Finlandia_2030_tunnus

NOUSEVAT TÄHDET

Digitalisoituvat palvelut, tuoteinnovaatiot, uusi teknologia ja maailman väestön varallisuuteen ennakoidut muutokset mullistavat monia toimialoja. Se tarkoittaa huikeita mahdollisuuksia kasvavilla liiketoiminta-alueilla toimiville yrityksille. Monet tulevaisuuden voittajista tekevät jo tänään vahvaa liiketoimintaa.

Maailma vuonna 2030

Finlandia 2030 -sijoitusrahaston tiedot

Finlandia 2030 -sijoitusrahaston dokumentit

Finlandia rahastojen arvot

UUSIMMAT UUTISET

TREX-Vastuullisuuden-aallonharjalla

TREX: Vastuullisuuden aallonharjalla

TREX on maailman suurin puuvaihtoehtoisten terassien, kaiteiden ja muiden ulkokalusteiden valmistaja. Yhtiö tarjoaa vaihtoehdon puulle käyttäen valmistuksessaan täysin kierrätettyä materiaalia. Trexin komposiitti kestää pidempään kuin puu, se ei halkeile eikä mätäne eikä sitä tarvitse hoitaa vuosittain, kuten puusta tehtyä terassia. Yhtiö toimii vahvasti vastuullisuuden kautta.

Vahvaa kasvua kustannustehokkuuden kautta

Kolmannen kvartaalin aikana yhtiö oli kasvanut 45 prosenttia vuodentakaiseen myyntiin verrattuna. Tulos oli puolestaan kasvanut merkittävät 73 prosenttia vuoden takaisesta. Vahvat myyntiluvut kertovat loistavasta tuotteesta ja kasvavasta kysynnästä vastuullisille sekä kestäville ratkaisuille.

Odotettua kovempi tulos on pitkälti yhtiön aloittamien kustannustehokkuusohjelmien ansiota. Kulutehokkuus on parantunut ensisijaisesti automaatioon, energiatehokkuuteen ja raaka-aineiden käsittelyyn keskittyvien investointien vuoksi.

Lue lisää >>

17.11.2021
MIPS-Turvallisesti-eteenpain

MIPS: Turvallisesti eteenpäin

Finlandia 2030 -rahaston yhtiö MIPS julkaisi jälleen kerran päätähuimaavat kolmannen kvartaalin luvut. Konsernin myynti oli kasvanut orgaanisesti 82 prosenttia, mikä oli pitkälti sidoksissa maailmanlaajuiseen kasvaneeseen kysyntään pyörämarkkinoilla.

MIPS kasvoi 37 prosenttia nopeammin kuin keskimääräiset odotukset olivat. Yhtiö kertoo pyöräilykypärien valmistajien haasteista vastata nykyiseen kysyntään ja odottavat varastojen pysyvän minimissään myös ensi vuonna. Maailmanlaajuisesti kasvaneet valmistuskustannukset eivät näy suoraan MIPSin tuloksissa yhtiön myydessä käyttöoikeuksia teknologiaansa ja siirtää valmistuksen asiakkailleen. Toimitusketjuissa ja kuljetuksissa on kuitenkin viivettä, jonka uskotaan jatkuvan vielä seuraavilla kvartaaleilla.

Yhtiön tulevaisuuden kasvukomponentti turvallisuuskypärät osoittivat myös potentiaalinsa kasvaen vuoden alusta 474 prosenttia. Kvartaalin aikana yhtiö oli sopinut 9 uutta yhteistyösopimusta turvallisuuskypärien valmistajien kanssa.

Lue lisää >>


8.11.2021
Listautumiset-kayvat-kuumana

Listautumiset käyvät kuumana, mutta riittääkö laatu?

Käymme Finlandialla aktiivisesti uusia listautumisia läpi laatuyhtiöstrategiamme mukaisesti ja perehdymme tarkasti yritysten sekä niiden toimialojen fundamentteihin. Finlandia 2030 -rahaston teeman mukaisesti voimmekin osallistua laatuyhtiöiden listautumisiin. Kun yrityksellä on mielenkiintoinen innovaatio ja se täyttää laatuyhtiöstrategiamme kriteeristön, siitä voi olla pitkäaikaiselle sijoittajalle hyötyä. Kesän jälkeen listautumismarkkinan käydessä jälleen kuumana olemme peranneet noin 20 yrityksen listautumisannin esitteet ja tehneet sijoituspäätöksen kahteen yritykseen.

CTEK Ab ja Modulight läpäisivät seulamme

Ruotsin markkinalta osallistuimme latureita valmistavan CTEK Ab:n antiin. Näkemyksemme mukaan yhtiö tulee hyötymään sähköautomarkkinan kasvusta. CTEK:n listautumishinta oli 69 SEK, ja se on tarjonnut listautumisantiin osallistuneille mukavat tuotot jo muutamassa päivässä.

Suomen markkinalta osallistuimme Modulightin listautumisantiin, jolla kannattavuus on jo tällä hetkellä äärimmäisen hyvällä tasolla yrityksen vaihtaessa 10 miljoonaa ja jättäessä viivan alle siitä puolet. Kasvunäkymät ovat Modulighin tapauksessa myös mielenkiintoiset, kun yhtiö pääsee laajentamaan tuotantoaan annista kerättävillä varoilla. Modulight herätti paljon kiinnostusta Suomessa, ja sen listautumisanti ylimerkittiin merkittävästi.


15.10.2021
MIPS-Paa-edella-kohti-tulevaisuuden-tuottoja

MIPS – turvallisuus on pääasia

MIPS Protection myy patenttisuojattua urheilukypäräteknologiaa, joka suojaa todistetusti parhaiten aivovaurioilta. MIPS on käytännössä synonyymi erikoisturvallisille kypärille. Yhtiön kypäriä valmistetaan muun muassa pyöräilyyn, lumilajeihin sekä moottoriurheiluun, vauhtilajeihin, joissa kaatumiset ovat aina riskitilanteita. Jokaisessa MIPS teknologiaa käyttävässä kypärässä on keltainen MIPS-logo.

MIPS hyötyy kuluttajien kasvavasta tietoisuudesta turvallisuuteen sekä aivovaurioihin liittyen. Yhtä lailla kuluttajien vapaa-ajan kasvaessa yhä enemmän ihmisiä haluaa kuluttaa rahaa harrastuksiinsa, kuten pyöräilyyn tai lasketteluun.

Patenttien ja alihankinnan voimalla

Yhtiö omistaa parhaillaan käsittämättömät 183 eri patenttia kypärän eri teknologioihin. Yhtiö on ulkoistanut kypärien valmistuksen patenttien vuoksi, minkä ansiosta yritys toimii erittäin kevyellä taseella ja korkeilla marginaaleilla. Tästä esimerkkinä yrityksellä ei ole ollenkaan jakelukustannuksia, koska kypäriä valmistavat tahot hoitavat jakelun ja MIPS omistaa vain teknologian kypärissä.

Lainsäädännön puolelta esimerkiksi Australiassa, Kanadassa sekä Japanissa ihmisiä velvoitetaan käyttämään kypärää pyöräillessään ja regulaation uskotaan leviävän myös muihin kehittyneisiin maihin.

24.9.2021

Dermapharmin-ihonhoitotuotteet-kovassa-liidossa-koronaa-vastaan

Dermapharm julkaisi vahvan tuloksen

Patenttivapaita hoitotuotteita valmistava saksalainen Dermapharm julkaisi vuoden 2021 ensimmäisen puolivuotistuloksensa. Dermapharmin liikevaihto kasvoi 13,1 prosenttia vuodentakaisesta. Yrityksen marginaalit kasvoivat myös käsittämättömät 8,8 prosenttiyksikköä 22,7 prosentista 31,5 prosenttiin. Marginaalien kasvu on hyvä esimerkki skaalautuvasta tuotannosta, missä yritys pystyy pienentämään suhteellisesti kulujaan tuotannon kasvaessa.

Myös yhtiön omien Derma-ihonhoitotuotteiden kysyntä on ollut kovassa kasvussa viime vuosina, kun ihmiset kuluttavat yhä enemmän rahaa omaan terveyteensä. Potkua myyntiin on tullut myös koronan tukemana. Yhtiö kertoo Derma-tuotteiden parantavan esimerkiksi ihon immuniteettijärjestelmää, mitä jatkuva käsidesin sekä kasvomaskin käyttö on heikentänyt.  

Yritys raportoi myös uuden tuotantolaitoksen avaamisesta Saksan Brehnaan, jossa se pystyy valmistamaan vuosittain 250 miljoonaa BioNTechin koronarokoteannosta vuodesta 2022 alkaen.  

Lue lisää >>

9.9.2021
Tyomarkkinoiden-palautuessa-Paycomin-tuotteille-riittaa-kysyntaa

Työmarkkinoiden palautuessa Paycomin tuotteille riittää kysyntää

Yhdysvalloissa koronapandemian aikaisista 22 miljoonasta menetetystä työpaikasta on kurottu kiinni nyt arviolta 16 miljoonaa. Yhdysvaltojen työllisuustilanne paranee koko ajan ja työttömyysaste on palautunut pitkän aikavälin alhaisimpiin lukuihinsa.

Paycom tarjoaa ensimmäisenä yrityksenä työntekijöille suoran pääsyn kontrolloimaan omaa palkkakuittiaan jasiihen liittyvää dataa täysin pilvipohjaisesti. Heidän HR sovelluksensa kattaa työntekijän elinkaaren rekrytoinnista eläkkeelle jäämiseen. Heidän liiketoimintamallinsa laskuttaa yrityksiä työntekijämäärän mukaan, joten työntekijöiden määrän noustessa yritys hyötyy tästä trendistä.

Paycom raportoi hiljattain toisen neljänneksen tuloksensa ja löi analyytikkoennusteet heittämällä. Liikevaihto oli kasvussa 33 prosenttia, mikä näkyy myös viivan alla: liikevoiton kasvua on 83 prosenttia vuoden takaisesta. Yritys pystyykin toimimaan pilvipohjaisen sovelluksensa vuoksi erittäin kannattavasti, ja sovelluksen skaalautuessa kasvavan työmarkkinan mukana tulevaisuuden näkymät ovat tällä hetkellä kirkkaat.

Paycomin kurssi reagoi hyvään tulosraporttiin positiivisesti ja nousi lähes 10 prosenttia päivän aikana. Viimeisimmän 12 kuukauden aikana yrityksen kurssi on noussut jo 62 prosenttia.

Lue lisää täältä >>


11.8.2021
spinnova_logo_01

Spinnovan listautuminen – vastuullinen vaihtoehto vaateteollisuuteen

Spinnovan listautumisanti ylimerkittiin odotetusti, minkä vuoksi yleisö- ja instituutioanti keskeytettiin ennenaikaisesti. Spinnova saa listautumisannista noin 115 miljoonan euron bruttovarat, jolla sen odotetaan investoivan kasvustrategiansa mukaisesti esimerkiksi SPINNOVA®-kuidun tuotannon laajentamiseen.

Vaateteollisuus on maailman toiseksi saastuttavin teollisuudenala. Siksi Spinnovan listautuminen on merkittävä askel kohti ympäristöystävällisempää tulevaisuutta. SPINNOVA®-kuidun tuotannon hiilidioksidipäästöt ovat noin 65 prosenttia pienemmät ja vedenkäyttö 99,5 prosenttia pienempi kuin puuvillan tuotannossa. Perinteisen puuvillan ohelle Spinnovan disruptoiva teknologia tarjoaa tekstiilimarkkinoille houkuttelevan vaihtoehdon, kun kuluttajien tietoisuus ekologisuus- ja vastuullisuusasioissa voimistuu jatkuvasti.

Spinnova on vasta siirtymässä tuotteensa kaupallistamiseen ja on tämän vuoksi vielä liiketoiminnallisesti alkutekijöissä. Yritys on vasta saanut valmiiksi tutkimus- ja kehitystyön omaan kuituunsa liittyen. Merkittävää kaupallista potentiaalia tuotteella kuitenkin on, sillä yritys on jo solminut Adidaksen sekä H&M-konsernin yhteistyökumppaneikseen. Spinnovan osakekurssi on raketoinut listautumisensa jälkeen. Kurssi on ylittänyt jo 11 euron rajan ja tarjonnut listautumiseen osallistuneille yli 44 prosentin tuoton kahdessa pörssipäivässä.

Lue lisää täältä >>

27.7.2021
TREXin-uusi-kierrätysohjelma-kannustaa-vihreyteen

TREXin uusi kierrätysohjelma kannustaa vihreyteen

Komposiittiterasseja kierrätetyistä materiaaleista valmistavan TREX Companyn hiljattain lanseeraama NexTrex® -kannustinohjelma palkitsee yhteistyökumppanit kierrättämisestä. TREX tarjoaa yhteistyökumppaneilleen nyt mahdollisuuden pelkän hyvän karman lisäksi ansaita ohjelmassaan pisteitä, jotka vastaavasti voidaan konkretisoida yhtiön tuotteiksi.

Ohjelmassa pisteitä voi ansaita absoluuttisten kierrätysmäärien lisäksi myös kolmansien osapuolien kierrättämiseen kannustamisesta. Ohjelma koostuu pääasiallisesti erilaisista vähittäiskauppiaista, mutta esimerkiksi myös koulut ja muut toimijat voivat osallistua ohjelmaan.

TREX on yksi Pohjois-Amerikan suurimmista muovikalvojen kierrättäjistä, joka kierrättää vuosittain yli 200 miljoonaa kiloa muovijätettä ostoskassien ja muiden kalvomateriaalien muodossa. Kierrätetyn materiaalin avulla yhtiö valmistaa komposiittiterasseja, jotka ovat huomattavasti puumateriaaleista valmistettuja kilpailijoitaan kestävämpiä. Yhtiö raportoi edellisviikon maanantaina yhden tehtaansa tulipalosta, minkä vuoksi yhtiön ensimmäisen kvartaalin tuloksen odotetaan jäävän ennusteiden heikompaan laitaan. Tulipalossa ei tapahtunut henkilövahinkoja.

Yhtiön osakekurssi on noussut viimeisimmän 12 kuukauden aikana 107 prosenttia ja 61 prosenttia pandemian aiheuttamaa pörssiromahdusta edeltäviltä tasoilta.

Lue lisää >>

Lue lisää myös täältä >>

30.3.2021
Pehmeä-ennuste-siivitti-Ulta-Beautyn-laskuun

Pehmeä ennuste siivitti Ulta Beautyn laskuun

Kauneus- ja kosmetiikkatuotteita sekä salonkipalveluja tarjoava kauppaketju Ulta Beauty raportoi torstain ja perjantain välisenä yönä viime vuoden viimeisen neljänneksen vahvasta tuloksestaan. Analyytikoiden odotukset ylittäneistä myynti- ja kateluvuista huolimatta yhtiön pehmeä lähitulevaisuuden ennuste säikäytti torstain ja perjantain välisenä yönä ajaen yhtiön osakekurssin 8 prosentin laskuun normaalien kaupankäyntituntien ulkopuolella.

Lisäsyynä sijoittajien vahvaan reaktioon voidaan pitää yhtiön ilmoitusta nykyisen toimitusjohtajan Mary Dillonin siirtymisestä pois nykyisestä tehtävästään. Dillonia on pidetty arvostettuna ja vahvana johtajana, jonka poistumista toimitusjohtajan paikalta kommentoitiin ”vuosia odotettua aikaisemmaksi”.

Pandemian voimakas isku erityisesti kivijalkamyymälöihin on saanut Ultan tehostamaan jatkuvasti toimintaansa uusimalla kustannusrakennettaan sekä irtisanomalla ja lomauttamalla työntekijöitään. Näiden tehostustoimien uskotaan luovan yhtiölle yli 50 miljoonan dollarin säästöt vuonna 2021, jonka aikana yhtiö odottaa saavuttavansa noin 7,25 miljardin liikevaihdon sekä kasvattavansa myymälämääräänsä neljälläkymmenellä yksiköllä.

Yhtiön osakekurssi on noussut pandemiaa edeltäneiltä tasoilta 16 prosenttia.
Lue lisää >>


12.3.2021

Veeva-Systems-Vahva-päätös-pandemiavuodelle

Veeva Systems - vahva päätös pandemiavuodelle

Asiakkuudenhallintajärjestelmiä ja muita pilvipohjaisia ohjelmistoratkaisuja biotiedeyhtiöille toimittava Veeva Systems julkaisi keskiviikkona neljännen kvartaalin tuloksensa, joka saattoi yhtiön liiketoiminnan vahvaan pandemiavuoden päätökseen. Yhtiö murskasi analyytikoiden odotukset niin kuluneen kvartaalin kuin myöskin vuoden 2021 ennusteen osalta. Yhtiön liikevaihto kasvoi kvartaalilla 27 prosenttia vuoden takaisesta vertailuarvostaan ja tulos kasvoi huimat 44 prosenttia.

Yhtiö on päättyneen vuoden aikana hyötynyt kliinisiin tutkimuksiin tarkoitettujen tuotteidensa kysynnän vahvasta pandemian siivittämästä kasvusta, johon se on pystynyt vastaamaan innovatiivisen tuotekehityksensä ansiosta. Vahva kehitys läpi Veevan tuoteportfolion yhdessä yhtiön makroympäristön synnyttämän myötätuulen kanssa voi osoittaa yhtiön ennusteet tulevasta konservatiivisiksi jättäen jälleen varaa positiivisille yllätyksille.

Yhtiön osakekurssi on noussut viimeisen 12 kuukauden aikana 75 prosenttia.
Lue lisää >>


5.3.2021

Arista-Networks-käänsi-kelkan-takaisin-kasvuun

Arista Networks käänsi kelkan takaisin kasvuun

Markkinoiden johtava kognitiivisia pilviverkostoja kriittisiin datakeskus- ja kampusympäristöihin tarjoava Arista Networks raportoi torstaina vuoden 2020 viimeisen kvartaalin tuloksestaan sekä ennusteestaan vuoden 2021 ensimmäiselle kvartaalille.

Liikevaihdon valuttua vuositasolla jo neljä peräkkäistä kvartaalia yhtiön myynti kääntyi vuoden viimeisellä kvartaalilla takaisin analyytikoiden odotukset ylittävään 17,4 prosentin kasvuun. Lisäksi ennuste vuoden 2021 ensimmäiselle neljännekselle oli odotettua parempi ja siivitti yhtiön osakekurssin parhaimmillaan vahvaan 12 prosentin nousuun normaalien kaupankäyntituntien ulkopuolella.

Vuosi 2020 oli yhtiölle vaikea ja tarjoaa yhtiölle helpot vertailuarvot johdon estimoidessa vuositason kasvun olevan 14 prosentin luokkaa vuonna 2021. Yhtiön toimitusjohtaja Jayshree Ullah kommentoi näkevänsä Aristan hyvin asemoituneena pandemian jälkeiseen aikaan sen vahvan asiakaskeskeisen fokuksen, taloudellisen tilan sekä innovaatiokyvyn ansiosta.

Yhtiön osakekurssi on noussut viimeisimmän 12 kuukauden aikana 35 prosentin.
Lue lisää >>


19.2.2021

Koronavuosi-ajoi-ihmiset-takapihoille

Koronavuosi ajoi ihmiset takapihoille

Maailman suurin uima-altaiden ja muiden ”takapihatuotteiden” tukkukauppias Pool Corporation raportoi torstaina viime vuoden viimeisen vuosineljänneksen tuloksestaan. Se ylitti analyytikoiden konsensusennusteet ja siivitti yhtiön historiansa parhaaseen kokovuoden tulokseen. Yhtiön liikevaihto kasvoi 23 prosenttia ja osakekohtainen tulos 40 prosenttia vuodesta 2019.

Edelleen sitkeänä jatkuva koronapandemia ajoi jo alkuvuodesta 2020 ihmiset pysyttelemään enemmän kodeissaan, minkä seurauksena uudenlainen luovuuden vuosi sai alkunsa. Kotien sisä- ja ulkotiloja sekä piha-alueita on alettu ehostamaan viihtyvyyden parantamiseksi, mikä on luonut ennennäkemättömän kasvun Pool Corporationin tuotteiden kysynnässä. Suotuisat kelit ovat kasvattaneet erityisesti uima-altaiden myyntiä, mutta yhtiö raportoi dokumentoineensa kasvua tasaisesti myös kaikissa muissa tuotekategorioissaan.

Pandemian jatkuessa sitkeänä ilmiölle ei näy vielä loppua. Yhtiö kommentoikin katsovansa tulevaisuuteen luottavaisin mielin ja näkee toimialan pitkän aikavälin kysynnän kasvun vahvana. Lisäksi sitkeänä jatkunut pandemia on näkynyt jo vuoden 2021 alun myynnin kehityksessä.

Yhtiön osakekurssi on noussut 44,6 prosenttia viimeisimmän 12 kuukauden aikana.
Lue lisää >>


12.2.2021

Embracer-Groupin-yritysostorintamalla-tapahtuu-jalleen

Embracer Groupin yritysostorintamalla tapahtuu jälleen

Peliyhtiö Embracer Group ilmoitti keskiviikkoaamuna ostavansa kolme uutta peliyhtiötä. Ostokohteina ovat Gearbox Software, tunnettu yhdysvaltalainen suurien AAA-kokoluokan PC- ja konsolipelien kehittäjä, mobiilipohjaisia ongelmanratkaisupelejä kehittävä Easybrain Kyprokselta sekä erityisesti videopelien adaptoimisesta Applen MacOS-alustalle tunnettu Aspyr Media.

Yritysostojen nähdään kasvattavan Embracerin liikevaihtoa lähitulevaisuudessa noin 35 prosenttia sekä parantavan hieman yhtiön marginaaleja. Hankintojen avulla Embracer vahvistaa asemaansa voimakkaasti kasvavassa mobiilipelimarkkinassa sekä laajentaa toimintaansa entisestään suuremman kokoluokan PC- ja konsolipelien markkinoille. Gearbox Softwaren kehittämä scifiteemainen Borderlands-videopelisarja tulee olemaan Embracerin tähänastisen historian suurin yksittäinen pelisarja.

Embracerin kasvustrategian mukaisesti uudet konsernin jäsenet säilyttävät oman itsenäisyytensä pelinkehityksessä myös tulevaisuudessa, mutta nauttivat samalla konsernin tuomista synergiaeduista, kuten paremmasta pääoman saatavuudesta sekä aineettomista resursseista. Toisin sanoen eri pelistudioiden aineetonta osaamista voidaan hyödyntää toisten studioiden kehitysprosesseissa, joka mahdollistaa entistä laadukkaamman pelikokemuksen pelaajalle. Yhtiöllä on kehitysputkessa jo peräti 193 uutta peliä.

Yhtiön osakekurssi reagoi uutiseen voimakkaan positiivisesti siivittäen sen yli 10 prosentin päivänousuun. Viimeisten kahdentoista kuukauden aikana osake on noussut 179 prosenttia.


4.2.2021

Voima-on-vahva-Ubisoftin-pelienkehitysputkessa

”Voima on vahva” Ubisoftin pelienkehitysputkessa

Walt Disneyn omistama Lucas Films ilmoitti tällä viikolla aloittavansa yhteistyön Ubisoftin kanssa uuden Star Wars -saagaan pohjautuvan avoimen maailman pelin luomiseksi. Kyseisen pelin uskotaan nousevan yhdeksi Ubisoftin suurimmaksi AAA-luokan peliksi ja siivittävän yhtiön myyntiä tulevaisuudessa. Peliä odotetaan julkaistavaksi kuitenkin vasta vuonna 2025.

Aikaisemmin yksinoikeutetusti saagaan pohjautuvia pelejä kehittäneen Electronic Arts -peliyhtiön ja Lucas Filmisin eksklusiivinen yhteistyö päättyy vuonna 2023, mutta Electronic Arts ilmoitti kuitenkin jatkavansa työskentelyä Star Wars -saagan parissa myös tulevaisuudessa.

Yhtiöiden osakekurssit reagoivat voimakkaasti uutiseen: Ubisoft nousi 5,5 prosenttia ja Electronic Arts laski 2 prosenttia. Ubisoftin osakekurssi on noussut vuoden 2020 alusta 35 prosenttia.
Lue lisää >>

15.1.2021

HealthEquity

HealthEquity raportoi hyvästä tuloksesta ja vahvistaa markkina-asemaansa

Yhdysvaltojen suurin verokevennettyjen terveyssäästötilien hallinnoitsija HealthEquity raportoi maanantaina kolmannen vuosineljänneksen tuloksestaan, joka ylitti analyytikkojen ennusteet. Myös yhtiön antama ennustus vuodelle 2021 oli odotettua positiivisempi. Yhtiön liikevaihto nousi edellisestä kvartaalista 14 prosenttia ja yhteensä 104 000 uutta terveyssäästötiliä avattiin kvartaalin aikana kasvattaen yhtiön asiakaskantaa orgaanisesti vakuuttavat 11 prosenttia vuositasolla.

HealthEquity osti elokuun lopussa kilpailevan WageWorks -nimisen yhtiön, jonka avulla se pyrkii edelleen vahvistaa johtavaa asemaansa Yhdysvaltojen markkinoilla. HealthEquityn toimitusjohtaja Jon Kessler kommentoi kvartaalia ”jälleen kerran uudeksi kasvun ja kannattavuuden kvartaaliksi”, joka heijastaa myös kahden kuukauden osalta uuden tytäryhtiön liiketoiminnan kehitystä.
Lue lisää >>

11.12.2020

Hong-Kong-Exchanges-ja-Clearing

Kiinalaisten pörssiyhtiöiden sääntely kiristymässä Yhdysvalloissa

Yhdysvaltojen edustajainhuone on hyväksynyt tarkempiin tilintarkastuskriteereihin liittyvän lainsäädännön, joka koskee Yhdysvalloissa pörssilistattuja ulkomaisten hallintojen alla toimivia yhtiöitä. Toukokuussa senaatin hyväksymä lainsäädäntö siirtyy seuraavaksi edelleen virassa olevan presidentti Donald Trumpin allekirjoitettavaksi, jonka jälkeen laki pannaan käytäntöön.

Äärimmillään uusi lainsäädäntö voi johtaa kiinalaisten teknologiajättien, kuten Alibaban poistamiseen Yhdysvaltojen pörssilistoilta. Näin ollen todennäköinen uudelleenlistaaminen tapahtuisi Hongkongin pörssissä, jota hallinnoivan Hong Kong Exchanges & Clearing -yhtiön osakekurssi on noussut vuoden alusta jo yli 50 prosenttia heijastaen uudelleenlistaamisen potentiaalista hyötyä yhtiölle. Samalla yhdysvaltalaisten investointipankkien odotetaan kärsivän kiinalaisten yhtiöiden listautumisantien siirtyessä enenevissä määrin Hongkongin pörssiin.


4.12.2020

Dermapharm-Holding-ylenkatsottu-rokotevoittaja

Dermapharm Holding ylenkatsottu rokotevoittaja?

Patentoimattomia ja brändättyjä lääkkeitä valmistava Dermapharm raportoi maanantaina vahvasta kolmannen vuosineljänneksen tuloksestaan sekä vahvisti samalla aikaisemman ohjauksensa loppuvuoden näkymistä indikoiden vahvaa päätöstä vuodelle. Yhtiön liikevaihto kasvoi kvartaalilla vuodentakaisesta vertailuarvostaan 8 prosenttia kannattavuuden ollessa linjassa analyytikoiden ennusteiden kanssa.

Dermapharm on tehnyt koronaviruspandemian aikana yhteistyötä BioNTechin kanssa, joka viimeisimmässä raportissaan yhdessä Pfizerin kanssa kertoi rokotekandidaattinsa BNT162b2:n antavan sen ottaneille 95 prosenttisen suojan COVID-19-virusta vastaan. Yllättävästi yhtiön osakekurssi reagoi viime viikolla julkistettuun läpimurtouutiseen maltillisesti siitäkin huolimatta, että yhteistyö voisi tuoda yhtiölle 30 - 50 miljoonaa euroa lisää liikevaihtoa vuonna 2021. Maltillinen reaktio voi indikoida, että yhteistyön potentiaalia ei vielä hinnoitella yhtiön osakekurssiin täysimääräisesti.

Yhtiön osakekurssi on noussut vuoden alusta noin 27 prosenttia.
Lue lisää >>

20.11.2020

Eezy-suoriutuu-vahvasti-toimintaympäristön-haasteista-huolimatta

Eezy suoriutuu vahvasti toimintaympäristön haasteista huolimatta

Suomalainen henkilöstöalan palveluita tarjoava Eezy Oyj julkaisi tiistaina kolmannen kvartaalin tuloksensa, joka ylitti selvästi analyytikoiden ennusteet. Yhtiön liikevaihto kasvoi kolmannella kvartaalilla 23 prosenttia vuoden takaisesta 53 miljoonaan euroon heijastaen erityisesti henkilöstövuokrausliiketoiminnan epäorgaanista kasvua yhtiön ostettua Smile henkilöstöpalvelut vuonna 2019.

Pandemiatilanteen vuoksi näkyvyys lähitulevaisuuteen on edelleen heikko, minkä vuoksi yhtiö ei antanut osavuosikatsauksessaan ohjeistusta kuluvalle vuodelle. Vuosi 2020 on ollut Eezylle integraatiovuosi ja koronasta huolimatta yhtiö on onnistunut toteuttamaan onnistuneesti strategiaansa luoden hyvät edellytykset liiketoiminnan kannattavalle kasvulle toimintaympäristön asteittain normalisoituessa pandemian jäljiltä.
Lue lisää >>

12.11.2020
Elpyminen-näkyy-ResMedin-ensimmäisen-kvartaalin-tuloksessa

Elpyminen näkyy ResMedin ensimmäisen kvartaalin tuloksessa

Uniapnean hoitoon tarkoitettuja laitteita pääasiallisesti valmistava ResMed raportoi vankasta ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksestaan viime torstaina. Yhtiön toimitusjohtaja Mick Farrell totesi laitevalmistajan palaavan tasaisesti ja varmasti kohti pandemiaa edeltänyttä normaalia tilaa uusien potilaiden hakeutuessa ympäri maailman enenevissä määrin diagnosoitavaksi pandemiatilanteen heikkenemisestä huolimatta.

Yhtiön liikevaihto oli 9 prosenttia korkeampi vuoden takaiseen kvartaaliin verrattuna. Myös tulos ylitti analyytikoiden korkeimmat ennusteet ja siivitti yhtiön osakekurssin yli 6 prosentin nousuun pörssin avatessa perjantaina. Yhtiö on hyötynyt koronaviruspandemiasta hengityskoneiden ja maskien kasvaneen kysynnän ansiosta. Tämä on auttanut yhtiötä osaltaan myös kattamaan uniapneasegmentin heikompaa kysyntää, mutta tilanteen odotetaan normalisoituvan, mikäli pandemia saadaan parempaan kontrolliin ja diagnoosien kasvu jatkuu odotetusti.

Yhtiön osakekurssi on noussut 24 prosenttia vuoden alusta.

3.11.2020
Teradyne

Teradynelta vakuuttava tulos

Elektroniikan testaamisratkaisuja toimittava Teradyne raportoi keskiviikkona vakuuttavasta tuloksesta. Yhtiön osakekohtainen tulos kasvoi vuoden takaisesta vertailuarvostaan peräti 53 prosenttia ylittäen samalla analyytikoiden korkeimmatkin arviot. Tulosjulkistuksen yhteydessä yhtiön toimitusjohtaja Mark Jagiela totesi yhtiön testausliiketoiminnan olevan odotettua vahvemmassa markkina-asemassa siirtyessään vuoden viimeiselle neljännekselle.

Teradynen liikevaihdon odotetaan kasvavan voimakkaasti mikropiirejä valmistavien puolijohdeteollisuuden toimijoiden jatkaessa investoimista testauslaitteisiin vahvan rakenteellisen kysynnän siivittämänä. 5G-älypuhelimet, datakeskukset, langattomat verkot ja murroksessa oleva autoteollisuus kasvattaa alati kehittyneempien mikropiirien kysyntää tukien yhtiön liiketoimintaa.

Yhtiön osakekurssi on noussut vuoden alusta noin 33 prosenttia.
Lue lisää >>

23.10.2020

Media-and-Games-Invest-Ruotsin-pörssiin-

Media and Games Invest Ruotsin pörssiin

Media and Games Invest juhli tiistaina listautumistaan Ruotsin Nasdaq First North Premier Growth -pörssiin. Samalla siitä tuli ensimmäinen sekä edellä mainittuun että Frankfurtin pörssiin listattu yhtiö. Media and Games Invest on yritysostoin voimakkaasti kasvava peliyhtiö, joka hankkii ja kehittää pitkän elinkaaren online- ja mobiilipelejä. Ruotsi on tunnettu peliteollisuudestaan, ja yhtiö tavoittelee listautumisellaan pääsyä lähemmäksi asiantuntevia sijoittajia.

Ennakkotilaukset Sonyn ja Microsoftin uusista loppuvuonna markkinoille tulevista pelikonsoleista on myyty lähes kaikkialla loppuun, ja uusien konsolien uskotaan siivittävän peliteollisuuden vahvaa kehitystä yhdessä edelleen riehuvan koronaviruspandemian kanssa.

9.10.2020

Solutions-30-vahva-alkuvuosi-haasteista-huolimatta

Solutions 30 vahva alkuvuosi haasteista huolimatta

S30 raportoi keskiviikkona vahvasta toisen vuosineljänneksen tuloksestaan. Koronaviruspandemian aiheuttamista vaikeuksista huolimatta yhtiön liikevaihto nousi vuoden ensimmäisellä puolikkaalla 14,1 prosenttia vuoden takaisesta. Vahvan alkuvuoden jälkeen liikkumisrajoitukset häiritsivät yhtiön liiketoimintaa maaliskuun puolestavälistä aina toukokuun puoleenväliin asti. Näiden kuukausien aikana yhtiön liikevaihto oli noin 35 prosenttia normaalia matalammilla tasoilla. Euroopan alettua purkaa rajoituksiaan yhtiön toiminta palasi kuitenkin nopeasti pandemiaa edeltäneille tasoilleen, ja yhtiö ilmoittikin palanneensa takaisin vahvalle kasvu-uralleen kesäkuussa.

Vahva tulos korostaa yhtiön liiketoimintamallin ketteryyttä adaptoitua äkillisiin muutoksiin sekä kustannusjoustavuutta haastavissa taloudellisissa tilanteissa. Lisäksi koronaviruspandemia on kiihdyttänyt digitaalista transformaatiota ja siivittänyt yhtiön tulevaisuudennäkymiä. Yhtiön johto on luottavainen kykyynsä tuottaa kaksinumeroista kasvua ja marginaaleja vuonna 2020, mikäli Euroopan pandemiatilanne ei muutu huomattavasti heikommaksi.

Yhtiön osakekurssi on noussut 65 prosenttia vuoden alusta.

25.9.2020

Mercell-jatkaa-vahvaa-kasvua

Mercell jatkaa vahvaa kasvua

Verkkopohjaisia hankintaohjelmistoja sekä tietopalveluita tarjoava Mercell jatkaa voimakasta strategista laajentumista yritysostojen avulla. Yhtiö julkaisi tiistaina tuloksensa toiselta vuosineljännekseltä, jonka aikana yhtiön liikevaihto kasvoi 110 prosenttia vuoden takaisesta. Sekä uusien että jo olemassa olevien asiakkaiden kasvaneen kulutuksen myötä myös yhtiön orgaaninen kasvu oli vahvaa: 34 prosenttia.

Mercell on pohjoismaiden johtava sähköisten kilpailutus- ja hankintaprosessien alustapalveluita tarjoava yhtiö, joka listautui Norjan pörssiin heinäkuussa 2020. Yhtiö ilmoitti näkevänsä orgaanisen kasvun jatkuvan vahvana ja jatkaa strategisten yritysostojen tekemistä tähdätessään alan Euroopan johtavaksi toimijaksi. Syyskuun alussa yhtiö ilmoitti ostavansa tanskalaisen Comcaren, joka kehittää hankintaratkaisuja sähköisten asiakirjojen käsittelyyn toimittajien ja julkisen sektorin välille.

Yhtiön osakekurssi on noussut listautumisesta 61 prosenttia.


18.9.2020

Veeva-Systems-raportoi-jälleen-loistavasta-osavuosituloksesta

Veeva Systems raportoi jälleen loistavasta osavuosituloksesta

Biotiedeyhtiöille pilvipohjaisia ohjelmistoratkaisuja toimittava Veeva Systems julkaisi viime viikon lopussa jälleen kerran kovan tuloksen. Yhtiön liikevaihto kasvoi toisella vuosineljänneksellä vuoden takaisesta 32,5 prosenttia ja tulos vastaavasti 16 prosenttia. Lisäksi yhtiön johto nosti ennustettaan koko vuoden osalta ylöspäin.

Niche-markkinassa toimiva Veeva Systems on ylittänyt poikkeuksetta analyytikoiden konsensusennusteet liikevaihdosta ja tuloksesta jo vuodesta 2016 asti. Siitä huolimatta, että yhtiöllä on jo yli 40 prosentin markkinaosuus koko potentiaalisesta markkinasta. Toisen vuosineljänneksen tulos osoitti jälleen, että yhtiön tavoite triplata 1,1 miljardin liikevaihtonsa vuoteen 2025 mennessä ei välttämättä ole ylioptimistinen.

Yhtiön osakekurssi on ylhäällä 101 prosenttia vuoden alusta.


2.9.2020

Salesforce_post

Salesforce.com raportoi vahvasta tuloksesta ja nousee DJIA-indeksiin

Salesforce.com jatkaa voittokulkuaan pilvipohjaisten asiakkuudenhallintajärjestelmien johtavana toimittajana markkinoilla, joiden arvioidaan kasvavan yhtiön listautumisesta vuonna 2003 vuoteen 2024 mennessä 7 miljardista 174 miljardiin. Yhtiö nähdään yhtenä maailman arvostetuimmista yhtiöistä, Yhdysvaltojen parhaana työpaikkana ja SaaS-liiketoimintamallin (Software as a Service) pioneerina, joka on triplannut markkina-arvonsa viimeisimmän kymmenen vuoden aikana.

S&P Dow Jones Indices raportoi maanantaina lisäävänsä Salesforce.comin tunnettuun Dow Jones Industrial Average -indeksiin, joka koostuu kolmestakymmenestä yhdysvaltalaisesta oman toimialansa johtavasta toimijasta. Salesforce.com lisätään indeksiin ensimmäisenä pilvipohjaisten ohjelmistopalveluiden tarjoajana ja uutinen siivitti yhtiön osakekurssin yli 3 prosentin nousuun.

Keskiviikkona Salesforce.com raportoi vahvasta toisen vuosineljänneksen tuloksesta, joka ylitti analyytikkojen odotukset liikevaihdon kasvettua 29 prosenttia edellisvuodesta 5,15 miljardiin dollariin. Tulos merkitsi vahvaa korjausta ensimmäisestä vuosineljänneksestä, jolloin yhtiö joutui laskemaan ennusteitaan vuodelle 2020 koronaviruspandemian aiheuttaman epävarmuuden vuoksi.

Tukeakseen liiketoimintojansa yhtiön asiakkaat ovat vastanneet pandemian aiheuttamaan kriisiin päivittämällä tärkeitä teknologisia järjestelmiään ja Salesforce.com on tuonut markkinoille uusia tuotteita auttamaan etätyöskentelyssä sekä toimistojen uudelleenavaamisessa.

Uutista seuraavana päivänä yhtiön osakekurssi nousi 26 prosenttia ja on ylhäällä 67 prosenttia vuoden alusta.
Lue lisää >>

27.8.2020

2030-Embracer-Group

Embracer Groupilla vahva kvartaali ja 8 uutta pelistudiota

Viimeisimpien kvartaalien aikana parantunut pelien laatu, sekä peliteollisuuden Covid-19-pandemiasta saama myötätuuli siivittivät toisella vuosineljänneksellä Embracer Groupin tuloksen ennen korkoja ja veroja 249 prosenttia ylös edellisvuodesta. Tulos ylitti analyytikkojen korkeimmat odotukset ja lähetti yhtiön osakekurssin 11 prosentin päivänousuun.

Vahvan vuosineljänneksen lisäksi Embracer Group ilmoitti hankkivansa 8 uutta pelistudiota. Yritysostojen avulla yhtiö kasvattaa kapasiteettiaan valmistaa suuren AAA-kokoluokan videopelejä sekä laajentaa toimintaansa mobiilipeleihin.

Syksyllä julkaistavat uudet pelikonsolit ja vahva yli 130 uutta peliä käsittävä tuotekehitysputki luovat yhtiölle valoisat tulevaisuudennäkymät. Samalla yhtiö silmäilee jo uusia mahdollisuuksia yritysostorintamalla. Yhtiön osakekurssi on noussut 125 prosenttia vuoden alusta.

18.8.2020

activision_blizzard_2

Activision Blizzard ennätysvuoteensa

Elektroninen urheilu kasvattaa jatkuvasti suosiotaan, ja Covid-19-pandemian aiheuttamat liikkumisrajoitukset ovat tuoneet valtavasti uutta yleisöä videopelaamisen pariin. Activision Blizzard raportoi toisen vuosineljänneksen vahvasta tuloksesta, jota siivitti menestykseksi osoittautunut Call of Duty -pelisarjan pelimuoto Warzone. Peli on kerännyt jo yli 75 miljoonaa pelaajaa ympäri maailman.

Koronaviruspandemian aiheuttaman hypyn pelaajamäärissä on arvioitu olevan vain väliaikainen, mutta maiden purkaessa liikkumisrajoituksiaan Activision Blizzard on nähnyt pelaamisen pysyttelevän tavallista korkeammilla tasoilla. Yhtiö näkee voimakkaan kysynnän nousun vahvana perustana tulevaisuuden kasvulle, kun uusia pelejä voidaan esitellä entistä suuremmalle yleisölle.

Uusimman Call of Duty -pelisarjan pelin sekä Microsoftin ja Sonyn uusien pelikonsolien odotetaan saapuvan markkinoille vuoden 2020 loppupuolella. Activision Blizzardin osakekurssi on noussut 33 prosenttia vuoden alusta.

Lue lisää >>

13.8.2020

TAL_Education_post

Tal Educationille suurin päivänousu 6 vuoteen

Tal Educationin osakekurssi nousi 17,7 prosenttia osavuosituloksen jälkeisen kaupankäyntipäivän päätteeksi. Kiinan suurimman yksityisen tutorointi-/koulutusyhtiön liikevoitto kasvoi tilivuoden kolmannella vuosineljänneksellä 83 prosenttia edellisvuoteen verrattuna, oppilasmäärien ollessa kasvussa kaikissa kaupungeissa, joissa yhtiöllä on opetuskeskuksia. Oppilaita oli vuosineljänneksen lopussa kirjoilla yli 1,5 miljoonaa, ja kasvua kertyi 85 prosentin verran. Liikevaihto nousi puolestaan edellisvuodesta 66 prosenttia.

Myös nettikurssien oppilasmäärät olivat vahvassa kasvussa. Yhtiön johdon mukaan erityisesti nettikurssien osalta kehitystä ja uusia innovaatioita tehdään jatkuvasti. Tilikauden lopussa nettikurssioppilaiden osuus oli 21 prosenttia kokonaisoppilasmäärästä.

Tal Educationin kotisivuille >>

26.1.2018

Solutions_post

Solutions 30 kasvattaa liiketoimintaansa kiihtyvällä tahdilla

Euroopan johtava digitaalisten ulkoistuspalveluiden tarjoaja ranskalainen Solutions 30 raportoi ennätyksellisen vahvan osavuosikatsauksen. Yhtiöllä on 4 000 teknikkoa kuudessa Euroopan maassa ja se tarjoaa asennus- sekä konsulttipalveluita niin IT- kuin telekommunikaatioyhtiöiden loppukäyttäjille.

Yhtiön liikevaihto kasvoi kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä 48 prosenttia edellisvuodesta, mikä pitää sisällään sekä orgaanista että yrityskauppojen kautta syntynyttä kasvua. Erityisen rohkaisevaa on liikevaihdon todella voimakas (+77 %) kasvu Ranskan kotimarkkinan ulkopuolella, mikä osoittaa yhtiön kansainvälistymisen olevan vahvassa vedossa.

Yhtiön tulevaisuudennäkymät ovat erittäin vahvat ja kasvun voidaan odottaa pysyvän korkealla tasolla.  Koko toimiala kasvaa digitalisaation myötä voimakkaasti ja Solutions 30 on markkinajohtajana hyvässä asemassa. Parhaillaan tapahtuvien laajakaistainternetin asennusten lisäksi muun muassa esineiden internetin sekä 5g-teknologian tulo markkinoille tuo vielä entisestään merkittäviä kasvumahdollisuuksia yhtiölle.

Yhtiön osavuositulos otettiin markkinoilla riemuiten vastaan ja osakkeella käytiin kauppaa 4,5 prosenttia raportointipäivän päätöskurssia korkeammalla tasolla.

9.11.2017

Ubisoft_post

Ubisoft jatkaa voimakasta kasvuaan

Yhdeksi maailman suurimmista videopelien valmistajista kasvanut ranskalainen Ubisoft raportoi osavuosituloksen, joka ylitti markkinoiden odotukset selvästi. Tilivuoden ensimmäisen vuosipuoliskon liikevaihto kasvoi peräti 66 prosenttia edellisvuodesta, 466 miljoonaan euroon. Yhtiön peleistä erityisesti Assassin’s Creed Origins oli vahvan myynnin kasvun taustalla. Myös maaliskuussa myyntiin tulleelle Nintendon pelikonsoli Switchille valmistetut pelit osoittivat vahvoja myyntilukuja.

Ubisoft on muuttanut liiketoimintamalliaan. Pay once -mallista, jossa pelaaja ostaa pelin fyysisenä levynä ja valmistajalle kertyy tuloja yhden kerran pelin aikana, on siirrytty kohti downloadable content (DLC) mallia. DLC-mallissa käyttäjä voi ostaa pelin verkon välityksellä suoraan laitteelleen, minkä seurauksena pelin valmistajan marginaali kasvaa merkittävästi. Lisäksi pelaajat voivat ostaa erilaisia lisäominaisuuksia sekä lisäsisältöjä peliin, jolloin valmistajalle kertyy tuloa pelin oston lisäksi usein myös koko pelaajan peliin käyttämältä ajalta. Yhtiön tulevaisuudennäkymät ovat tällä hetkellä erittäin vahvat.

Ubisoftin osakekurssi reagoi erittäin vahvalla nousulla tulosjulkistukseen ja nousi 9,3 prosenttia kaikkien aikojen korkeimmalle tasolleen.

8.11.2017

Align jatkaa hurjaa kasvuaan 

Hampaiden oikomishoidon mullistanut Align Technology jatkaa hurjaa kasvuaan. Yhtiö raportoi kuluvan vuoden kolmannen vuosineljänneksen tuloksen, joka oli kauttaaltaan selvästi analyytikko-odotuksia vahvempi. Yhtiön liikevaihto kasvoi 38 % edellisvuoden vastaavasta ajankohdasta. Osakekohtainen tulos oli puolestaan 38 senttiä korkeampi $1,01.

Yhtiön osakkeen arvo on yli tuplaantunut kuluvan vuoden aikana ja osakkeella käydään kauppaa kaikkein aikojen korkeimmalla tasollaan. Osake nousi pörssin jälkikaupankäynnissä tuloksen jälkeen 10,1 %. Vahvasta kurssinoususta huolimatta osakkeessa on edelleen merkittävästi nousuvaraa yhtiön kansainvälistymisen ollessa vielä alkutekijöissään.

26.10.2017

Align_post

Temenoksen tulos jälleen markkinoiden odotuksia vahvempi

Maailman johtava pankkijärjestelmäkehittäjä Temenos julkisti osavuosikatsauksen, joka oli jälleen kerran markkinoiden odotuksia parempi. Yhtiö kasvatti liikevaihtoaan 16 prosenttia ja tulostaan 17 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Lisäksi yhtiö nosti liikevaihto- ja tulosohjeistustaan ja ilmoitti aloittavansa omien osakkeiden osto-ohjelman.

Temenoksen tilauskirja kehittyy tällä hetkellä erittäin vahvasti, ja yhtiön asema ylivoimaisena markkinajohtajana modernien pankkijärjestelmien toimittajana vain vahvistuu. Euroopassa Temenos toimittaa pankkijärjestelmät muun muassa Nordealle, Standard Charteredille, Bank of Irelandille ja Santander-pankin nettipankki Openbankille.

Yhtiön osakkeen kurssi on noussut lähes 50 prosenttia tänä vuonna jo ennen tämäniltaista tulosjulkistusta, ja odotamme osakkeen vahvan kehityksen yhä jatkuvan.

18.10.2017

Temenos_post

Bank of the Ozarks raportoi ennätyksellisen vahvan tuloksen

Yhdysvaltalainen pankki Bank of the Ozarks raportoi kolmannen vuosineljänneksen osavuosituloksen, joka oli markkinoiden odotuksia vahvempi. Yhtiön nettotulos oli ennätyksellinen, 96 miljoonaa dollaria. Edellisvuodesta tulos kasvoi 26,3 prosenttia.

Pankin tuloskehitys on ollut erittäin vahvaa viime vuosien aikana. Edellinen vuosineljännes olikin jo kahdeksas peräkkäinen vuosineljännes, jolloin yhtiö raportoi ennätyksellisen korkean tuloksen. 

http://ir.bankozarks.com/

11.10.2017

BankOfTheOzarks_post

Webstep vahvassa vedossa

Osallistuimme norjalaisen IT-konsultointia harjoittavan yhtiön Webstepin listautumisantiin. Muun muassa digitalisaatio, esineiden internet, koneoppiminen sekä datan analysointi ovat merkittävässä osassa käynnissä olevaa teollisuuden neljättä vallankumousta, ja niiden ennustetaan kasvavan moninkertaista vauhtia yleiseen talouskehitykseen verrattuna.

Webstep toimii konsulttina IT-alalla ja on luomassa ratkaisuja asiakkailleen tulevaisuuden haasteiden edessä. Yhtiö erottuu edukseen kilpailijoistaan kokeneemmalla henkilökunnalla. Lisäksi sekä liikevaihto että tulos työntekijää kohti on selvästi kilpailijoita vahvemmalla tasolla.

Yhtiö otettiin pörssissä hyvin vastaan ja listautumisanti ylimerkittiin moninkertaisesti. Osake päätyi 10 prosentin nousuun ensimmäisen kaupankäyntipäivän päätteeksi.

https://investor.webstep.com/investors/overview/default.aspx

11.10.2017

Webstep_post

Sunny Opticalin osake jälleen uuteen ennätykseen

Kiinalainen optiikka-alan yhtiö Sunny Optical julkaisi elokuun toimitusluvut. Markkinoilla on havahduttu yhtiön valmistamien tuotteiden räjähdysmäiseen kysynnän kasvuun, mutta toteutuneet luvut olivat siitä huolimatta selvästi odotuksia korkeammalla tasolla. Älypuhelimissa käytettävien kameralinssien toimitusmäärä kasvoi edellisvuodesta peräti 96 prosenttia. Autosegmentin toimitukset olivat puolestaan 65 prosenttia edellisvuoden vastaavaa ajankohtaa korkeammalla tasolla.

Yhtiöllä on tällä hetkellä menossa erittäin vahvan kasvun aika, mikä on seurausta hyvin onnistuneesta tuotekehityksestä. Sunny on onnistunut kehittämään huippulaadukasta tekniikkaa, jota eri laitevalmistajat käyttävät jatkuvasti uusissa laitteissaan. Mallien uudistuessa Sunny syö jatkuvasti markkinaosuutta heikommin tuotekehityksessään onnistuneilta kilpailijoilta.

Sunny Opticalin osake on ollut hurjassa nousukiidossa kuluvan vuoden aikana. Osake päätyi tiistain kaupankäynnin päätteeksi 7,1 prosentin nousuun kaikkien aikojen korkeimmalle tasolleen. Kuluvan vuoden aikana osakkeen arvo on noussut peräti 252 prosenttia.

12.9.2017

SunnyOptical_post

Carlyle Group teki onnistuneen irtautumisen

Yhdysvaltalainen maailmanlaajuisesti toimiva pääomasijoitusyhtiö Carlyle Group teki onnistuneen irtautumisen sijoituksestaan. Yhtiö myi Iberian niemimaalla toimivan Itconic-yhtiön Equinixille. Carlyle osti datakeskus- ja pilvipalvelutoimintaa harjoittavan Itconicin vuonna 2015 osana suurempaa kokonaisuutta. Carlylen omistuksen aikana Itconic investoi voimakkaasti kapasiteettinsa kasvattamiseen, ja yhtiöstä kasvoikin erittäin merkittävä toimija alueellaan.

 Carlylen osake noteerattiin uutispäivän päätteeksi 6,5 prosenttia edellispäivää korkeammalle tasolle.

11.9.2017

CARLYLE-GROUP_post

United Technologies ostaa Rockwell Collinsin

United Technologies toteuttaa pitkään huhutun yrityskaupan ostamalla Rockwell Collinsin 23 miljardilla dollarilla. Rockwell Collinsin osake oli ehtinyt nousta hyvän tuloskehityksen ja huhujen saattelemana yli 50 prosenttia viimeksi kuluneen vuoden aikana, ja United Technologies maksaakin kaupassa korkean hinnan yhtiöstä. Toisaalta United Technologies odottaa noin 500 miljoonan dollarin synergiahyötyjä kaupasta, joka täydentää hyvin sen omaa tuoteportfoliota ja vahvistaa huomattavasti yhtiön asemaa lentokonevalmistajien alihankintaketjussa.

Finlandia 2030 -rahasto ehti omistaa laatuyhtiö Rockwellia reilun vuoden ajan ja viimeisimmät osakeostot tehtiin reilun 80 dollarin hintaan, joten osake on ollut rahastolle varsin hyvä sijoituskohde.

5.9.2017

United_technology_post

Anta Sports vankistaa asemaansa markkinajohtajana

Kiinan suurin urheiluvaatteiden ja -jalkineiden valmistaja Anta Sports Products julkaisi ensimmäisen vuosipuoliskon tuloksen, joka oli selvästi analyytikoiden odotuksia vahvempi. Yhtiön liikevaihto kasvoi edellisvuodesta 19 prosenttia ja tulos 29 prosenttia.

Yhtiön vahvan tuloksen taustalla oli kaikkein merkittävimmin Fila-brändin vahva kasvu. Fila-tuotteissa on erittäin vahvat marginaalit. Tällä hetkellä liikevaihdosta 25 prosenttia on Fila-tuotteiden myyntiä, ja luvun odotetaan kasvavan yli 30 prosenttiin ensi vuoteen mennessä. Toinen merkittävä tekijä vahvan tuloskasvun taustalla oli verkkokaupan voimakas kasvu. Verkkokaupassa on perinteisissä liikkeissä tapahtuvaa myyntikanavaa paremmat marginaalit. 

Antan tulos otettiin markkinoilla riemuiten vastaan, ja yhtiön osakkeen arvo nousi tulosjulkistuspäivänä lähes 6 prosenttia, kaikkien aikojen korkeimmalle tasolleen.

15.8.2017

Anta_post

Medicover listautui Tukholman pörssiin

Ruotsista lähtöisin olevan terveydenhuoltoalan yhtiö Medicover on laajentanut määrätietoisesti toimintaansa viime vuosien aikana erityisesti itäisessä Euroopassa ja Saksassa. Yhtiö jakaa liiketoimintansa terveydenhuollon ja lääketieteen diagnostiikan alueisiin, joiden kesken liikevaihto jakautuu lähes tasan.

Terveydenhuollosta, josta työterveydenhuolto on merkittävin osa, merkittävästi suurin liikevaihto kertyy Puolasta. Yhtiöllä on hyvin kasvavaa liiketoimintaa myös Romaniassa, Unkarissa ja Ukrainassa, joista kaikissa on erittäin vahvat kasvunäkymät tulevien vuosien aikana. Esimerkiksi Puolassa ja Romaniassa henkilöä kohti käytetty rahamäärä suhteutettuna bruttokansantuotteeseen on merkittävästi Euroopan keskitasoa alemmalla tasolla.

Työterveydenhuoltoon kuuluu myös yhä enenevässä määrin erikoislääkäreiden toimenkuvaan kuuluvia palveluita, minkä vuoksi yhtiö on avannut yhä laajemmin terveydenhuollon palveluita kattavia sairaala-asemia. Diagnostiikan puolella yhtiö toimii edellä mainittujen maiden lisäksi esimerkiksi Saksassa ja Intiassa. Palveluihin kuuluvat lukuisat erilaiset laboratoriotestit eri lääketieteen aloilla. Diagnostiikan yksikkö teki yli 115 miljoonaa testiä vuoden 2016 aikana.

Finlandia 2030 -rahasto osallistui Medicoverin listautumisantiin, joka ylimerkittiin moninkertaisesti. Yhtiön osakkeen arvo nousi 17 prosenttia ensimmäisen kaupankäyntipäivän päätteeksi.

23.5.2017

Medicover_post

Ilmastointilaitteiden valmistaja Munters listautui Tukholman pörssiin

Maailman johtava energiatehokkaiden ilmastointilaitteiden valmistaja Munters listautui Tukholman pörssiin. Yhtiö keskittyy liiketoiminnassaan valmistamaan ilmastointiratkaisuja omille erityisalueilleen, joihin kuuluvat esimerkiksi datakeskukset, litium-akkutehtaat sekä lääke- ja ruokateollisuuden tehtaat.

Erityisen mielenkiintoisia yhtiön tuotealueista ovat litium-akkutehtaat ja datakeskukset. Molemmat tuotealueet kasvavat näillä näkymin erittäin voimakkaasti tulevien vuosien aikana esimerkiksi sähköautojen, pilvipalveluiden ja esineiden internetin lisääntyvän käytön seurauksena. Litium-akkutehtaissa ilmastointi on kriittisessä asemassa, minkä vuoksi tehtaat eivät voi ottaa riskejä ilmastoinnin ratkaisuissa. Valmistettavat akut saattavat räjäyttää itsensä, jos tehtaan kosteusprosentti nousee yli 5 prosentin kriittisen rajan. Datakeskuksien runsaasti lämpöä tuottavat palvelimet voivat puolestaan lakata toimimasta, jos sisäilman lämpötila nousee yli 50 asteen rajan. Munters on osoittanut pystyvänsä tekemään luotettavia ja energiatehokkaita ratkaisuja tuotealueillaan ympäri maailman.

Finlandia 2030 -rahasto osallistui osakeantiin, joka oli jättimäinen menestys. Anti ylimerkittiin moninkertaisesti. Osake nousi ensimmäisen kaupankäyntipäivän päätteeksi 20 prosenttia antihintaa korkeammalle tasolle.

19.5.2017

Munters_post

Ambea: uudelta pörssitulokkaalta heti odotuksia parempi osavuositulos

Ruotsalainen hoivayhtiö Ambea julkisti tänään ensimmäisen osavuosituloksensa tuoreena pörssiyhtiönä ja ylitti heti analyytikoiden odotukset. Tulos ja kannattavuus oli markkinoiden odotuksia paremmat. Yhtiö jatkaa tasaisella kasvustrategiallaan, ja uusien rakenteilla olevien sänkypaikat ovat lähes 10 prosenttia yhtiön nykyisestä kapasiteetista.

Finlandia 2030 -rahasto osallistui Ambean listautumisantiin maaliskuun lopussa, josta osakkeen arvo on noussut yli 20 prosenttia. Yhtiön osake on tällä hetkellä rahaston suurin sijoitus ja näemme osakkeen arvostustason edelleen houkuttelevana verrattuna hoivamarkkinan suurimpiin pelureihin (mm. Orpea Keski-Euroopassa ja Attendo Pohjoismaissa), joita Finlandia Laatuyhtiöt -rahasto omistaa. Näemme yksityisen terveydenhuollon ja vanhustenhoidon markkinoiden kasvupotentiaalin erittäin houkuttelevana Euroopassa tulevana vuosikymmenenä väestön ikääntyessä ja vaurastuessa.

17.5.2017

Ambea_post

Delphi Automotive jatkaa panostustaan autonomisen auton kehittämiseksi

Maailman johtaviin ajoneuvojen elektronisten komponenttien valmistajiin lukeutuva Delphi Automotive julkisti kuluvan vuoden ensimmäisen osavuosituloksensa. Sekä yhtiön liikevaihdon kasvu että tuloskasvu ylittivät markkinoiden odotukset.

Sijoittajien suurin riemu liittyi kuitenkin osavuosituloksen yhteydessä ilmoitettuun uutiseen voimansiirron toimintojen eriyttämisestä omaksi yhtiökseen, jonka seurauksena heikomman marginaalin toiminnot siirtyvät kokonaan oman yhtiönsä alle. Strategisen linjauksen taustalla on pyrkimys panostaa yhä enenevässä määrin yhtiön voimavaroja autonomisen auton rakentamisessa käytettävään tekniikkaan, kuten turvallisuuteen ja sensoreihin. Delphi on tällä hetkellä yksi johtavista yhtiöistä autonomisen auton kehittämiseen tarvittavan tekniikan kehittämisessä, minkä vuoksi yhtiön kasvupotentiaali on valtaisa. Toimintojen eriyttämisen odotetaan valmistuvan vuoden 2018 maaliskuussa.

Delphin osakkeen arvo nousi lähes 11 prosenttia tulosjulkispäivän kaupankäynnissä.

3.5.2017

Delphi_post_2

Align Technologyn ennätyskova kvartaalitulos siivitti osakkeen hurjaan nousuun

Maailman innovatiivisimpien ”näkymättömien” hammasrautojen valmistaja Align Technology murskasi analyytikko-odotukset tuoreimmalla osavuovuosikatsauksellaan tuloksen oltua lähes 30 prosenttia odotuksia parempi. Yhtiön kasvuluvut ovat kovia: liikevaihdon kasvu on vuositasolla 30,0 prosenttia, uusien hammasrautojen toimitukset nousivat uuteen ennätykseen 27,1 prosentin vuosikasvulla (208 000 toimitusta) ja kansainväliset toimitukset kasvoivat 41 prosenttia vuositasolla. Yhtiön liikevaihto-ohjeistus seuraavalle neljänneksellä ylitti analyytikoiden odotukset yli 15 prosentilla.

Alignin liikevaihdosta suurin osa (64 prosenttia vuonna 2016) tulee vielä kotimarkkinoilta USA:sta, joten kansainvälinen kasvupotentiaali on valtava reippaan kotimaisen kysynnän kasvun lisäksi. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna vain noin reilun miljardin dollarin suuruinen ja odotammekin liikevaihdon moninkertaistuvan tulevina vuosina yhtiön kansainvälistyessä.

Ostimme yhtiön osaketta rahastoomme tämän vuoden tammikuussa alle 94 dollarin hintaan ja tämänpäiväisen tuloksen jälkeen osake nousi jälkipörssissä jo 136 dollarin hintaan, jonka perusteella osakkeen arvo on noussut rahastossamme noin 45 prosenttia vajaassa neljässä kuukaudessa.

 27.4.2017

Align_post

TAL Education jatkaa räjähdysmäistä kasvuaan

Kiinan suurin yksityinen tutorointi-/koulutusyhtiö Tal Education raportoi erittäin vahvan tilivuoden 2016 tuloksen. Yhtiön liikevaihto kasvoi peräti 68 prosenttia edellisvuodesta. Myös oppilasmäärät kasvoivat erittäin vahvasti, ja tilivuoden lopussa oppilaita oli jo yli 1,3 miljoonaa. Kasvua edellisvuodesta kertyi lähes 70 prosenttia. Yhtiön oman arvion mukaan liikevaihto kasvaa 55–57 % kuluvan vuoden aikana.

 Yhtiö jatkaa voimakasta kasvuaan sekä lisäämällä uusia luokkahuoneita olemassa oleviin opetuskeskuksiin että laajentamalla toimintaansa uusiin kaupunkeihin. Kilpailu koulutuspalveluissa on kaikkein kovinta suurissa kaupungeissa, joissa yhtiöiden peitto alkaa olla varsin kattava. Pienemmissä kaupungeissa on kuitenkin edelleen valtavat kasvumahdollisuudet. Tal Educationilla pienempien kaupunkien osuus liikevaihdosta nousi tilikauden aikana 6 prosenttiyksikköä 39 prosenttiin. Näistä pienemmistä kaupungeista peräti 16:ssa liikevaihdon kasvu ylitti 100 prosentin rajan.

Tal Educationin osake on ollut räjähdysmäisessä nousussa kuluvan vuoden aikana. Tulosjulkistuksen jälkeen osakkeen arvo noteerattiin kaikkien aikojen korkeimmalla tasollaan, 119,40 Yhdysvaltain dollarissa. Osake on noussut peräti 70 prosenttia kuluvan vuoden aikana. Sijoittajan kannalta hyvä uutinen on, että monet suuret kansainväliset sijoittajat ovat vasta havahtuneet yhtiön valtaisaan kasvupotentiaaliin.

27.4.2017

TAL_Education_post

Temenoksen voittokulku jatkuu

Pankkijärjestelmätoimittaja Temenos julkisti jälleen kerran erittäin vahvan osavuosikatsauksen, kun liikevoitto ja tulos ylittivät markkinoiden odotukset. Yhtiön pankkijärjestelmäsofta valtaa markkinaosuutta Euroopassa vahvasti, ja nyt myös USA:ssa nähdään vahvaa kasvua. Tämä lupailee hyvää, sillä USA:n pankkien järjestelmäuudistukset ovat vielä kaukana jäljessä Euroopan pankkijärjestelmien modernisoinnin tasosta.

Uudet referenssiasiakkuudet USA:ssa auttavat mielestämme yhtiötä voittamaan lisää modernisointisopimuksia lähivuosina ja yhtiöllä on hyvät mahdollisuudet nousta tärkeillä USA:n markkinoilla ennen pitkään yhtä vahvaan asemaan kuin Euroopassa.

Ylipäätään pankkijärjestelmien modernisointihankkeet tulevat olemaan yksi pankkisektorin merkittävimpiä kilpailuetutekijöitä seuraavan vuosikymmenen aikana uusien ketterien pankkialaa ja teknologiaa yhdistävien FinTech-yhtiöiden tullessa vahvasti markkinoille mukaan haastamaan perinteistä pankkitoimintaa. Temenoksen kasvumahdollisuudet näyttävätkin varsin valoisilta tulevina vuosina maailman talouden kasvun kehityksestä riippumatta.

Finlandia 2030 -rahasto on sijoittanut Temenoksen osakkeeseen heti rahaston alusta lähtien viime kesänä. Tänä aikana osake on noussut lähes 60 prosenttia osavuosikatsauspäivään mennessä.

21.4.2017

Temenos_post

Rockwell Collinsin osake nousi uusiin ennätyksiin

Lentokoneiden elektroniikkaan keskittyvä konepajayritys Rockwell Collins raportoi markkinoiden odotuksia paremman liikevaihdon kasvun ja tuloksen ja nosti koko vuoden liikevaihto- ja tulosohjeistustaan osavuosikatsauksen yhteydessä.

Yhtiön tuloskommenteissa mainitaan positiivisen trendin johtuvan muun muassa lentoyhtiöiden yhä lisääntyvästä tarpeesta tarjota asiakkailleen parempia kommunikointiyhteyksiä- ja välineitä lennoille. Muutenkin lentokoneiden sisältämän elektroniikan määrä on jatkanut vahvassa kasvussa.

Yhtiö on saanut B/E Aerospace -fuusion loppuun ja synergiasäästöjen lisäksi yrityskaupan pitäisi vahvistaa yhtiön mahdollisuuksia myydä enemmän lentokoneiden sisätilojen elektroniikkaa suoraan lentokonevalmistajille lentoyhtiöiden sijaan.

Lentokonemarkkinoiden kasvu jatkuu hyvänä tulevina vuosikymmeninä lentoliikenteen kasvaessa. Rockwell Collinsin liikevaihto oli viime vuonna noin 5 miljardia dollaria, mutta 10 miljardin dollarin raja liikevaihdossa voi mennä rikki jo vuonna 2019.

Yhtiön osake nousi yli 5 prosenttia uusille ennätystasoille vahvan tuloksen ja vahvan kasvuohjeistuksen myötä.

21.4.2017

RockwellCollins_post

Hoivapalveluiden tuottaja Ambea listautui Tukholman pörssiin

Ruotsalainen sosiaali- ja terveyspalvelualan yritys Ambea listautui pörssiin. Yhtiö on toimialallaan yksi Ruotsin suurimmista. Ambean liiketoiminta keskittyy vanhustenhoitoon, perhehoitoon sekä vammaistenhoitoon, jossa yhtiö on yksityisten palveluntarjoajien markkinajohtaja. Pieni osa liikevaihdosta tulee myös Norjan vanhustenhoidosta. 

Sosiaali- ja terveyspalvelualan yhtiöt ovat herättäneet suurta kiinnostusta Pohjoismaissa viime aikoina. Alueen demografia ennakoi voimakkaasti kasvavia asiakasmääriä esimerkiksi vanhusten hoidon saralla, kun 1940-luvulla syntyneet suuret ikäluokat saavuttavat eläkeiän. Terveyspalveluiden tarjontaa on myös pyritty yksityistämään, mikä tekee yhtiöiden kasvunäkymistä erityisen houkuttelevia. 

Yhtiön listautuminen herätti laajaa kiinnostusta markkinoilla, ja osakeanti ylimerkittiin moninkertaisesti. Näemme yhtiössä vahvaa nousupotentiaalia ja osallistuimme osakeantiin. Kaupankäynti osakkeella päättyi ensimmäisen kaupankäyntipäivän jälkeen 10 % osakkeen antihintaa korkeammalle tasolle.

31.3.2017

Ambea_post

Finlandia 2030 -rahastolla vahva kehitys alkuvuonna

Finlandia 2030 -rahaston vuosi on alkanut vauhdikkaissa merkeissä. Rahaston arvo on noussut yli 6 prosenttia alkuvuoden aikana*, eli selvästi paremmin kuin osakemarkkinat yleisesti (maailman osakemarkkinat olivat nousseet euromääräisesti 3,0 prosenttia samana ajanjaksona**).

Maailmantalouden kasvunäkymät ovat muuttuneet positiivisempaan suuntaan Donald Trumpin voitettua USA:n presidentin vaalit, ja tämä on myös näkynyt rahaston kehityksessä rahaston sijoittaessa tulevaisuuden kasvuyhtiöihin. Viimeisen kolmen vuoden aikana rahaston sijoitussalkun yhtiöiden liikevaihdot ovat kasvaneet keskimäärin yli 20 prosentin vuotuista vauhtia ja yhtiöiden käyttökatemarginaalit ovat olleet keskimäärin yli 20 prosenttia. Samoin myös kuluvalle vuodelle markkinat odottavat rahaston salkkuyhtiöille keskimäärin yli 20 prosentin liikevaihdon kasvua. 

Vaikka rahasto sijoittaakin laatuyhtiöihin, joilla on jo nyt merkittävää kasvua ja hyvä kannattavuus, niin uskomme näiden yhtiöiden suurimman kasvupotentiaalin olevan vielä hieman kauempana tulevaisuudessa tiettyjen talouden megatrendien alkaessa vaikuttamaan kasvuun yhä enemmän. Tällaisia ovat esimerkiksi Aasian keskiluokan kasvu, väestön ikääntyminen ja informaatioteknologian transformaatio skaalautuviin pilvipalveluihin.

Vuoden ensimmäisien kuukausien aikana Finlandia 2030 -rahaston parhaimmat nousijat ovat tulleet Kiinasta: matkapuhelimiin ja autoihin kamerajärjestelmiä valmistava Sunny Optical on noussut alkuvuoden aikana 70 prosenttia* ja yksityinen tutorointi-/koulutusyhtiö TAL Education on noussut 52 prosenttia vastaavana ajankohtana*. 

Rahaston salkunhoitajat Juuso Kenkkilä ja Tomi Paavilainen ovat tyytyväisiä rahaston hyvää starttiin: rahaston arvo on noussut yli 16 prosenttia* reilun 9 kuukauden aikana rahaston aloituksesta. He odottavat rahastoon valitsemiensa yhtiöiden liiketoimintojen positiivisen kehittymisen jatkuvan lähivuosina.

 *kehitys 24.3.2017 mennessä
**MSCI Maailma euromääräinen tuottoindeksi

2030_post

Smiths Groupilta odotuksia parempi puolivuotistulos

Englantilaisen konepajayhtiö Smiths Groupin puolivuotistulos ylitti markkinoiden konsensusodotukset sekä liikevaihdon että tuloksen osalta. Varsinkin tulos oli reippaasti odotettua parempi. Yhtiön tulos ennen veroja kasvoi yli kaksinkertaiseksi vuoden takaiseen verrattuna, heikentyneen punnan ja strukturointien ansioista.

Yhtiön liiketoiminnoista Detection-liiketoiminta kehittyi parhaiten ja kompensoi muiden toimialojen hiukan pehmeitä tuloksia. Yhtiön Detection-liiketoiminta on maailman suurin turvallisuusalan sensorien toimittaja (sensoreita esimerkiksi räjähteiden, aseiden, kemikaalien ja huumeiden tunnistamiseen) ja toimialan kasvunäkymät ovat hyvät muun muassa terrorismin uhkan kasvaessa maailmalla. Yhtiö onkin vahvistamassa Detection-liiketoimintaansa ostamalla Safranilta Morpho Detectionin 710 miljoonan dollarin valuaatiolla.

Yhtiön osake nousi kaikkien aikojen korkeimmalle tasolleen tulosjulkistuksen jälkeen.

24.3.2017

 
Smiths_Group_post

Finlandia 2030 -rahasto osallistui Next Gamesin osakeantiin – heti hurja nousu

Finlandia 2030 -rahasto osallistui ensimmäiseen suomalaisen peliyhtiön listautumisantiin. Mielestämme on positiivista Helsingin pörssille, että saamme ensimmäisen suomalaisen peliyhtiön pörssiin mukaan. Suomalainen pelikehittämisen osaamistaso on maailmanluokkaista ja odotammekin myös muita alan yhtiöitä pörssiin lähivuosina.

Next Gamesin tunnettujen brändien lisensseihin perustuva toimintamalli on mielestämme erittäin mielenkiintoinen. Yhtiö on todistanut osaamisensa jo kahdella huippuluokan mobiilipelillä ja yhtiö on erittäin vahvoilla neuvoteltaessa uusista lisenssipelimahdollisuuksista. Yhtiöllä lieneekin hyvin vahva uusien pelien suunnitteluputki lähivuosille.

Next Gamesin kannattavuus paranee vauhdilla, kassavirta on vahva ja osakeannin jälkeen tase on huippuvahva, joten yhtiöllä on mielestämme nyt kaikki eväät kasassa alkaa kasvattamaan liiketoimintaansa uudella suuremmalla vaihteella lähivuosina.

Yhtiön osakeanti oli menestys. Merkintäaika lopetettiin ennenaikaisesti vahvan kysynnän johdosta ja ensimmäisenä kaupankäyntipäivänä yhtiön osake nousi yli 20 prosenttia. Odotamme kuluvalle vuodelle useampia uutisia uusiin pelihankkeisiin liittyen, mikä antanee osakkeelle vielä uutta nostetta tulevaisuudessa.

24.3.2017

NextGames_post

Minth Groupin odotuksia parempi tulos siivitti osakkeen kaikkien aikojen korkeimmalle tasolle

Autonkorien osia valmistava kiinalainen Minth Group julkisti tiistaina tuoreimmat osavuosilukunsa, jotka olivat reippaasti markkinoiden odotuksia vahvemmat kasvun ja tuloksen osalta. Kasvun ajurit näyttäisivät vahvoilta lähivuosille: paikallisten kiinalaisten automerkkien määrä asiakkaina kasvaa, SUV-automallien kysyntä on kovassa kasvussa (kalliimpia osia) ja yhteistyö BMW:n kanssa sujuu loistavasti.

Minth sai juuri BMW:ltä ”BMW Supplier Innovation Award in Quality” -palkinnon, joka jaetaan erinomaista laatua toimittavalle alihankkijalle vuosittain. BMW-yhteistyön syventymisen lisäksi yhtiö kasvattaa yhteistyötään Mercedes-Benzin kanssa. Samoin suunnitelmissa on Audi-yhteistyön syventäminen. Kovan kasvun lisäksi yhtiö on onnistunut myös parantamaan kannattavuuttaan, mikä antanee lisäpotkua osakkeelle lähitulevaisuudessa. 

Yhtiön osake nousi hyvän tuloksen jälkeen kaikkien aikojen huipputasolle.

Minth Groupin asiakaskuntaan kuuluu 80 prosenttia maailman autovalmistajista, ja yhtiön markkina-asema Kiinan kasvavilla markkinoilla on erityisen vahva.

24.3.2017

NextGames_post

Sunny Opticalin osake hurjassa nousukiidossa

Kiinalainen optiikka-alan yhtiö Sunny Optical julkaisi helmikuun toimitusluvut, jotka suorastaan murskasivat markkinoiden odotukset. Erityisesti älypuhelimissa ja tableteissa käytettävien linssien sekä kameramoduulien kysyntämäärät ovat kasvaneet räjähdysmäisesti. Kasvun taustalla on erityisesti kahden kameran -tekniikan kehitys. Kehityksen myötä kalliimman hintaluokan puhelimissa käytetään tuplamäärä yhtiön tekniikkaa aiempaan verrattuna. Sunny Optical on myös onnistunut voittamaan lisää markkinaosuutta sen vahvimpien kilpailijoiden kamppaillessa tuotanto- ja kapasiteettiongelmien kanssa.

Sunny Opticalin osake päätyi perjantaina pörssin sulkeuduttua kaikkien aikojen korkeimmalle tasolleen yli 10 prosentin päivänousun jälkeen.

10.3.2017

SunnyOptical_post

Unibetilla odotuksia vahvempi loppuvuosi

Kindred Group (entinen Unibet) raportoi reippaasti markkinaodotuksia vahvemman Q4-osavuosituloksen käyttökatteen noustua 48 prosenttia ja osakekohtaisen tuloksen 54 prosenttia vuoden takaisesta. Online-vedonlyöntiä ja -rahapelejä tarjoavan yhtiön aktiivisten asiakkaiden määrä kasvoi 25 prosenttia vuodessa, 1,2 miljoonaan asiakkaaseen.

Kindred on kasvattanut markkinaosuuttaan online-peleissä Euroopassa jo kuudetta vuotta putkeen, ja varsinkin mobiilipuolella kasvu on ollut kiihtyvää: viime vuoden viimeisellä neljänneksellä mobiilipuolen liikevaihto kasvoi 74 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna.

Osakemarkkinoilla yhtiön hyvä tulosparannus otettiin riemuiten vastaan: Kindredin osakkeen arvon nousi yli 10 prosenttia tulospäivänä.

14.2.2017

Unibet_post

Bank Norwegian jatkoi erittäin vahvassa kasvussa

Bank Norwegian raportoi vahvat kasvuluvut sekä lainakannan kasvun että tuloskasvun osalta viime vuoden viimeisen vuosineljänneksen osalta. Edelliseen neljännekseen verrattuna pankin korkokate kasvoi 15 prosenttia ja osinkokohtainen tulos 18 prosenttia oman pääoman tuoton oltua lähes 40 prosenttia.

Pankin liiketoiminnat Suomessa ja Tanskassa kääntyivät voitollisiksi alle vuodessa, ja pankin lainakanta kasvoi kuluneen kvartaalin aikana eniten juuri Suomessa. Kuvaavaa pankin kasvulle on muun muassa se, että pankin asiakkaiden määrä lähes tuplaantui vuoden 2016 aikana. Alkuvuonna 2017 on jo varmasti ylitetty miljoonan asiakkaan raja. Odotamme hyvän kasvun jatkuvan myös tänä vuonna. Pankki hakikin tuloksen yhteydessä markkinoilta 500 miljoonaa kruunua lisää pääomia kasvun vauhdittamiseksi.

14.2.2017

Norwegian_post

Link Mobility valloittamassa Euroopan markkinoita

Norjalainen mobiilipalveluiden tarjoaja Link Mobility raportoi vuoden 2016 tuloksensa, joka osoitti yhtiön jatkavan voimakkaalla kasvu-uralla. Yhtiön liikevaihto oli aavistuksen odotusta korkeammalla tasolla. Liiketoiminnan marginaali jäi puolestaan hieman odotuksesta.

Yhtiön kannalta olennaisempaa on kuitenkin vahvan kasvun jatkuminen yritysostojen kautta. Link laajensi toimintaansa jo alkuvuodesta yritysoston myötä Espanjaan, jossa siitä tuli kerta heitolla markkinajohtaja. Yrityksen johto viestitti tulosjulkistuksen yhteydessä yritysostojen saavan jatkoa 5 - 6 yrityskaupalla per vuosi. Seuraavaksi yhtiön suunnitelmissa on laajentaa toimintaa Ranskaan ja Italiaan. Osake noteerattiin 3 prosenttia edellispäivää korkeammalle tasolle tulosjulkistuksen jälkeen.

6.2.2017

LinksMobility_post

Tal Education voimakkaassa kasvussa

Kiinan johtava koululaisten opetuspalveluita tarjoava yritys Tal Education raportoi erittäin vahvan Q3-osavuosituloksen. Yhtiön liikevaihto tilivuoden kolmannella vuosineljänneksellä nousi peräti 83 prosenttia edellisvuodesta, 260 miljoonaan Yhdysvaltain dollariin. Myös osakekohtainen tulos ($ 0,26) oli selvästi odotuksia vahvempi.

Yhtiöllä oli raportointihetkellä yhteensä 474 opetuskeskusta, 27 kaupungissa. Uusia opetuskeskuksia on avattu yli sata kuluvan vuoden aikana. Rekisteröityjä opiskelijoita on yli 830 000, verkko-opetus mukaan lukien. Osavuositulos otettiin markkinoilla riemuiten vastaan, ja osake päätyi tulosjulkistuksen jälkeen 7,5 prosentin nousuun.

19.1.2017

TAL_Education_post

Jaguarilla ja Land Roverilla ennätyksellinen myyntivuosi

Intialaisen Tata Motorsin omistamat automerkit Jaguar ja Land Rover ovat suositumpia kuin koskaan aiemmin. Yhtiö ilmoitti merkkien ylittäneen puolen miljoonan kappaleen myyntimäärän ensimmäistä kertaa kalenterivuoden aikana. Autoja myytiin yli 580 000, mikä on viidennes enemmän kuin edellisvuonna. Autojen myynti on kasvanut vuosittain seitsemän viimeisimmän vuoden ajan. Tata Motors on ilmoittanut vuosittaisen myynnin tavoitteeksi miljoona autoa.

12.1.2017

Tata_motors_2

Ormat laajentaa toimintaansa yritysostolla

Uusituvaa energiaa tuottava yhtiö Ormat Technologies ilmoitti laajentavansa toimintaansa ostamalla Viridity Energyn. Ormat valmistaa geotermistä energiaa tuottavia voimaloita. Voimalaitosten ongelmana on yleisesti energian varastoiminen ja siirtäminen, jossa energiaa valuu hukkaan. Yrityskaupan myötä toimintaa pyritään tehostamaan jatkossa.

Viridity ratkaisee energian varastoimisen ongelmia ja optimoi energian käyttäjien kulutusta VPower-ohjelmallaan. VPower hyödyttää sekä tuottajaa että kuluttajaa seuraamalla reaaliaikaisesti ja ennakoimalla energiamarkkinoita automatisoidun ohjelmiston avulla. Näin energia saadaan myytyä tehokkaammin sitä tarvitseville, ja hinta pysyy alhaisempana.

12.1.2017

Ormat_post

Apogee Enterprises raportoi vahvan osavuosituloksen

Erikoislasien valmistukseen keskittynyt Apogee Enterprises raportoi kolmannen vuosineljänneksen osavuosituloksensa. Yhtiön liikevaihto kasvoi markkinan odotusten mukaisesti 15 % edellisvuodesta. Osakekohtainen tulos ylsi peräti 24 % edellisvuotta korkeammalle tasolle, mikä ylitti markkinan odotukset.

Apogeen toimitusjohtajan mukaan yhtiön strategia toimii erinomaisesti. Kasvua on saavutettu sekä uusien maantieteellisten alueiden että uusien tuotteiden ansiosta. Yhtiö kasvaa myös yritysostojen kautta, mistä osoituksena osavuosituloksen yhteydessä uutisoitu Sotawall Inc -yrityskauppa. Kaupan myötä yhtiö vahvistaa markkinaosuuttaan Kanadassa sekä osaamistaan rakennusten julkisivujen rakennustekniikassa.

14.12.2016

Apogee_post

Infineon Technology nostaa kannattavuustavoitettaan huomattavasti

Infineon Technology raportoi tänään odotusten mukaisen liikevaihdon ja tuloksen heinä-syyskuun vuosineljännekseltä. Yhtiö ohjeistaa ensi vuodelle noin kuuden prosentin liikevaihdon kasvua (+/- 2 prosenttia) markkinoiden konsensuksen odottaessa 8,5 prosentin kasvua. Suuri yllätys oli kuitenkin merkittävästi parempi kannattavuusohjeistus yhtiön nostaessa liikevoittomarginaalin tavoitteen 15 prosentista 17 prosenttiin. Kannattavuus parantuu yhtiön tuotantolaitosten saavuttaessa kasvun myötä yhä paremman käyttöasteen. Infineon odottaa erityisesti autoteollisuuden puolijohdemarkkinoiden kasvavan vahvasti tulevina vuosina sähköautojen ja itseohjautuvien autojen määrän kasvaessa kovaa vauhtia. Yhtiön osake nousi positiivisten uutisten myötä uusiin kaikkien aikojen ennätystasoille.

23.11.2016

Infineon_post

Salesforcelta merkittävästi odotuksia vahvempi osavuositulos

Tietojärjestelmien toimittaja Salesforce raportoi markkinan sulkeuduttua osavuosituloksensa, joka oli selvästi markkinaodotuksia vahvempi. Yhtiön kotimarkkinoilla Yhdysvalloissa oli toisella vuosineljänneksellä lievää heikkoutta, joka kuitenkin yhtiön viestinnän mukaan jäisi lyhytaikaiseksi.
Viimeisimmän tulosjulkistuksen jälkeen voidaan todeta Yhdysvaltain liiketoimintojen kasvun olevan jälleen hyvällä mallilla. Kotimarkkinan vahvuuden lisäksi toinen merkittävä tekijä vahvan tuloksen taustalla olivat merkittävässä kasvussa olevat yhtiön kehittämät pilvipalvelut. Salesforcen liikevaihto kasvoi kolmannella vuosineljänneksellä peräti 25 % edellisvuoteen verrattuna.
Salesforce on tällä hetkellä erittäin hyvin positioitunut tietojärjestelmien toimittajien joukossa, ja yhtiön luottamusta tulevaisuuden kehitykseen kuvaa myös loppuvuodelle nostettu liikevaihtoennusteen nosto. Yhtiön osake oli yli 5 prosentin nousussa jälkipörssissä.

18.11.2016

Salesforce_post

Anta Sports maailman top 50 -listalle

Informaatiopalveluita sijoittajille tarjoava yhdysvaltalainen mediayhtiö Bloomberg julkaisi listan, johon se kokosi maailman 50 huomionarvoisinta yhtiötä vuodelle 2017. Listan aineistona oli yli 4 000 yritystä. Yhtiöiden välillä verrattiin muun muassa kannattavuutta, kasvua, markkinaosuutta sekä yhtiön kasvupotentiaalia.

Kiinan vahvin urheiluvaatebrändi Anta Sports Products erottui joukosta edukseen ja valikoitui listalle kuuluvien yhtiöiden joukkoon. Anta Sports raportoi kuun vaihteessa osavuosituloksen, joka oli selvästi odotuksia vahvempi. Kiinassa liikuntaharrastaminen on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosien aikana. Vuoden 2014 lopussa 410 miljoonaa kiinalaista harrasti liikuntaa. Arvioiden mukaan vuonna 2020 liikkujien määrä kasvaa 700 miljoonaan kansalaiseen. Urheiluvaatteilla on näin ollen erittäin vahva kasvupotentiaali tulevien vuosien aikana.

17.11.2016

Anta_post

MTU Aero Enginesiltä kaikkien aikojen paras osavuositulos

Lentokoneiden turbiinien osia valmistava MTU Aero Engines julkisti tänään historiansa kaikkien aikojen parhaan osavuosituloksen. Yhtiö nosti samalla myös koko vuoden tulosohjeistustaan. Yhtiön innovatiivisten ja energiatehokkaiden Geared Turbo Fan -turbiinien kysyntä on jatkunut vahvana, ja tilauskirjassa on tällä hetkellä yli 8 000 turbiinia, joiden toimittamiseen menee vuosia.

Yhtiöllä on tällä hetkellä 40–50 prosentin markkinaosuus kapea- ja leveärunkoisten lentokoneiden turbiineissa. Kasvunäkymät ovat vahvat esimerkiksi kehittyvillä markkinoilla (varsinkin Kiina ja Intia) mutta myös muun muassa USA:ssa, missä lentokonekanta on keskimäärin 5 vuotta vanhempaa kuin muualla maailmassa ja lentokonekannan uusimissykli onkin käynnistymäisillään.

Jatkossa yhtiön kannattavuus tulee myös parantumaan merkittävästi huoltoliiketoiminnan kasvaessa asennetun turbiinikannan mukana.

25.10.2016

MTU_post

Rockwell Collins tekee historiansa suurimman yritysoston

Lentokoneiden kommunikaatio-, kontrolli- ja navigaatiojärjestelmiä valmistava Rockwell Collins ilmoitti sunnuntaina 83-vuotisen yrityshistoriansa suurimmasta yrityskaupasta. Yhtiö ostaa B/E Aerospacen 6,4 miljardilla dollarilla rahoittaen kaupasta vajaan puolet omilla osakkeillaan.

B/E Aerospacen on markkinajohtaja lentokoneiden sisätilojen kalusteissa. Yhtiö toimittaa muun muassa modulaarisia vessoja ja luksusistuimia, jotka voivat kalleimmillaan maksaa satoja tuhansia euroja.

Rockwell Collins vahvistaa yritysostolla jo ennestään vahvaa asemaansa suurimpien lentokoneiden valmistajien alihankintaketjussa.

Yritysostosta haetaan tietysti myös kustannussäästöjä, jotka tulevat entisestään parantamaan molempien yhtiöiden asemaa alihankintaketjussa. Kustannussäästöksi arvioidaan vuositasolla noin 160 miljoonaa euroa, minkä päälle tulevat vielä synergiahyödyt tehostuvasta myyntityöstä tuotevalikoiman kasvaessa.

Odotammekin yrityskaupan vahvistavan Rockwell Collinsin kilpailuetuja, kiihdyttävän liikevaihdon kasvua ja parantavan marginaaleja lähivuosina.

24.10.2016

RockwellCollins_post

Borregaard julkisti kaikkien aikojen vahvimman tuloksensa

Biokemikaalien valmistaja Borregaard raportoi selvästi odotuksia paremman tuloksen osavuosikatsauksessaan. Yhtiön käyttökate oli ennätyskorkea vuosineljänneksittäin tarkasteltaessa, ja se ylitti markkinan odotuksen lähes 20 prosentilla. Kasvua edellisvuoteen kertyi peräti 35 prosenttia.

Vahvan kasvun taustalla olivat alentuneet raaka-ainekustannukset ja suotuisat valuuttakurssimuutokset. Yhtiön toimitusjohtajan lausunnon mukaan kaikki segmentit tehostivat toimintaansa myös neutraaleilla valuuttakursseilla tarkasteltuna. Yhtiö ohjeisti vuoden viimeisen neljänneksen kehittyvän hieman markkinan odotuksia voimakkaammin. Osake reagoi erittäin positiivisesti osavuosikatsaukseen ja päätyi päivän päätteeksi 6,9 prosentin nousuun, kaikkien aikojen korkeimmalle tasolleen. 

21.10.2016

Borregaard_post

Finlandia 2030 -rahasto luokkansa ykkönen maailmassa

Finlandia 2030 -rahaston hyvä arvonkehitys on jatkunut myös syys-lokakuussa, vaikka markkinoilla on nähty paljon heiluntaa viime viikkoina. Rahasto on tuottanut yli 12 prosenttia vajaassa neljässä kuukaudessa ja rahasto on oman rahastoluokkansa maailman ykkönen tuotolla mitattuna aloituspäivästä (13.6.2016) eiliseen arvoon mitattuna.

Finlandia_2030_listasijoitus_130616-041016_WEB

Temenokselle jälleen sopimus pankin it-järjestelmän uusimisesta

Sveitsiläinen ohjelmistoyhtiö Temenos ilmoitti tehneensä sopimuksen Bank of Irelandin kanssa IT-järjestelmän uusimisesta. Bank of Ireland ottaa käyttöön yhtiön valmistaman UniversalSuite-ohjelmiston.

Temenos nähdään tällä hetkellä parhaana yhteistyökumppanina digitalisaation myötä muuttuvassa pankkiympäristössä. Näkemyksemme mukaan yhtiön palveluille on yhä enemmän kysyntää tulevaisuudessa. Edelliset merkittävät sopimukset Temenos on tehnyt edellisvuoden syyskuussa Nordean ja heinäkuussa Standard Charteredin kanssa. Osake nousi päivän päätteeksi yli 7 prosenttia – kaikkien aikojen korkeimmalle tasolleen.

3.10.2016

 
Temenos_post

Finlandia 2030 -rahasto mukana Netsin listautumisannissa

Finlandia 2030 -rahasto lisäsi sijoitussalkkuunsa tänään listautuneen Pohjoismaiden johtavan digitaalisten maksupalveluiden tarjoajan Netsin. Suomessa Nets tunnetaan parhaiten Luottokunnasta, jonka toiminnan Nets osti nelisen vuotta sitten.

Netsillä on erityisen vahva markkina-asema Tanskassa, Norjassa ja Suomessa ja myös Ruotsissa yhtiö on suurimpien toimijoiden joukossa. Digitaalisten maksujärjestelmien käytön odotetaan kasvavan hyvin tulevaisuudessa, ja hyvin skaalautuvana liiketoimintana tämä tarkoittaa Netsille yhä parantuvaa kannattavuutta.

Mielestämme Nets on hyvä esimerkki yhtiöstä, jolta voi odottaa vuosi vuodelta kasvavia osinkovirtoja tulevaisuudessa, Finlandian salkunhoitaja Juuso Kenkkilä kertoo.

23.9.2016

Nets_post

Finlandia 2030 -rahastolla maailmanluokan alku

Kesällä lanseerattu Finlandia 2030 -rahasto on tällä hetkellä omassa rahastoluokassaan maailman viiden parhaimman rahaston joukossa. Verrokkiryhmässään Finlandia 2030 rahasto taistelee menestyksestä 572 muun rahaston kanssa.

13.9.2016

Finlandia_2030_listasijoitus

Lääkehoito Alzheimerin taudin hoitoon lähellä valmistumista

Yhdysvaltain lääkemarkkinoiden valvova viranomainen (FDA) tiedotti myöntäneensä nopeutetun testiluvan Biogenin valmistamalle kokeelliselle aducanumab-lääkehoidolle. Aducanumab-hoidon ensimmäinen testivaiheen on tehty. Tulosten perusteella lääkkeen todettiin pysäyttävän muistista vastaavien aivosolujen kuolemaa aiheuttavien beeta-amyloidien kehittymisen.

Alzheimerin tautiin ei ole aiemmin onnistuttu kehittämään hoitavaa lääkettä. Aiemmin kehitetyt lääkkeet ovat aikaisessa vaiheessa aloitettuna kyenneet ainoastaan hidastamaan taudin kehittymistä. Ensimmäisen vaiheen testitulokset tukevat myös meneillään olevien kolmannen vaiheen testien koetuloksia. Lääkkeen tutkimustuloksia on ylistetty parhaaksi uutiseksi 25 vuoteen Alzheimerin taudin saralla.

Lähde: Bloomberg

1.9.2016

Biogen_post

Yhteistyötä autonomisen auton kehittämiseksi

Maailman johtaviin ajoneuvojen elektronisten komponenttien valmistajiin lukeutuva Delphi Automotive tiedotti lisäävänsä panostuksia autonomisen auton kehittämiseksi. Yhtiö ilmoitti aloittavansa yhteistyön toisen autojen elektroniikkaa kehittävän yhtiön, Mobileyen, kanssa. Hankkeen tavoitteena on kehittää 4/5-autonominen eli itseohjautuva-auto, joka on tarkoitus esitellä yleisölle vuonna 2017 Las Vegasin elektroniikkamessuilla.

Delphi valmistaa auton käyttöön liittyvän ohjelmiston sekä ympäristön tunnistimet. Mobileye puolestaan valmistaa auton paikannukseen sekä auton ympäristön oppimiseen liittyvän teknologian, jonka saralla yhtiö on valmistanut maailman edistyksellisimmän tekniikan. Auton tuotanto voidaan aloittaa tämän hetkisten suunnitelmien mukaan vuonna 2019.

Lähde: Bloomberg

23.8.2016

Delphi_post_2

Puettava maksuväline jatkuvasti mukana

Aika, jolloin ei tarvitse kantaa lompakkoa mukanaan maksaakseen ostoksiaan, lähestyy kovaa vauhtia. Yhdysvaltalainen NFCRing -yhtiö tiedotti valmistaneensa sormuksen, johon on asennettu Infineon Technologiesin valmistama, korttimaksamisen mahdollistava siru.

Käyttäjät voivat maksaa ostokset ilman koodia käytettävissä EMV-maksupäätteissä yksinkertaisesti pitämällä sormustaan muutaman sentin päässä tunnistimesta. Lähes puolet koko maailman vuonna 2015 valmistamista sirullisista maksukorteista sisälsi Infineonin valmistamaa tekniikkaa. Yhtiö jatkaa sirujen kehitystyötä, jotta siru voidaan asentaa yhä jatkossa pienempiin kohteisiin.

Lähde: Bloomberg

23.8.2016

Infineon_post

Helpotusta dieselautojen myyntiin Delhissä

Intian korkein oikeus ilmoitti kumonneensa asetuksen, joka kielsi Delhin alueella yli kaksilitraisten dieselautojen myynnin. Jatkossa autonvalmistajien tulee maksaa yhden prosentin vero kyseessä olevien  automallien valmistuksesta.

Mahindra & Mahindra on yksi Intian suurimmista lava-autojen valmistajista. Yhtiö hyötyy merkittävästi joulukuusta 2015 lähtien voimassa olleen asetuksen kumoamisesta. Suurin osa yhtiön lava-automalleista on moottoritilavuudeltaan yli kaksilitraisia, joten koko yhtiön automallisto on näin ollen tarjolla Delhin alueen käyttäjäkunnalle. Delhin alueen päätös on positiivinen myös koko maata silmällä pitäen, koska tapahtumien odotetaan näyttävän suuntaa koko maan kehitykselle autojen myynnin sääntelyssä.

Lähde: Bloomberg 

12.8.2016

Mahindra_post

Hajuttomia urheiluvaatteita uuden yhteistyön myötä

Kiinan suurin urheiluvaatteiden valmistaja Anta Sports Products ilmoitti aloittavansa yhteistyön Noble Biomaterials – yhtiön kanssa. Noble Biomaterials on Yhdysvalloissa perustettu yritys, joka on globaali markkinajohtaja antibakteeristen vaatekuitujen käsittelyssä. Yhteistyön myötä Anta Sports Productsin brändeistä ANTA, Fila ja Descente saavat oman malliston, joka valmistetaan yhdessä Noblen kanssa antibakteerisesti käsitellystä materiaalista. Antibakteerisen käsittelyn myötä bakteerien elinolot vaatteissa heikentyvät, minkä seurauksena vaatteet eivät haise ja ovat hygieenisempiä käyttää. Käsittely voidaan tehdä vaatekankaiden lisäksi myös kenkien valmistusmateriaaleihin. Yhteistyön myötä Anta vahvistaa brändijohtajansa asemaa Kiinassa ja voi näin perustella tuotteidensa kilpailijoihin verrattuna korkeamman hintatason.

Lähde: Bloomberg

4.8.2016

 
Anta_post

Edwards Lifescienses raportoi jälleen odotuksia vahvemman tuloksen

Sydänsairauksien hoitoon erikoistunut Edwards Lifescienses julkaisi kesäkuun loppuun päättyneen kvartaalin osavuosikatsauksen. Yhtiön liikevaihto kasvoi vertailujaksolla 23,1 % edellisvuodesta ja koko vuoden osakekohtaista tulosennustetta nostettiin näkymien parannutua.

Yhtiön vahvan kvartaalin taustalla oli erityisesti sydämen keinoläpän myynnin kasvu. Yhtiön valmistamien sydämen keinoläppien laatu on parantunut kehitystyön myötä vahvasti, ja tuotteiden nykyisen laadun myötä pystytään useimmissa tapauksissa välttämään leikkaushoito. Yhtiön keinosydänläppien myynti kasvoi globaalisti kuluvan vuoden toisella vuosineljänneksellä peräti 45 % edellisvuoteen verrattuna hoitomuodon lisätessä suosiotaan.

Lähde: Bloomberg

26.7.2016

EL_post

Kovaa arvonnousua yrityskaupan myötä

Japanilainen Softbank ilmoitti 18.7. tehneensä julkisen ostotarjouksen muun muassa prosessoreita ja tietojärjestelmiä kehittävästä englantilaisesta Arm Holdingsista. Yhtiö ilmoitti maksavansa 17 Englannin puntaa osakkeesta, mikä tarkoittaa 43 prosentin lisähintaa edellispäivän osakekurssiin.

Kauppa on toteutuessaan yksi kaikkien aikojen suurimmista teknologia-alan yritysostoista Euroopassa. Finlandia 2030 -rahastolle osakkeesta muodostui erittäin tuottoisa sijoitus ostotarjouksen myötä. Lisäsimme Arm Holdingsin salkkuun 14.6. ja myimme sijoituksen hieman yli kuukautta myöhemmin 80 % korkeampaan hintaan.

Lähde: Bloomberg 

18.7.2016

Picture1

Intian tietoliikennetoiminnot kaupankäynnin kohteena

Norjalainen tietoliikenteen yhtiö Telenor on kasvattanut markkinaosuuttaan Aasian maissa merkittävästi viimeisten vuosien aikana. Yhtiön liiketoiminnan kannattavuus on ollut vahvalla tasolla esimerkiksi Bangladeshissa, Pakistanissa ja Thaimaassa. Intian toiminnot Telenor aloitti puolestaan vuonna 2008, minkä jälkeen se ei ole kyennyt vahvistamaan markkina-asemaansa. Intiaan pitäisi tehdä edelleen mobiiliverkkojen kehittämiseksi merkittäviä investointeja, jotka useiden sijoittajien mielestä kannattaisi tehdä kuitenkin Aasian alueille, jossa yhtiöllä on vahvempi markkina-asema. Tapasimme Telenorin edustajia keväällä ja keskustelun kohteena oli, kannattaako toimintaa enää jatkaa Intiassa. Yhtiö ei ottanut kantaa tulevaisuuden suunnitelmiin, mutta myönsi että toiminnot mahdollisesti myydään sopivan ostajan ilmaantuessa paikalle. Markkinoilla pyörivien huhujen mukaan Vodafone Group olisi ostamassa Telenorin Intian toiminnot, joiden arvoksi on arvioitu n. miljardi Yhdysvaltain dollaria. Kauppa olisi näkemyksemme mukaan toteutuessaan hyvä uutinen Telenorin osakkeen kannalta.

Lähteet: Bloomberg, Economic Times

6.7.2016

telenor_post

Intialaista brändiarvoa nostamassa

Vuosittain julkistettava BrandZ:in maailman sadan arvokkaimman globaalin brändin lista julkistettiin jälleen. Edellisvuodesta viiden pykälän verran sijalle 69 kivunnut HDFC Bank oli listan ainut intialainen yhtiö. HDFC Bank on kasvanut todella vahvasti viimeisimpien kvartaalien aikana muun pankkisektorin tuskaillessa kasvavien luottotappioiden sekä heikkenevän kasvun kanssa. Yhtiö sai erityisesti kiitosta asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin vastaamisesta erityisesti elektronisten palveluiden saralla.

Lähde: Indian Express

23.6.2016

HDFC_post

Jaguarin myynti räjähdysmäisessä kasvussa


Tata Motorsin
omistamien Jaguar ja Land Rover – autojen myynti oli 18 % kasvussa toukokuussa edellisvuoteen verrattuna. Vahvan toukokuun myynnin taustalla oli erityisesti Jaguarin uusien automallien XE:n ja F-Pacen odotuksia korkeammat myyntimäärät. Jaguar autojen myyntimäärä kasvoi peräti 90 % edellisvuoteen verrattuna. Jaguar & Land Rover – autojen myynninkasvun odotetaan jatkuvan vahvana, erityisesti uusien automallien tullessa myyntiin uusilla markkinoilla.

Lähde: Bloomberg

13.6.2016

Tata_motors_2

Lisää markkinaosuutta lääkeostojen myötä


Dr Reddy’s Laboratories
vahvistaa jalansijaansa Yhdysvaltain lääkemarkkinoilla. Intian toiseksi suurin lääkkeiden valmistaja ostaa 8 lääkettä Teva Pharmaceuticalilta ja Allerganilta 350 miljoonalla Yhdysvaltain dollarilla. Lääkkeiden listalla on sekä myyntilupaa hakevia että myyntiluvan jo saaneita tuotteita. Yhtiön mukaan kauppaan kuuluvia lääkkeitä on myyty 3,5 miljardin Yhdysvaltain dollarin arvosta vuoden aikana huhtikuun loppuun mennessä.

Lähteet: Bloomberg, Reuters

13.6.2016