Embracer groupilla ostojen joulukuu

  Jesse Järvinen / 14.01.2022

  Finlandia 2030 -rahastomme toiseksi suurin omistus Embracer Group ilmoitti joulukuussa kuudesta uudesta hankinnasta. Näitä olivat Asmodee, Perfect World Entertainment (PWE), Shiver Entertainment, DIGIC, Spotfilm Networx ja Dark Horse. Tämä on jatkoa yhtiön viime vuoden yritysostoille.

  PWE on johtava MMO-pelien (Massively Multiplayer Online Games) julkaisija ja kehittäjä, jolla on omia IP-nimikkeitä(Intellectual Property). Shiver tuo osaamista Embracerin pelienjulkaisuyksikkö Gearboxiin. DIGIC on maailmalla tunnettu animaatiostudio ja liittyy Embracerin Sabre-liiketoimintayksikköön. Spotfilm toimii Saksassa johtavana mainostajana videokanavissa. Dark Horse puolestaan toimii kolmanneksi suurimpana sarjakuvien kustantajana Yhdysvalloissa. Dark Horsesta ja sen sarjakuvista tulee näin uusi ja yhteensä kymmenes liiketoimintayksikkö Embracer Groupille.

  Lautapeleistä täysin uusi aluevaltaus

  Suurimpana ostona oli Asmodee, joka on kansainvälinen lautapelien julkaisija ja jakelija sekä keräilykorttipelien valmistaja. Asmodeestä ja sen lautapeleistä tulee vielä uusi Embracer Groupin operatiivinen yksikkö. Asmodeella kuten Embracer Groupilla on vahva yritysostohistoria, ja tämän uuden operatiivisen yksikön myötä yrityskauppoja voidaan olettaa ilmoitettavaksi myös lautapelien puolelta. Asmodee myy vuodessa yli 39 miljoonaa peliä, omistaa yli 300 IP:tä sekä hieman yli 970 eri peliä. Näitä klassikkopelejä ovat muun muassa Ticket To Ride, Catan sekä Hygge.

  Lue lisää yritysostoista >>

  Artikkelit

  Lisää artikkeleita

  Markkinakatsaus heinäkuu 2024

  Lue lisää

  Markkinakatsaus kesäkuu 2024

  Lue lisää

  Kutsu varsinaiseen yhtiökokoukseen 24.6.2024

  Lue lisää