Tencent Holdings: kasvua regulaatiosta huolimatta

Tencent on Kiinan suurin yhtiö markkina-arvolla mitattuna. Nyt yhtiö raportoi kolmannen kvartaalin tuloksensa, josta käy ilmi Kiinan kommunistisen puolueen asettamat uudet regulaatiot teknologiayhtiöille. Kiinassa muun muassa rajoitettiin lasten käyttämää aikaa videopelien pelaamiseen sekä valtionlehti kuvaili pelaamisen olevan yhtä vaarallista kuin päihteet. Myös muiden toimialojen, kuten koulutuksen, rajoitukset ovat heikentäneet paikallista halukkuutta mainostaa verkossa.

Hidastunut kasvu on jo hinnoiteltu sisään

Yrityksen liikevaihto kasvoi 13 prosenttia regulaatioista huolimatta. Liikevaihto videopeleistä kasvoi 9 prosentilla, josta videopelit kasvoivat Kiinan sisällä 5 prosenttia ja ulkomaista kasvua oli 20 prosenttia. Ulkomaista kasvua oli tukemassa muiden lomassa muun muassa suomalaisen Supercellin Clash Of Clans -mobiilipeli. Kvartaalilla mainostuottojen kasvu hidastui 5 prosenttiin, uusiin regulaatioihin ja heikkoon makroympäristöön sopeutumisen vuoksi.

Hidastuneet kasvuluvut regulaatioiden aiheuttamana eivät tulleet markkinoille yllätyksenä. Huolet regulaatioista alkavat olla jo hinnoiteltu sisään, ja yhtiön merkittävät mobiilipelit sekä sosiaalisen median alustat aktivoivat ja kiinnostavat ihmisiä myös jatkossa.

Lue lisää >>

 18.11.2021


Sijoitusrahastot_coverimage_1500x520_web

Finlandia Laatuyhtiöt -rahasto: TUNNETUT MENESTYJÄT

Omien alojensa johtavilla yrityksillä on tunnetut brändit, halutut tuotteet ja uskollinen asiakaskunta. Uskomme, että monilla näistä yrityksistä on paitsi vahvat näytöt takanaan, myös merkittävät kasvunäkymät edessään. Globaalit megatrendit ennustavat, että maailman kulutuskykyinen ja laatutietoinen väestö kasvaa lähivuosikymmeninä miljardeilla ihmisillä.

Rahastosivuille >>