Synopsys: vankkaa tekemistä makrohaasteista huolimatta

  Jesse Järvinen / 27.05.2022

  Synopsys tarjoaa sirunvalmistaja-asiakkailleen ohjelmistotuotteita ja niiden konsultointipalveluita. Yhtiö julkaisi erinomaisen toisen vuosineljänneksen tuloksen ja ylitti oman liiketoimintaohjeistuksensa kaikissa tuoteryhmissä ja maantieteellisillä alueilla. Erinomaisen tuloksen lisäksi yritys siis nosti loppuvuoden ohjeistuksiaan, mistä sijoittajat pitivät erityisen paljon, haastavan makrotilanteen vuoksi.

  "Vahvan ensimmäisen vuosipuoliskon eksekuution ja omaa liiketoimintaamme kohtaan kokemamme luottamuksen vuoksi nostamme koko vuoden liiketoimintatavoitteitamme merkittävästi,” kertoi Synopsyksen toimitusjohtaja Aart de Geus tuloskatsauksessa.

  Synopsyksen odotetaan kasvattavan vuoden 2022 osalta vuotuista liikevaihtoa noin 20 prosenttia ja ylittävän 5 miljardin dollarin virstanpylvään. Yhtiössä uskotaan liikevoittomarginaalin kasvuun, osakekohtaisen tuloksen yli 25 prosentin nousuun ja noin 1,6 miljardin dollarin liiketoiminnan kassavirtatuottoon.

  Vaikea vuosi puolijohdeteollisuudelle

  Vuosi 2022 ei ole ollut helppo puolijohdeteollisuudelle. Vuonna 2021 aikana alkaneet toimitusketjujen ongelmat ovat haitanneet monia yrityksiä, minkä vuoksi tämän kaltaiset kommentit yrityksen johdolta ovat olleet kuin hunajaa sijoittajille viime aikoina.

  Synopsyksen EDA-ohjelmistojen (Epicor Data Analytics) ensisijaiset asiakkaat ovat puolijohdeyrityksiä, joille innovaatiohalu ja täten parempi suorituskyky pienemmissä paketeissa on edellyttänyt näitä puolijohdeyrityksiä investoimaan tutkimus- ja kehitystoimintaan.

  Näistä puolijohdeyritysten tutkimus- ja kehitystoiminnan budjeteista Synopsys saa oman liikevaihtonsa. Nämä budjetit ovat kasvaneet viimevuosina merkittävästi, sillä puolijohdeyritykset yrittävät paikata nykyistä puolijohdepulaa. Sirujen, eli lopputuotteiden, kysyntä kun on tällä hetkellä suurempaa kuin tarjonta.

  Lue lisää >>>


  Lue lisää:

  Yritysten ja yrittäjäperheiden asialla – Vesa Engdahl Finlandia Rahastoyhtiön toimitusjohtajaksi

  Lue lisää

  Waste Management: roskasäiliöt pitää tyhjentää kaikissa markkinatilanteissa

  Lue lisää

  Activision Blizzard: jättikauppa etenee suunnitellusti

  Lue lisää