Tencent Holdings: kasvua regulaatiosta huolimatta

  Jesse Järvinen / 18.11.2021

  Tencent on Kiinan suurin yhtiö markkina-arvolla mitattuna. Nyt yhtiö raportoi kolmannen kvartaalin tuloksensa, josta käy ilmi Kiinan kommunistisen puolueen asettamat uudet regulaatiot teknologiayhtiöille. Kiinassa muun muassa rajoitettiin lasten käyttämää aikaa videopelien pelaamiseen sekä valtionlehti kuvaili pelaamisen olevan yhtä vaarallista kuin päihteet. Myös muiden toimialojen, kuten koulutuksen, rajoitukset ovat heikentäneet paikallista halukkuutta mainostaa verkossa.

  Hidastunut kasvu on jo hinnoiteltu sisään

  Yrityksen liikevaihto kasvoi 13 prosenttia regulaatioista huolimatta. Liikevaihto videopeleistä kasvoi 9 prosentilla, josta videopelit kasvoivat Kiinan sisällä 5 prosenttia ja ulkomaista kasvua oli 20 prosenttia. Ulkomaista kasvua oli tukemassa muiden lomassa muun muassa suomalaisen Supercellin Clash Of Clans -mobiilipeli. Kvartaalilla mainostuottojen kasvu hidastui 5 prosenttiin, uusiin regulaatioihin ja heikkoon makroympäristöön sopeutumisen vuoksi.

  Hidastuneet kasvuluvut regulaatioiden aiheuttamana eivät tulleet markkinoille yllätyksenä. Huolet regulaatioista alkavat olla jo hinnoiteltu sisään, ja yhtiön merkittävät mobiilipelit sekä sosiaalisen median alustat aktivoivat ja kiinnostavat ihmisiä myös jatkossa.

  Lue lisää >>

  Lue lisää:

  Ørsted: kestävän kehityksen energia

  Lue lisää

  Alfen Beheer: sähköautobisneksen menestyvä moniottelija

  Lue lisää

  MIPS ylsi tavoitteisiinsa

  Lue lisää