Ørsted: kestävän kehityksen energia

  Jesse Järvinen / 01.07.2022

  Ørstedin visiona on maailma, joka toimii täysin vihreällä energialla. Ørsted kehittää, rakentaa ja käyttää offshore- (merellä) ja onshore- (maalla) tuulipuistoja, aurinkopuistoja, energian varastointilaitoksia, uusiutuvan vedyn ja vihreiden polttoaineiden laitoksia sekä bioenergialaitoksia. Tämän lisäksi Ørsted myy asiakkailleen energiaa näistä lähteistä.

  Ørstedin taustat ovat kunnossa. Se on maailman ainoa energiayhtiö, jolla on tieteeseen perustuva nollapäästötavoite ja validoitu Science Based Targets -aloitteessa (SBTi). Ørsted on myös maailman kestävin energiayhtiö Corporate Knights' 2022 -indeksissä Global 100:n vastuullisimman yrityksen joukossa ja tunnustettu CDP Climate Change A -listalla ilmastotoimien maailmanlaajuisena johtajana.

  Kuten Ørstedin pääomamarkkinapäivässä 2021 kerrottiin, yhtiö pyrkii jatkuvasti laajentamaan onshore-liiketoimintaansa Euroopassa. Nyt otetut askeleet sitä kohti ovatkin tekoja sanoille.

  Hola Espana, Guten Tag Deutschland & Bonjour la France!

  Ørsted otti suuren askeleen Euroopassa ilmoittamalla neljästä uudesta kumppanuudesta Espanjassa, joiden tavoitteena on jatkaa varhaisen vaiheen aurinko- ja maatuulihankkeita. Vuoden 2022 ensimmäisen vuosineljänneksen loppuun mennessä Ørstedin asennuskapasiteetti maalla oli yhteensä 3,6 GW. Yhtiön tavoite on saavuttaa 17,5 GW tuotanto vuoteen 2030 mennessä. Ørstedin uudet yhteistyökumppanit Espanjassa ovat Glide Energy, Rolwind, ARBA Energías Renovables ja Ereda.

  Hieman myöhemmin yhtiö kertoi yhteistyöstä Ostwindin konsernin kanssa, jolla on toimistot sekä Saksassa että Ranskassa. Konserni on suunnitellut, rakentanut ja liittänyt yhteensä 603 maatuuliturbiinia, joiden kokonaisteho on 1 085 MW. Lisäksi Ostwind on osallistunut 15 aurinkopuiston kehittämiseen. Ørsted haluaa olla läsnä Saksassa ja Ranskassa, joilla on merkittävä potentiaali kehittää lisää maatuulivoimahankkeita tulevina vuosina. Merituulivoima on yhtiön keihäänkärki, millä se erottautuu sen maalla toimivista kilpailijoista.

  Lue Lisää >>>

  Lue Lisää >>>

  Lue lisää:

  Vertex: Hoitoja potilaille markkinatilanteesta riippumatta

  Lue lisää

  Paycom: toimistotyön tukena koko työsuhteen elinkaaren ajan

  Lue lisää

  Embracer Group haki 10,3 miljardia uutta pääomaa

  Lue lisää