Hyvällä suunnittelulla tehokkuutta ja turvaa omistamiseen

  Usein yrittäjällä on hyvä strategia oman liiketoiminnan kaupalliseen kehittämiseen. Sen sijaan yhtiön ja henkilökohtaisten omistusten rakennetta, sekä näiden tulevaisuuden suunnitelmia on harvemmin tarkasteltu yhtä tarkoin ja strategisesti. 

  Omistamisen strategiaan liittyy olennaisesti verotus ja tulevaisuuden aikajana. Yksi usein nouseva kysymys on suunnitelmat yrittäjän yhtiölle tai yhtiöille. Onko tarkoituksena myyminen, sukupolvenvaihdos jälkipolville tai nuoremmalle jatkajalle? Milloin ja miten tämä olisi järkevintä toteuttaa? Omistamisen strategiassa tätä tarkastellaan niin yrittäjän tulevaisuuden, yrityksen arvonmäärityksen ja verotuksen, kuin prosessinkin kautta. 

  Yksi usein nouseva kysymys on suunnitelmat yrittäjän yhtiölle tai yhtiöille. Onko tarkoituksena myyminen tai sukupolvenvaihdos, milloin ja miten tämä on järkevintä toteuttaa?

   

  Toinen näkökulma on nykytilanteen omistusrakenteiden ja verotuksen optimointi, joka voi vaikuttaa sijoitetun varallisuuden reaalituottoon jo lyhyemmälläkin tähtäimellä.

  Hyvällä suunnitelulla jatkuvuus ja ennustettavuus saadaan turvattua. Samalla verotus voidaan optimoida kokonaisuutena, yrittäjän sekä yrittäjän perheen näkökulmasta järkevällä tavalla.

  Omistamisen strategian laatimisessa sekä yhtiön verotuksellisiin ja yhtiöoikeudellisiin kysymyksiin hyödynnämme maamme parhaita verotuksen asiantuntijakumppaneitamme. 

  Artikkelit

  Lisää artikkeleita
  Suunnitteilla yrityksen myynti — osake vai liiketoimintakauppa?

  Hyvällä suunnittelulla ja yrityskaupan asiantuntijan tuella valitset yrityskaupalle kannattavimman muodon ja vältyt mm. kaksinkertaiselta verotukselta.

  Lue lisää
  Onnistunut yrityskauppa alkaa jopa viisi vuotta ennen irtautumista

  Onnistunut yrityskauppa alkaa jopa viisi vuotta ennen irtautumista. Hyvään strategiaan kuuluu myös ajoissa tehty suunnitelma yrityksestä luopumiseen.

  Lue lisää

  Mikä on sinulle tärkeää?

  Kuinka turvaisin sen kaikkein tärkeimmän?

  Lue lisää

  Milloin yrittäjällä on varaa jäädä eläkkeelle?

  Lue lisää

  Yrittäjällä on enemmän mahdollisuuksia vaurastua - kuinka hyötyä niistä?

  Lue lisää

  Haluaisitko kuulla lisää omistamisen strategiasta?

  Jätä yhteystietosi niin asiantuntijamme ottavat sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. Palvelemme asiakkaitamme aina paikallisesti koko Suomen kattavan verkoston voimin.