Spinnovan listautuminen – vastuullinen vaihtoehto vaateteollisuuteen

  Eemil Salenius / 27.07.2021

  Spinnovan listautumisanti ylimerkittiin odotetusti, minkä vuoksi yleisö- ja instituutioanti keskeytettiin ennenaikaisesti. Spinnova saa listautumisannista noin 115 miljoonan euron bruttovarat, jolla sen odotetaan investoivan kasvustrategiansa mukaisesti esimerkiksi SPINNOVA®-kuidun tuotannon laajentamiseen.

  Vaateteollisuus on maailman toiseksi saastuttavin teollisuudenala. Siksi Spinnovan listautuminen on merkittävä askel kohti ympäristöystävällisempää tulevaisuutta. SPINNOVA®-kuidun tuotannon hiilidioksidipäästöt ovat noin 65 prosenttia pienemmät ja vedenkäyttö 99,5 prosenttia pienempi kuin puuvillan tuotannossa. Perinteisen puuvillan ohelle Spinnovan disruptoiva teknologia tarjoaa tekstiilimarkkinoille houkuttelevan vaihtoehdon, kun kuluttajien tietoisuus ekologisuus- ja vastuullisuusasioissa voimistuu jatkuvasti.

  Spinnova on vasta siirtymässä tuotteensa kaupallistamiseen ja on tämän vuoksi vielä liiketoiminnallisesti alkutekijöissä. Yritys on vasta saanut valmiiksi tutkimus- ja kehitystyön omaan kuituunsa liittyen. Merkittävää kaupallista potentiaalia tuotteella kuitenkin on, sillä yritys on jo solminut Adidaksen sekä H&M-konsernin yhteistyökumppaneikseen. Spinnovan osakekurssi on raketoinut listautumisensa jälkeen. Kurssi on ylittänyt jo 11 euron rajan ja tarjonnut listautumiseen osallistuneille yli 44 prosentin tuoton kahdessa pörssipäivässä.

  Lue lisää täältä >>

  Artikkelit

  Lisää artikkeleita

  Markkinakatsaus heinäkuu 2024

  Lue lisää

  Markkinakatsaus kesäkuu 2024

  Lue lisää

  Kutsu varsinaiseen yhtiökokoukseen 24.6.2024

  Lue lisää