ja varmasti kiinnostusta myös tulevaisuudessa kuten kehitteillä olevat nimikkeet antavat olettaa.

  Embracer Groupin omistama Asmodee, on yksi menestyneimmistä pöytäpelien valmistajista sekä samalla yksi menestyneimmistä LOTR:n ja Hobitin lisenssijulkaisijoista. Asmodee on muun muassa julkaissut monia pelejä ja yli 100 versiota ensimmäisen Lord of the Rings -lautapelin julkaisun jälkeen, noin 20 vuotta sitten.

  Lue Lisää >>>

  Lue Lisää >>>

  Lue Lisää >>>

  Artikkelit

  Lisää artikkeleita

  Markkinakatsaus heinäkuu 2024

  Lue lisää

  Markkinakatsaus kesäkuu 2024

  Lue lisää

  Kutsu varsinaiseen yhtiökokoukseen 24.6.2024

  Lue lisää