Finlandia Korkotuotolla onnistunut vuosi 2021

  Tommi Pietarinen / 20.01.2022

  Palkitun Finlandia Korkotuotto -rahastomme vahvat esitykset jatkuivat myös viime vuonna vuosituoton ollessa 5,8 %. Rahaston salkunhoitaja Tommi Pietarinen on tyytyväinen Korkotuoton performanssiin.

  ”Saimme viime vuonna Morningstarilta täydet viisi tähteä kaikissa kolmessa kategoriassa: viiden, kolmen ja yhden vuoden performanssista. Viime vuosi olikin jatkumoa onnistuneeksi toteamamme strategiamme mukaisesti. Syitä tuoton takana on lukuisia”, Pietarinen kertoo.

  Finlandia Korkotuoton onnistunut vuosi oli monen tekijän summa. Osakemarkkina nousi ja yrityslainojen riskilisät performoivat hyvin, mikä vaikutti positiivisesti joukkovelkakirjalainoihin. Finlandia Korkotuotossa on keskitytty pohjoismaisiin yrityslainoihin, jotka menestyivät erittäin hyvin viime vuonna.

  Finlandia Korkotuoton AUM (Assets Under Management) eli hallinnoitavat varat ylittivät viime vuonna 70 miljoonan euron rajan. Finlandia Korkotuoton varoja sijoitettiinkin viime vuonna kymmeniin uusemissioihin, yhteensä noin 15 miljoonalla eurolla, mikä mahdollisti osittain toteutuneen tuoton.

  Matala korkoriski yhtenä valttikorttina

  Yksi keskeinen strateginen valinta Korkotuotto-rahastolle on ollut korkoriskin pitäminen matalana. Siitä syytä pitkien korkojen nousulla ei ole juuri vaikutusta rahaston performanssiin. Niin sanottu duraatioluku oli viime vuonna 1,7. Tämä tarkoittaa, että jos koko korkokäyrä nousisi prosentilla, rahaston arvo laskisi 1,7 %. Luku on korkorahastoille poikkeuksellisen alhainen. Tällä hetkellä Finlandia Korkotuoton duraatioluku on 1,3.

  Vuosi 2022 jatkaa samalla tiellä

  Alkanutta vuotta ajatellen Korkotuotto-rahaston yksi keskeinen etu on matala korkoriski.

  ”Korot ja ennen kaikkea pitkät korot jatkanevat nousuaan, ja tällöin sijoittajan kannattaa suosia matalan korkoriskin rahastoja. Finlandia Korkotuotolla on merkittävästi sijoituksia myös vaihtuvakorkoisissa lainoissa eli aina jos keskuspankit nostavat ohjauskorkojaan, se tuo lisää tuottoa rahastollemme. Strategiamme kuluvalle vuodelle pysyy samana eli keskitymme matalan korkoriskin pohjoismaisiin yrityslainoihin. Rahaston juokseva tuotto on 4,7 % (18.1.2022).”

  Finlandia Korkotuotto -rahasto on erittäin hyvin hajautettu ja tällä hetkellä salkussa on yli sata eri lainaa, joista kymmenen suurimman painoarvo on ainoastaan 18 % salkun arvosta.

  ”Finlandia Korkotuotto sopii sijoittajalle, joka etsii kohtuullista tuottoa kohtuullisella riskillä. Rahasto on hyvä myös vaihtoehto sille, että pitää likvidejä varoja pitkäaikaisesti pankkitilillä nollakorolla”, Pietarinen sanoo.

  Artikkelit

  Lisää artikkeleita

  Kiinteistörahastojen tuottopotentiaali jäämässä korkotuotteiden tuottojen jalkoihin

  Lue lisää

  Markkinakatsaus toukokuu 2024

  Lue lisää

  Finlandia Korkotuotto -rahastolle kaksi arvostettua Lipper-palkintoa Pohjoismaiden parhaana

  Lue lisää