Finlandia Asset Allocator -varainhoitorahastot

  Koko salkunhoitotiimimme asiantuntemus käyttöösi yhdellä sijoituksella

  Rahastoperheen kolme varainhoitomallilla toimivaa erikoissijoitusrahastoa tarjoavat ratkaisun sijoittajalle, joka tavoittelee laajaa hajautusta ja aktiivisesti hoidettua salkkua yhdellä sijoituksella.  

  tehokkaasti hajautettu

  Asset  Allocator -rahastojen laajasti hajautetut korkosijoitukset tuovat mielenrauhaa markkinoiden heiluntaa vastaan ja osakesijoitukset globaalien osakemarkkinoiden laatuyhtiöihin puolestaan pitkän tähtäimen korkeampia tuottomahdollisuuksia. Eri omaisuuslajit sekä maantieteellinen hajautus parantavat riskienhallintaa kaikissa markkinatilanteissa.

  aktiivinen allokaatio

  Sijoittajan voi olla vaikeaa itse reagoida nopeasti muuttuvaan markkinatilanteeseen. Salkunhoitotiimimme huolehtii Asset Allocator -rahastojen allokaatioista jatkuvasti päivittyvän markkinanäkemyksemme mukaan.

  Kaikki Asset Allocator -rahastoperheen rahastot menestyivät omissa riskiluokissaan erittäin hyvin vuoden 2023 aikana suhteessa markkinaan ja vastaaviin yhdistelmärahastoihin Suomessa.

  Rahastoista matalimman riskitason ja tuotto-odotuksen Asset Allocator 25:n tuotto oli rahaston toiminnan aloituksesta 24.3.2023 vuoden loppuun 7,8 %. Kohtuullista riskiä sietävän sijoittajan Asset Allocator 50 -rahaston tuotto oli toiminnan aloituksesta 17.3.2023 alkaen vuoden loppuun 11,2 %. Korkeimman tuotto-odotuksen ja riskitason Asset Allocator 75 -rahaston arvo nousi 14,9 % vuonna 2023.

   
  Vesa Engdahl
  Toimitusjohtaja , Finlandia Rahastoyhtiö Oy
   
  Huomioithan, että historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta kehityksestä, sillä rahastosijoittamiseen liittyy aina tuoton epävarmuuteen ja arvonvaihteluun liittyvä riski eli sijoitusten arvo voi nousta tai laskea ja sijoittajan on mahdollista menettää rahastoon sijoitettu pääoma osittain tai kokonaan.
   

  Haluatko kuulla lisää?

  Asset Allocator -rahastot

  Finlandia Asset Allocator -rahastoperheeseen kuuluu kolme rahastoa eri osake- ja korkopainotuksin. Rahastojen osake- ja korkosijoitusten painotus määrittää rahaston tuotto-odotusta sekä riskiä. Suurempi osakepainotus nostaa tuotto-odotusta, samalla kuitenkin sijoitukseen liittyvän riskin kasvaessa. Voit tutustua rahastoihin alla olevista linkeistä. Finlandian asiantuntijalta saat lisätietoa rahastosta, joka voisi sopia sinun sijoittajaprofiiliisi.

  Finlandia Asset Allocator 25

  Korkopainotteinen erikoissijoitusrahasto, jonka varat sijoitetaan kansainvälisesti sekä korko- että osakemarkkinoille. Rahaston normaalijako on noin 25 % osakesijoituksia ja noin 75 % korkosijoituksia. Rahasto sopii sijoittajalle, joka etsii enemmän tuottoa kuin pelkkä korkorahasto tarjoaa, mutta haluaa minimoida osakesijoittamiseen sisältyvää riskiä.

  Lue lisää
  Finlandia Asset Allocator 50

  Erikoissijoitusrahasto, jonka varat sijoitetaan kansainvälisesti sekä korko- että osakemarkkinoille. Rahaston normaalijako on noin 50 % osakesijoituksia ja noin 50 % korkosijoituksia. Rahasto sopii sijoittajalle, joka haluaa tasapainottaa salkkuaan korkosijoituksilla, mutta tavoittelee korkeampaa tuottoa osakemarkkinasta ja sietää korkosijoittamista suurempaa riskiä sekä rahaston arvonvaihtelua.

  Lue lisää
  Finlandia Asset Allocator 75

  Osakepainotteinen erikoissijoitusrahasto, jonka varat sijoitetaan kansainvälisesti sekä korko- että osakemarkkinoille. Rahaston normaalijako on noin 75 % osakesijoituksia ja noin 25 % korkosijoituksia. Rahasto sopii sijoittajalle, joka haluaa tasapainottaa salkkuaan korkosijoituksilla, mutta tavoittelee pääosin korkeampaa tuottoa osakemarkkinasta ja sietää osakemarkkinaan verrattavissa olevaa riskiä sekä sijoituksen arvonvaihtelua.

  Lue lisää

  Haluatko kuulla lisää?

  Artikkelit

  Lisää artikkeleita
  Markkinakatsaus heinäkuu 2024

  Vuoden 2024 alkupuolisko oli vahva niin osake- kuin korkosijoittajallekin. Maailman osakemarkkinat vahvistuivat kuudessa kuukaudessa hieman yli 15 %.

  Lue lisää
  Markkinakatsaus kesäkuu 2024

  EKP laski ohjauskorkoa 6.6. kokouksessaan. Koronlasku ei tullut missään määrin yllätyksenä, eikä se aiheuttanut olennaisia markkinareaktioita. Yritysten hyvä tuloskasvu ajaa ylös USA:n osakemarkkinoita.

  Lue lisää
  Kiinteistörahastojen tuottopotentiaali jäämässä korkosijoitusten jalkoihin

  Nollakorkoaikaan kiinteistörahastot nousivat suosituiksi. Markkinaympäristön muuttuessa niiden tuottopotentiaali on kuitenkin heikentynyt olennaisesti.

  Lue lisää

  Kiinnostuitko Asset Allocator -rahastoista?

  Jätä yhteystietosi tästä, ja asiantuntijamme ovat sinuun mahdollisimman pian yhteydessä. Palvelemme henkilökohtaisesti koko Suomen kattavan verkoston voimin.

  Voit myös katsoa alueesi asiantuntijat tästä