Embracer Group: sarjaostaja kävi taas kaupoilla

  Jesse Järvinen / 19.05.2022

  Embracer on tehnyt kauppasopimuksen pelinkehitysstudioiden Crystal Dynamicsin, Eidos-Montrealin ja Square Enix Montrealin ostamisesta. Tunnetuimpia IP:itä (Intellectual Property) ovat Tomb Raider, Deus Ex, Thief ja Legacy of Kain. Hankinta mahdollistaa Embracerin pääsyn myös Square Enix Holdingsin yli 50 pelin IP-katalogiin.

  Hankintojen myötä Embracer Group saa pääsyn kahteen pelialan arvostetuimpaan AAA-studioon. Molemmilla Crystal Dynamicsillä ja Eidos Montrealilla on vankka kokemus menestyspelien toimittamisesta. Esimerkiksi Tomb Raider on myynyt noin 88 miljoonaa ja Deus Ex noin 12 miljoonaa kappaletta.

  Embracer kertoo näkevänsä valtavat kasvunäkymät myös jokaisessa muussa ostetussa pelissä. Näiden hankintojen jälkeen yhtiöllä on AAA-pelien kehitysputki, joka sisältää yli 30 peliä aikaisemman 25 sijasta ja kokonaisuudessaan peliportfolio sisältää yli 240 peliä. Tämä osoittaa, että Embracerilla tulee olemaan yksi alan suurimmista PC-, mobiili- ja konsolipelikokoelmista kaikissa peligenreissä. Peliportfolio onkin erittäin hyvin hajautettu, ja yritys ei kanna riskiä yhden pelin menestyksestä. Lisäksi Embracer Groupille siirtyy yrityskauppojen myötä 1 100 uutta työntekijää kolmesta eri studiosta.

  Yrityskaupat rahoitettiin lainalla, suunnatun osakeannin sijasta

  Kokonaiskauppahinta tulee olemaan 300 miljoonaa dollaria. Embracer odottaa, että hankitut studiot tekevät nollatulokseen seuraavien kahden vuoden aikana pelkästään nykyisen pelivalikoimansa ansiosta. Kun uudet AAA-pelit julkaistaan (luultavasti vuoden 2024 jälkeen), Embracer odottaa ostettujen studioiden tuottavan noin 500 miljoonaa Ruotsin kruunua operatiivista liiketulosta vuosittain.
  Näiden hankintojen rahoittamiseksi yhtiö on varmistanut neljän miljardin Ruotsin kruunun pitkäaikaisen rahoituksen, jonka lisäksi jatkettiin yhtä olemassa olevaa 6 miljardin Ruotsin kruunun lainaa. Näin ollen Embracer arvioi, että sillä on yli 10 miljardia Ruotsin kruunua käteistä ja limiittejä yritysostojen jälkeen. Tämä on mahdollista käyttää tuleviin yrityskauppoihin tulevaisuudessa.

  Lue lisää >>

  Artikkelit

  Lisää artikkeleita

  Markkinakatsaus heinäkuu 2024

  Lue lisää

  Markkinakatsaus kesäkuu 2024

  Lue lisää

  Kutsu varsinaiseen yhtiökokoukseen 24.6.2024

  Lue lisää