Finlandia Korkotuotto sijoitusrahasto

  Korkotuotto kiinnostaa sijoittajia, ja siihen on hyvä syy

  Tuotto vuoden alusta
  Vuotuinen tuotto rahaston perustamisesta
  MorningStar Rating
  MorningStar Sustainability Rating
  Rahaston riskitaso 2/7
  Viimeisin arvo ()
  Hallinnoi Finlandia Rahastoyhtiö Oy

  Korkosijoituksilla tavoitellaan tyypillisesti vakautta ja hajautusta. Korkotuotossa on nimensä mukaisesti tuottopotentiaalia.

  Kaupungilla puhutaan, että korkosijoittajan aika on nyt. Meillä se on ollut jo pitkään. Korkotason nousun jäljiltä rahaston juokseva tuotto on tällä hetkellä 7,5 %*

   
  Tommi Pietarinen
  Salkunhoitaja, Finlandia Korkotuotto Sijoitusrahasto
   
  *Juokseva tuotto per 31.5.2024
  Tommi Pietarinen highres_7

  Tehty markkinaan mukautuvaksi

  Korkotuottoa perustettaessa ei haluttu luoda samanlaista perinteistä, tiukasti esimerkiksi vain valtionobligaatioihin sijoittavaa korkorahastoa kuin markkinoilla on yleisesti tarjolla. Sen sijaan rahastolle laadittiin säännöt, jotka mahdollistavat sijoittamisen monipuolisesti eri korkoinstrumentteihin. Tämä mahdollistaa rahaston nopean reagoinnin markkinatilanteiden muuttuessa.

  Rahaston salkunhoitaja Tommi Pietarinen on luotsannut Korkotuottoa sen perustamisesta asti lähes kymmenen vuotta. 

  Tutustu rahaston taustaan ja menestyksen eväisiin hänen haastattelustaan.

  Lue lisää

  Viisi Morningstar-tähteä kaikilla ajanjaksoilla 

  Morningstar rating täydet viisi tähteä kolmen, viiden sekä kymmenen vuoden vertailujaksoilla.

  Morningstar rating 31.5.2024. Viiden tähden ratingin saavat luokkansa parhaat 10 % rahastoista, joilla on vähintään kolmen vuoden tuottohistoria. Rating perustuu menneeseen tuottoon ja riskiin sekä rahaston voimassa oleviin palkkioihin.

  Huomioithan, että rahaston historiallinen tuotto ei ole tae tulevista tuotoista.

  Rahaston sijoitusten juokseva tuotto noin 7,5 %

  Juokseva tuotto per 31.5.2024. Juokseva tuotto on vuotuinen tuotto, jonka sijoittaja saisi sijoittaessaan korkoinstrumenttiin sen markkinahinnalla ja pitäessään sen eräpäivään asti.

  Huomioithan, että rahaston sijoitusten juokseva tuotto ei ole sama kuin rahaston tuotto, koska rahastolla ei ole eräpäivää ja sen salkku muuttuu ajan kuluessa esim. sijoitusten erääntyessä ja osuudenomistajien merkintöjen ja lunastusten vuoksi. Juokseva tuotto ei sisällä rahastoon kohdistuvia kuluja.

  Tehokkaasti hajautettu

  Rahaston sijoitukset on hajautettu 117 eri liikkeeseenlaskijan 136 joukkovelkakirjalainaan, ja duraatio on noin 2 vuotta. 

  Per 25.3.2024.

  Rahaston kurssikehitys

  Huomioithan, että historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta kehityksestä, sillä rahastosijoittamiseen liittyy aina tuoton epävarmuuteen ja arvonvaihteluun liittyvä riski eli sijoitusten arvo voi nousta tai laskea ja sijoittajan on mahdollista menettää rahastoon sijoitettu pääoma osittain tai kokonaan.

  Tuotto vuoden alusta
  1 vuoden tuotto
  Vuotuinen tuotto 3 vuotta
  Vuotuinen tuotto 5 vuotta
  Vuotuinen tuotto rahaston perustamisesta
  1 kk
  3 kk
  6 kk
  1 v
  3 v
  5 v
  Max
  Salkunhoitaja

  Tommi Pietarinen

  Salkunhoitajana 15 yli vuoden kokemus korkomarkkinoista. Finlandia Korkotuotto rahaston päävastuullisena salkunhoitajana rahaston perustamisesta 31.12.2013 lähtien.

  Rahaston säännöt ja dokumentit

  Sijoitus- ja vaihtoehtorahastojen sääntelyn mukaiset Finlandia Rahastoyhtiö Oy:n hallinnoimia sijoitus- ja vaihtoehtorahastoja koskevat tiedot

  Sijoittamiseen liittyviä artikkeleitamme

  Maailma ei ole riskiä vailla, mutta luottamus tulevaan on kohenemassa

  Sijoittajan kannalta neljä olennaista riskiä ovat talousriski, poliittinen riski, tulosriski ja arvostusriski. Miltä maailma näyttää näiden osalta nyt?

  Lue lisää
  Yrityslainoista houkuttelevaa tuottoa

  Korkosijoittajan tuotto-odotukset kohenevat inflaation hidastuessa ja korkohuippujen ollessa näköpiirissä. Varsinkin yrityslainamarkkina näyttäytyy houkuttelevana.

  Lue lisää
  Korkojen nousu lyö kiinteistömarkkinoita ja kiinteistörahastoja

  Kiinteistösijoittajat kovan paikan edessä: nopea inflaatio, heikkenevä talouskehitys ja nousevat korot ovat kasvattaneet sijoittajien riskejä merkittävästi.

  Lue lisää

  Kiinnostuitko korkosijoittamisesta?

  Jätä meille yhteystietosi ja asiantuntijamme ottavat sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. Kartoitamme tarpeesi ja ehdotamme sopivaa sijoitusratkaisua.

  Voit myös katsoa alueesi asiantuntijat tästä.