NVIDIA: Digitalisaation aallonharjalla

  Jesse Järvinen / 03.12.2021

  NVIDIA on herkullisessa asemassa digitalisaation edelläkävijänä. Yrityksellä on ollut enemmän kysyntää kuin se pystyy täyttämään, erityisesti sen vaikeasti löydettäville GeForce-näytönohjainkorteille, jotka ovat suosittuja pelaajien keskuudessa. Yhtiö on saavuttanut merkittäviä osuuksia datakeskuksissa (data center), joissa pilvipalveluntarjoajat ja suuryritykset ovat siirtymässä Nvidian tekoälysovelluksiin.

  Pelaaminen, NVIDIA suurin markkina-alue, raportoi 3,2 miljardin dollarin myynnistä, mikä on 42 prosenttia enemmän kuin 2,27 miljardia dollaria viime vuoden vastaavalla kvartaalilla. Tämä johtui ensisijaisesti GeForce-kuluttajagrafiikkaprosessorien myynnin kasvusta, mutta yhtiön mukaan tarjonta pysyi rajallisena verrattuna kysyntään. Yritys ilmoitti datakeskusten myynnistä 2,9 miljardia dollaria, mikä on 55 prosenttia enemmän kuin 1,9 miljardia dollaria viime vuoden vastaavalla neljänneksellä.

  Yrityksen osakekurssi onkin reagoinut voimakkaasti tullen yli 140 prosenttia ylös tämän vuoden puolella.

  Kohti ”metaversea”

  Viime viikolla NVIDIA:n toimitusjohtaja Jensen Huang ehdotti, että yritys voisi olla yksi tärkeimmistä toimittajista teknologiayrityksille, jotka rakentavat "metaversea" tai virtuaalimaailmaa, jonka jotkut uskovat olevan tulevaisuus yhä useammalle toiminnolle verkossa kuten kaupankäynnille, vapaa-ajalle ja mainonnalle.

  Lue lisää >>

  Lue lisää:

  Ørsted: kestävän kehityksen energia

  Lue lisää

  Alfen Beheer: sähköautobisneksen menestyvä moniottelija

  Lue lisää

  MIPS ylsi tavoitteisiinsa

  Lue lisää