Pfizerilta odotuksiakin kovempi tulos

  Jesse Järvinen / 10.02.2022

  Suurimpiin lääkeyhtiöihin lukeutuva Pfizer raportoi neljännen kvartaalin tuloksensa maanantaina 8.2. ja viimeisteli samalla koko vuoden tilinpäätösraportointinsa. Osakekohtainen tulos oli 1,08 USD, kun keskimäärin analyytikot odottivat 0,88 USD:n tulosta osaketta kohden. Liikevaihto jäi hieman ennusteista 23,84 miljardiin dollariin, kun odotukset olivat keskimäärin noin 24,17 miljardia dollaria.

  Odotukset ovat valmiiksi jo kovat Covid-hoitojen vuoksi, minkä vuoksi ennätykselliset liikevaihdot eivät aivan yltäneet ennusteisiin. Tarvittavia määriä on vaikea ennustaa etukäteen uusien mahdollisten varianttien vuoksi.

  Covid-hoidosta tukea tulokseen

  Pfizer aloitti tammikuun lopulla kliinisen tutkimuksen Covid-rokotteesta, joka kohdistuu puhtaasti omikronmuunnokseen. Alustava suunnitelma on saada omikronmuunnokseen kohdistuva rokotus 18–55-vuotiaille aikuisille. Toimitusjohtaja Albert Bourla on sanonut, että yhtiö odottaa rokotteen valmistuvan maaliskuuhun mennessä.

  Pfizer ja sen kumppani BioNTech työskentelevät myös elintarvike- ja lääkeviraston kanssa nopeuttaakseen Covid-rokotteensa hyväksymistä alle 5-vuotiaille lapsille helmikuun aikana. Lääkeyhtiöiden odotus on, että myös alle 5-vuotiaat lapset tarvitsevat lopulta kolme annosta, vaikka alustavasti Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA:n lupaa haetaan vain kahteen ensimmäiseen pistokseen.

  Pfizer pyrkii myös lisäämään Covid-hoitopillerinsä, Paxlovidin, tuotantoa ja toimitusta. Bourla on sanonut, että Pfizer odottaa tuottavansa 6 miljoonaa annostusta tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä ja 120 miljoonaa vuoden loppuun mennessä. Yhdysvaltain hallitus on tilannut 20 miljoonaa annostusta, joista kesäkuuhun mennessä odotetaan toimitettavan puolet eli 10 miljoonaa.

  Lue Lisää >>

  Artikkelit

  Lisää artikkeleita

  Kari Voutilainen: ajan kanssa

  Lue lisää

  Markkinakatsaus maaliskuu 2023

  Lue lisää

  Novo Nordisk: taistelu kroonisia sairauksia vastaan

  Lue lisää