Finlandia Asset Allocator -varainhoitorahastot

  Koko salkunhoitotiimimme asiantuntemus käyttöösi yhdellä sijoituksella

  Rahastoperheen kolme varainhoitomallilla toimivaa erikoissijoitusrahastoa tarjoavat ratkaisun sijoittajalle, joka tavoittelee laajaa hajautusta ja aktiivisesti hoidettua salkkua yhdellä sijoituksella.  

  tehokkaasti hajautettu

  Asset  Allocator -rahastojen laajasti hajautetut korkosijoitukset tuovat mielenrauhaa markkinoiden heiluntaa vastaan ja osakesijoitukset globaalien osakemarkkinoiden laatuyhtiöihin puolestaan pitkän tähtäimen korkeampia tuottomahdollisuuksia. Eri omaisuuslajit sekä maantieteellinen hajautus parantavat riskienhallintaa kaikissa markkinatilanteissa.

  aktiivinen allokaatio

  Sijoittajan voi olla vaikeaa itse reagoida nopeasti muuttuvaan markkinatilanteeseen. Salkunhoitotiimimme huolehtii Asset Allocator -rahastojen allokaatioista jatkuvasti päivittyvän markkinanäkemyksemme mukaan.

  Kaikki Asset Allocator -rahastoperheen rahastot menestyivät omissa riskiluokissaan erittäin hyvin vuoden 2023 aikana suhteessa markkinaan ja vastaaviin yhdistelmärahastoihin Suomessa.

  Rahastoista matalimman riskitason ja tuotto-odotuksen Asset Allocator 25:n tuotto oli rahaston toiminnan aloituksesta 24.3.2023 vuoden loppuun 7,8 %. Kohtuullista riskiä sietävän sijoittajan Asset Allocator 50 -rahaston tuotto oli toiminnan aloituksesta 17.3.2023 alkaen vuoden loppuun 11,2 %. Korkeimman tuotto-odotuksen ja riskitason Asset Allocator 75 -rahaston arvo nousi 14,9 % vuonna 2023.

   
  Vesa Engdahl
  Toimitusjohtaja , Finlandia Rahastoyhtiö Oy
   

  Haluatko kuulla lisää?

  Asset Allocator -rahastot

  Finlandia Asset Allocator -rahastoperheeseen kuuluu kolme rahastoa eri osake- ja korkopainotuksin. Rahastojen osake- ja korkosijoitusten painotus määrittää rahaston tuotto-odotusta sekä riskiä. Suurempi osakepainotus nostaa tuotto-odotusta, samalla kuitenkin sijoitukseen liittyvän riskin kasvaessa. Voit tutustua rahastoihin alla olevista linkeistä. Finlandian asiantuntijalta saat lisätietoa rahastosta, joka voisi sopia sinun sijoittajaprofiiliisi.

  Finlandia Asset Allocator 25

  Korkopainotteinen erikoissijoitusrahasto, jonka varat sijoitetaan kansainvälisesti sekä korko- että osakemarkkinoille. Rahaston normaalijako on noin 25 % osakesijoituksia ja noin 75 % korkosijoituksia. Rahasto sopii sijoittajalle, joka etsii enemmän tuottoa kuin pelkkä korkorahasto tarjoaa, mutta haluaa minimoida osakesijoittamiseen sisältyvää riskiä.

  Lue lisää
  Finlandia Asset Allocator 50

  Erikoissijoitusrahasto, jonka varat sijoitetaan kansainvälisesti sekä korko- että osakemarkkinoille. Rahaston normaalijako on noin 50 % osakesijoituksia ja noin 50 % korkosijoituksia. Rahasto sopii sijoittajalle, joka haluaa tasapainottaa salkkuaan korkosijoituksilla, mutta tavoittelee korkeampaa tuottoa osakemarkkinasta ja sietää korkosijoittamista suurempaa riskiä sekä rahaston arvonvaihtelua.

  Lue lisää
  Finlandia Asset Allocator 75

  Osakepainotteinen erikoissijoitusrahasto, jonka varat sijoitetaan kansainvälisesti sekä korko- että osakemarkkinoille. Rahaston normaalijako on noin 75 % osakesijoituksia ja noin 25 % korkosijoituksia. Rahasto sopii sijoittajalle, joka haluaa tasapainottaa salkkuaan korkosijoituksilla, mutta tavoittelee pääosin korkeampaa tuottoa osakemarkkinasta ja sietää osakemarkkinaan verrattavissa olevaa riskiä sekä sijoituksen arvonvaihtelua.

  Lue lisää

  Haluatko kuulla lisää?

  Artikkelit

  Lisää artikkeleita
  Finlandia Rahastoyhtiöllä takana hyvä sijoitusvuosi – näkymät alkaneelle vuodelle suotuisat

  Vuosi 2023 oli vahva Finlandia Rahastoyhtiölle. Hoidossamme olevan varallisuuden määrä kohosi ennätykselliset 74,7 %, mikä ylittää huomattavasti toimialan keskimääräisen 11,4 % kasvun.

  Lue lisää
  Markkinakatsaus helmikuu 2024

  Sijoitusympäristö näyttää suotuisalta niin osakkeille kuin koroille, mikäli USA:n yritysten tuloskasvuennusteet eivät petä ja Euroopan talouden heikko kehitysjakso ei veny – geopoliittisia jännitteitä unohtamatta.

  Lue lisää
  Aika iskeä kiinni laadukkaisiin pienyhtiöihin?

  Tällä hetkellä pienyhtiöiden arvostukset ovat reilusti suuryhtiöitä alhaisemmalla tasolla, ja alhaiset myös historialliseen keskiarvoonsa verrattuna.

  Lue lisää

  Kiinnostuitko Asset Allocator -rahastoista?

  Jätä yhteystietosi tästä, ja asiantuntijamme ovat sinuun mahdollisimman pian yhteydessä. Palvelemme henkilökohtaisesti koko Suomen kattavan verkoston voimin.

  Voit myös katsoa alueesi asiantuntijat tästä