Enphase Energy: uusiutuvaa energiaa uusiutumattoman venäläisen tilalle

  Jesse Järvinen / 02.05.2022

  Enphase valmistaa mikroinverttereitä ja energian varastointijärjestelmiä aurinkoenergian sovelluksiin. Yhtiö raportoi vuoden ensimmäisen kvartaalin ennätystuloista. Myynti kasvoi 46 prosenttia edellisvuodesta. Enphase antoi myös optimistiset ohjeet seuraavalle kvartaalille. Yhtiö odottaa ansaitsevansa 490–520 miljoonaa dollaria seuraavalla kvartaalilla. Se on enemmän kuin analyytikoiden odotukset, 475 miljoonaa dollaria.

  Enphase on perinteisesti keskittynyt vain Yhdysvaltoihin, ja ensimmäisen vuosineljänneksen aikana Yhdysvaltojen osuus yhtiön liikevaihdosta oli 84 prosenttia. Nyt Venäjän ja Ukrainan kriisin myötä yhtiö kuitenkin odottaa vauhdin kiihtyvän etenkin Euroopassa, jossa se odottaa toiselle kvartaalille yli 40 prosentin liikevaihdon kasvua ensimmäiseen kvartaaliin verrattuna.

  Yrityksellä on toistaiseksi toimintaa Saksassa, Ranskassa, Belgiassa ja Hollannissa. Uusia markkinoita Euroopassa ovat Italia, Espanja ja Portugali. Moni kyseisistä maista tarvitseekin vastauksen Venäläisen energian korvaamisesta aiheutuvaan vajeeseen.

  Toimitusketjuista löytyy ongelmaa myös lyhyelle aikavälille

  Maaliskuussa Yhdysvaltojen kauppaministeriö ilmoitti käynnistävänsä tutkimuksen, joka voi johtaa tulleihin aurinkopaneelien tuontiin Malesiasta, Thaimaasta, Vietnamista ja Kambodžasta. Näiden neljän maan osuus Yhdysvaltojen paneelientuonnista on 80 prosenttia.

  Tutkimuksen johtaessa tulleihin ja sen pidentäminen vahingoittaisi Yhdysvaltojen aurinkoenergiainfrastruktuurin rakentamista.

  Samalla tutkimus luo "valtavaa epävarmuutta" aurinkoenergiamarkkinoille ja johtaa työpaikkojen menettämiseen Yhdysvalloissa, korkeampiin sähköhintoihin kuluttajille ja tuonnin lisääntymiseen Kiinasta.

  Mikroinvertterien ja akkujen lisäksi Enphase laajentaa toimintaansa muihin tuotteisiin. Yhtiö alkaa tarjota sähköajoneuvojen latureita aurinkosähköasentajiensa ja jakelijoidensa kautta tällä vuosineljänneksellä. Vuoden loppuun mennessä yhtiö suunnittelee aloittavansa oman sähköautolatureiden valmistuksen.

  Lue Lisää >>

  Artikkelit

  Lisää artikkeleita

  Markkinakatsaus heinäkuu 2024

  Lue lisää

  Markkinakatsaus kesäkuu 2024

  Lue lisää

  Kutsu varsinaiseen yhtiökokoukseen 24.6.2024

  Lue lisää