Enphase Energy: Vastuulliset energiamuodot kiinnostavat

  Jesse Järvinen / 11.02.2022

  Yhdysvaltalainen uusiutuvan energian teknologiayhtiö Enphase Energy raportoi vuoden 2021 viimeisen kvartaalin tuloksensa markkinan kiinni mentyä tiistaina 8.2. Liikevaihto oli 412,7 miljoonaa dollaria, odotetun 397 miljoonan sijaan. Osakekohtainen tulos oli 0,73 dollaria, kun sen odotettiin olevan 0,58 dollaria.

  Yritys siis löi keskimääräiset odotukset heittämällä. Samalla yritys ohjeisti vahvempia näkymiä vuodelle 2022, minkä vuoksi yrityksen kurssi olikin noin 20 prosentin nousussa tuloksen julkistamisen jälkeen.

  Inflaatiopaineet selätetty laatuyhtiön tyyliin

  Toimitusketjun pullonkaulaongelmista johtuen yrityksen toimitusajat eli kuinka kauan kuluttajan kestää saada tuote yritykseltä ovat noin 14–16 viikkoa. Normaalioloissa aikaraja olisi noin kahdeksan viikkoa. Rahtien hinnat, raaka-aineet ja energia ovat kokeneet kovia hinnannousuja viime aikoina, joten Enphase Energy ei ole ainoa yhtiö, joka on ilmoittanut vastaavista ongelmista.

  Ongelmat on kuitenkin selätetty laatuyhtiön tavoin mallikkaasti, sillä yrityksen marginaalit ja kasvu eivät ole juurikaan kärsineet. Enphase vastaakin suureen kysyntään avaamalla uuden tehtaan Eurooppaan. Samalla vahvan taseen myötä yritys teki kaksi yrityskauppaa ostamalla halvempia, tuoteportfolioonsa sopivia yrityksiä. Yritys osti vuoden viimeisellä kvartaalilla ClipperCreekin, joka tekee sähköautojen latausasemia ja asennuksia Yhdysvalloissa. Samalla haaviin tarttui ohjelmistoalusta 365 Pronto Inc.

  Lue lisää >>

  Lue lisää:

  Ørsted: kestävän kehityksen energia

  Lue lisää

  Alfen Beheer: sähköautobisneksen menestyvä moniottelija

  Lue lisää

  MIPS ylsi tavoitteisiinsa

  Lue lisää