Ferrari – polttomoottoreista ympäristöystävällisempiin sähköautoihin

Ferrari julkaisi vuoden 2021 toisen vuosineljänneksen tuloksensa ja paljon mielenkiintoisia tulevaisuuden tavoitteitaan. Tunnettuja italialaisia luksus superautojaan yritys oli myynyt tuplasti enemmän kuin vuoden 2020 samalla kvartaalilla, eli 2 685 kappaletta. Tämä vastaa kasvua vuodesta 2019 kuitenkin vain 0,5 prosenttia.

Liikevaihtoon ja tulokseen tämä on vaikuttanut positiivisesti, sillä raportin luvut ylittivät keskimääräiset analyytikkoennusteet. Mielenkiintoista oli huomata, että yritys raportoi naisten omistavan tuplasti enemmän Ferrareita kuin neljä vuotta sitten. Suurin kasvu yrityksellä on tällä hetkellä Kiinassa ja muissa Aasian maissa, missä väestö rikastuukin nopeaa tahtia.

Iso osa raportista keskittyi kuitenkin sähköautojen valmistamiseen ja Ferrarin suunnitelmista superpolttomoottorien vaihtamista täysin sähköisiin verrokkeihin. Ferrari kertoi aikaisemmin kesällä, että vuonna 2025 heillä on valmiina ensimmäinen täysin sähköllä toimiva superauto. Euroopan komissio kertoi heinäkuussa, että se yrittää kieltää polttomoottoriautojen valmistamisen viimeistään vuonna 2035 toimena taistelua ilmastonmuutosta vastaan. Tämä asettaisi Ferrarin nykyisen liiketoiminnan täysin jäihin ja antaisi myös signaalia autoalalle, että sähköautot ovat tulevaisuutta.

Lue lisää täältä >>13.8.2021
Ferrari-Perinteisista-polttomoottoreista-ymparistoystavallisempiin-sahkoautoihin

Finlandia Laatuyhtiöt -rahasto: TUNNETUT MENESTYJÄT

Omien alojensa johtavilla yrityksillä on tunnetut brändit, halutut tuotteet ja uskollinen asiakaskunta. Uskomme, että monilla näistä yrityksistä on paitsi vahvat näytöt takanaan, myös merkittävät kasvunäkymät edessään. Globaalit megatrendit ennustavat, että maailman kulutuskykyinen ja laatutietoinen väestö kasvaa lähivuosikymmeninä miljardeilla ihmisillä.

Rahastosivuille >>