Milloin yrittäjällä on varaa jäädä eläkkeelle?

  Ennakointi varmistaa elintason säilymisen

  Omistajayrittäjä saattaa lykätä eläkevuosiinsa varautumista kaiken kiireen keskellä. Asiaa ei välttämättä pidetä ajankohtaisena, kun eläkeikään ajatellaan olevan vielä useampia vuosia aikaa. Pitkän tähtäimen suunnitelmat vaurastumiselle ja vaurauden ylläpitämiselle kannattaa kuitenkin tehdä ajoissa, jotta voidaan varmistaa elintason säilyminen. 

  Parhaiten suunnitelmissa onnistutaan harkitun kokonaisratkaisun myötä. Siihen vaikuttavat omat odotukset elintasosta sekä sen päättäminen, miten suuri osa varallisuudesta jätetään jälkipolville.

  Vaurastumissuunnitelma, jossa otetaan huomioon sijoitukset, omistamisen strategia ja verotukselliset tekijät sekä vapaaehtoiset eläkevakuutukset, muodostaa tehokkaan kokonaisuuden.

   

  Mikä on riittävä määrä varallisuutta, on jokaisen oma arvovalinta.

  Finlandialla on erityisosaamista kaikilta tarvittavilta osa-alueilta ja kyky rakentaa yrittäjää hyvin palveleva kokonaisuus. Asiantuntemuksemme ansiosta asiakkaamme pääsee nauttimaan hyvin ansaituista eläkevuosista, tinkimättä tutuksi tulleesta elämäntyylistään tai elintasostaan.

  Kuinka varautua eläkevuosiin yrittäjänä?

  Artikkelit

  Lisää artikkeleita
  Ajallinen hajauttaminen kannattaa epävarmuuden vallitessa

  Riskiä voi olla tarjolla ilman tuottoa, mutta sijoitusmarkkinoilla ei yleisesti ole tarjolla tuottoa ilman riskiä. Riskiä voidaan kuitenkin pienentää, pienentämättä tuottoa.

  Lue lisää
  YEL on kallis mutta tehoton

  YEL ei ole ratkaisu yrittäjän eläkkeeseen, mutta itse järjestetty eläketurva on puhdasta matematiikkaa.

  Lue lisää
  Suunnitteilla yrityksen myynti — osake vai liiketoimintakauppa?

  Hyvällä suunnittelulla ja yrityskaupan asiantuntijan tuella valitset yrityskaupalle kannattavimman muodon ja vältyt mm. kaksinkertaiselta verotukselta.

  Lue lisää

  Mikä on sinulle tärkeää?

  Hyvällä suunnittelulla tehokkuutta ja turvaa omistamiseen

  Lue lisää

  Kuinka turvaisin sen kaikkein tärkeimmän?

  Lue lisää

  Yrittäjällä on enemmän mahdollisuuksia vaurastua - kuinka hyötyä niistä?

  Lue lisää

  Haluatko varautua tuleviin vuosiin hyvällä suunnitelmalla?

  Jätä yhteystietosi niin asiantuntijamme ottavat sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. Palvelemme asiakkaitamme aina paikallisesti koko Suomen kattavan verkoston voimin.